時政擂台

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Protea 發表於 19-8-26 13:44
你話比我知邊個國家的人唔介意人咁對自己的國旗?咩叫個人睇法跟大隊?食邊行飯都唔應該認同有人咁做啦! ...

啱啱係第二貼話佢吾係人嚟架,你講得啱呀

男爵府

2019勳章

Mm233 發表於 19-8-25 12:32
昨晚Ali在將軍澳接受傳媒訪問,對於被易角兼雪藏一事,她坦言尊重公司的決定:「我覺得好被動,據我所知公 ...

岩呀支持暴徒爭取民主可以當飯食
加油,我支持你

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

你話比我知邊個國家的人唔介意人咁對自己的國旗?咩叫個人睇法跟大隊?食邊行飯都唔應該認同有人咁做啦! ...
邊個政權咁巴閉,將代表自己既星星印係國旗上丫,仲要係最大粒星星,其他代表人民階級就小星星,即係支旗本身已經強調政權為大,人民為小,係一支代表獨裁既旗幟。中國共產黨已將國旗騎刧,不值尊重。

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

我當時唔知佢既國旗言論,只知佢叫人登記做選民。
我過後己澄清自己立場,你可去看看。

大宅

Ali,你冇工開不如都去衝啦! 都有最佳女主角可以角逐! 你嬴面仲好大!

侯爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

Mm233 發表於 19-8-26 13:49
邊個政權咁巴閉,將代表自己既星星印係國旗上丫,仲要係最大粒星星,其他代表人民階級就小星星,即係支旗本 ...

國旗已制定,你唔滿意咪同中央表達囉,但唔代表你可以去侮辱。

子爵府

2019新春慶豚圓

邊個政權咁巴閉,將代表自己既星星印係國旗上丫,仲要係最大粒星星,其他代表人民階級就小星星,即係支旗本 ...

多鬼餘!就算係民主大國都係侵侵大晒啦!唔講你唔係唔知呀嘛?

侯爵府

tester5 發表於 19-8-26 13:57
我當時唔知佢既國旗言論,只知佢叫人登記做選民。
我過後己澄清自己立場,你可去看看。
...

sorry,咁十樓張圖後加架?

男爵府

devilray666 發表於 19-8-25 14:51
黃屍對所有嘢睇法都同正常人唔同,所以佢認為辱國嘅行為係言論自由,覺得Ali 侮辱國家嘅人就係玻璃心,暴 ...

非常同意

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

Protea 發表於 19-8-26 14:25
sorry,咁十樓張圖後加架?

我解釋左點解我睇唔到,你自己睇睇啦。
我唔係357時補係BK,睇晒所有回覆再做筆記咁架,阿太太。

伯爵府

你都好攞嚟嗌!
咁新西蘭國旗又暗示重視英聯邦多過人民呀 !馬來西亞大大個新月又係重視宗教多過人民呀
唔認同就可以唔尊重?
連基本的尊重都唔識,重要一大堆歪曲扮有point

侯爵府

tester5 發表於 19-8-26 14:34
我解釋左點解我睇唔到,你自己睇睇啦。
我唔係357時補係BK,睇晒所有回覆再做筆記咁架,阿太太。

阿太太,我無話你無睇喎!我只係唔知佢係咪後加所以令你睇唔到。

男爵府

Protea 發表於 19-8-26 14:00
國旗已制定,你唔滿意咪同中央表達囉,但唔代表你可以去侮辱。
中央會聽人民意見? 呵

總之一日唔改就唔值得尊重

侯爵府

Mm233 發表於 19-8-26 14:47
中央會聽人民意見? 呵

總之一日唔改就唔值得尊重

可以表達係你的不滿,但無話國家會聽你話為你改國旗喎,大陸共產黨執政,咁中華人民共和國幾個字你都應該會不恥同你有咩聯繫架啦,咁你每日有無袋住張身分證呀?

補充內容 (19-8-26 15:27):
應該係「恥同你有咩聯繫」,多左個不字

水晶宮

好一句不值尊重

, 不過我會尊重!

水晶宮

Protea 發表於 19-8-26 14:43
阿太太,我無話你無睇喎!我只係唔知佢係咪後加所以令你睇唔到。

阿太太,我都唔知佢係「後加」,定「前加」,我唔會深究。
對我黎講,一d都唔重要。
你想知請可以直接問10樓。

首頁

尾頁

跳至