少年成長

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆 Ashleycorina 的帖子

我沒有放棄他。大考期間,兩個十五歲男孩一齊溫習,看上來都算是不錯,大仔選的對象都注重學業,但只是我腦海中一想起他們同床共枕,我的心便會一直下沉。暑假未到他們已經找到工作,我大仔會在一酒店餐廳做琴師,設計公司網頁。他的男朋友會當滑浪風帆救生員,賺了錢將來交大學學費,他們可以這樣打算,比很多百無聊賴的青少年已經好很多。

禁止訪問

複式洋房

體諒就係父母都會
接受就...........有啲難度了

珍珠宮

王國教室勳章

goodsnooky 發表於 19-10-19 05:07

我沒有放棄他。大考期間,兩個十五歲男孩一齊溫習,看上來都算是不錯,大仔選的 ...

我朋友都結咗婚,父母已想通,對佢partner 好好,結婚都攪得好開心。好多時係我哋父母自己個mindset 令我哋唔能夠响佢度諗。你對佢哋好重要㗎

珍珠宮

王國教室勳章

FLBB 發表於 19-10-27 02:35

體諒就係父母都會

只係自己想法問題

子爵府

goodsnooky 發表於 19-8-26 18:01
回覆 Jin2012 的帖子

謝謝你的回覆,結果我要出動佢班主任勸佢返屋企。自問真係接受唔到佢嘅男朋友,雖然 ...

只有接受。性別取向冇得控制,我也有2个男孩,亞仔也問過我,如果他喜歡男孩子如何

大宅

goodsnooky 發表於 19-8-25 10:38
我個仔十五歳,係資優學生,學業成績音樂運動方面都喺學校獨當一面,去年全級六百幾人考第一。
唯獨是可能 ...

最近我跟你情況一樣,睇完你個帖子後, 想知道一年之後,你跟囝囝關係如何? 你囝囝係唔係繼續同個男同學一齊? 你如何渡過呢段期間?

禁止訪問

珍珠宮

回覆 hellokitty2002 的帖子

他們還是在一起,兩個感情很好。我現在跟仔仔一同住,有了一點共識,他也變得成熟一點,弟弟們回來住的時候,他會幫忙做家務,看來我們相處都算是合得來,將來會怎樣我不知道,但肯定的是這個仔心中有我,我想做爸爸的都希望這樣吧!

大宅

goodsnooky 發表於 20-9-4 05:24

他們還是在一起,兩個感情很好。我現在跟仔仔一同住,有了一點共識,他也變得 ...

多謝你回覆,其實我係有d接受唔到囝囝同同性一齊,而且我覺得對方品格有問題,所以近呢3個月,我同囝囝關係有好大變化,關係從來未試過咁差。 我心痛到唔識形容

珍珠宮

為什麼你覺得你仔仔的男朋友品格有問題?你仔仔多大,有沒有同你講佢係雙性戀或同性戀?我仔仔一早就同我和前妻講咗,我過去一年透過學校guidance counsellor 同仔仔做心理輔導,學校對學生性取向非常開放,club and society 竟然有彩虹學會,仔仔無參加,因為他實在太忙了。你可以慢慢同仔仔傾,佢哋最怕爸爸媽媽𠵱𠵱哦哦,最好不經不覺地等佢自己講佢同男朋友嘅事,切忌用盤問策略。

大宅

回覆 goodsnooky 的帖子

我囝囝同你囝一樣大. 你可以睇下我近呢兩個月既帖子.
我係因為睇左阿囝電話而知道呢件事. 因為對方教阿囝反我. 所以我對對方好反感. 再加上囝囝對住我講大話. 我覺得囝囝呢幾個月變化得好大. 大家關係跌到落谷底一樣. 以前我地乜都可以傾. 而家我已經開始唔想同佢講野 我不停諗...點樣先可以回復以前開心既日子.

禁止訪問

複式洋房

雙性戀即是也會喜歡女孩子,你兒子試過和女孩子拍拖嗎?

我覺得無所謂,但是不能接受孩子對爸爸不孝順

珍珠宮

回覆 Azzurro 的帖子

他十一歲半和一個女孩子拍拖,關係維持了一年多,之後這個女孩子用Instagram 報復,網絡欺凌我個仔。同班有一個男孩子話鐘意佢好耐,兩個開始拍拖。宜家十六歲了,佢未同宜家嘅男朋友拍拖前,斷斷續續同男仔或女仔拍拖,邊個打邊個我都一頭霧水。

複式洋房

點都係自己個仔,點都要支持佢啦
yiyi

首頁

尾頁

跳至