時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

jasprincess 發表於 19-8-25 15:39
不如你講下有咩藝人侮辱完國家國旗仲受人民愛戴. 呢d唔係思想控制,而係對自己國家一種尊重
...

連尊重都唔識,學咩人賺人仔,抵雪,如果係不屑大6 ge,嘛學下利君雅轉台囉,佢又要係個兜度食又要係個兜到柯

yuyueng    發表於 19-8-25 21:24

大宅

她拍的劇賣唔出,令T V B無了很大市場,其實TVB是否應該向她追討損失呢?

Share

大宅

Share 發表於 19-8-25 18:00
她拍的劇賣唔出,令T V B無了很大市場,其實TVB是否應該向她追討損失呢?

...

TVB大公司,有律師advice

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

panda361 發表於 19-8-25 17:27
啲大陸人唔識乜嘢係選舉,成日以為登記做選民,等同港獨。

呢好講大陸班人,呢到啲人同大陸班人一樣,都係抵b班,文盲黎,死盲撐!

珍珠宮

回覆樓主:

佢真係同而家啲年青人一樣咁低B, 做藝人一定要大陸市場賺錢,就算唔喜歡都要收埋啦!佢應該係嫌錢腥[/smil

大宅

做藝人 係睇佢拍戲拍得好唔好睇

同埋佢都可以有自己言論自由
唉 係咪個個都要中國好先生存到

珍珠宮

Msolivialeung 發表於 19-8-25 17:52
方丈真係好小器!
呢啲風氣太恐怖,只準一種聲音!
任何反對聲音都要消滅,只有黨!

呢啲風氣有幾恐怖?
自古以來,响學校你會得罪老師嗎?
响公司,你會駡老板嗎?
响屋企,你會駡父母嗎?
呢啲算咩風氣呀?有咩恐怖呀?

2880    發表於 19-8-26 13:37
Mmiikk    發表於 19-8-25 23:36

伯爵府

trustme128128 發表於 19-8-25 18:06

辱國點入大陸市場? 佢同陳豪嗰套劇已經喺大陸過唔到審批. 言論自由也有底線吧

大宅

BKsquare 發表於 19-8-25 17:38
抵死 唔好扮無辜

beautiful flag 吖那

食得咸魚,抵得渴

男爵府

trustme128128 發表於 19-8-25 18:06

大陸實行站隊問題,只不過呢股風吹到香港罷喇,由不得你我選擇。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

做藝人搵食真難

男爵府

2019勳章 開心吸收勳章

tester5 發表於 19-8-25 17:45
唔理咩原因,講到國旗,都應該尊重,而且更是自己國家國旗。
我覺得無論點,都必須認真處理。
港獨就當然 ...

心盲嘅會睇唔到,明睇見都飛咗睇唔見,10樓post咗,正義針姐

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

liza831 發表於 19-8-25 18:15
心盲嘅會睇唔到,明睇見都飛咗睇唔見,10樓post咗,正義針姐

我同其他JM講緊野,那位JM都話,張圖己經搵唔到。
我答返佢,我都未見過。又與你何干?

我唔似你,357時補係BK,睇晒所有回覆架,大帝。
唔回我就睇唔到架啦,有咩問題。
唔該做人,比返小小禮貌啦,唔該。

別墅

其實這次雪藏無關言論自由,這只是內地觀眾對李佳芯反感而影響電視劇的收視和賣埠,明知道找她拍劇一定會蝕的話,那試問TVB還敢找她拍劇嗎?這只是市場反應。

可以看一看以下王視藍的訪問,當中有提到封殺的話題,有時候不是官方封殺而是觀眾不滿藝人的政治取向,電視台為了收視就要對市場妥協。

https://www.youtube.com/watch?v=ceEGv5Smxlo

大宅

你咁嘅想法就係錯囉
做得藝人為乜
真係為拍好劇畀你睇,要言論自由咪唔好賺人仔囉,有本事就唔好留起tvb, 叫班曱甴開個電視台畀佢做一姐,睇下佢肯唔肯過檔。

男爵府

2019新春慶豚圓

tester5 發表於 19-8-25 18:33
我同其他JM講緊野,那位JM都話,張圖己經搵唔到。
我答返佢,我都未見過。又與你何干?

這個貼已經有人一早在10樓貼咗張辱旗言論相,係你哋一路自我催眠唔去睇。仲話只是叫人投票咁簡單。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

2019新春慶豚圓

敢言的藝人通常冇好下場。我只感到惋惜。好多藝人為保前途都好親中的。

大宅

回覆樓主:

佢有佢政治自由既權利。佢喜歡表態可繼續表態。所以公司,觀眾都有唔用佢唔睇佢既權利。
但有樣野唔明。既然事後發文澄清不支持港獨,當時又為何悔辱中國國旗?真係好前言不對後語。
一邊賺國內既錢,一邊又反中國。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

子爵府

IloveJJ 發表於 19-8-25 18:08
呢啲風氣有幾恐怖?
自古以來,响學校你會得罪老師嗎?
响公司,你會駡老板嗎?
我唔會去刻意得罪老師,但老師有錯,或者學生有唔同思維,但都必需服從?唔理岩定唔岩?就算指鹿為馬?
白色恐怖!壞風氣!

子爵府

2019勳章

馬爾太 發表於 19-8-25 15:34
睇吓咩人啦!星期五晚成班的士佬插國旗係車尾行,行完將國旗丢入垃圾筒,差佬睇實,都冇事!
...
愛國的土佬插國旗,點知比班暴徒搞,唔好亂講,糊混視聽

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊