時政擂台

跳至

首頁
12345...6

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

淘寶 發表於 19-8-25 20:49
網上好多呢啲言論呀,有冇離譜啲呀?

父母係警察同仔女有咩關係,鍋不及家人呀

好多病態爸媽
放下自在

侯爵府

2018復活節勳章

百寶袋 發表於 19-8-25 21:18
連登仲教班細路點樣對付自己嘅父母, 佢哋真係以為所有父母都係廢老,乜都要靠仔女,連wi-fi都唔識靠仔女 ...

無父母,點養佢地,有冇諗過?

父母最傷心係連仔女都覺得佢地係廢老

大宅

百寶袋 發表於 19-8-25 21:18
連登仲教班細路點樣對付自己嘅父母, 佢哋真係以為所有父母都係廢老,乜都要靠仔女,連wi-fi都唔識靠仔女 ...

無業遊民,冇野做搵野黎做

子爵府

淘寶 發表於 19-8-25 21:05
我都有咁教自己小朋友,蝦人絕對係唔啱

禁止訪問

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

我自己就一定唔會咁做。點都唔能夠傷害警察及警察的家人。
有咩訴求都好,需要針對政府,不可以針對無辜的人。

珍珠宮

回覆樓主:

宜家D人乜都做得出

水晶宮

JFL 發表於 19-8-25 21:03
我唔明點解香港政府仲比連登呢D不停散播仇恨,暴力嘅綱存在?!

個網既管理同伺服器都在美國,香港政府可能管唔到

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

希望重有一個星期就開學...
開學前政府強硬D..捉晒班黃C啦...

咁搞法...真係開學都唔敢比小朋友返學喎...
好心啦...返學就返學...唔想學習的..
要搞事的就唔好返學囉...你擺課吧啦...
唔好搞班想返學...學習既學生啦

伯爵府

淘寶 發表於 19-8-25 21:18
不論顏色,政治立場,我地要好好教育我地嘅小朋友,稚子無辜呀

今日喺樓下,成班細路十歲八歲喺到玩,黑警前,黑警後呢D應該係黃絲父母教出來

大宅

淘寶 發表於 19-8-25 21:18
不論顏色,政治立場,我地要好好教育我地嘅小朋友,稚子無辜呀

我支持你!而家仔女唔好指望學校,家長要自己多同仔囡溝通,多讀書會出人頭地,而家係 要對社會做貢獻已經好好!

了解校長同老師政治立場係有需要,讀得書多都可以好無知

公爵府

回覆樓主:

其實真應該立法監管網上言論,唔好等啲人隨口噏當秘笈,因網上欺凌分分鐘攞人命

男爵府

月希 發表於 19-8-25 21:27

捉晒班黃C?

男爵府

正百佳,賤人,死克衣,垃圾
做人,5好難为自己

大宅

五十步笑百步

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

真的不知所謂,希望警察的小朋友唔好有事呀!

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

月希 發表於 19-8-25 21:27

鎮壓,係解決唔到仇恨。

不如耐心睇睇林鄭既「有心人」平台攪成點。

由1/7,佢公開講會改變施政態度,虛心聆聽民意,到今日,差不多兩個月,當中佢差不多失踪左一個月。

溝通,才可解決問題。

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

政治唔應該帶入校園,特別小學,中學。

稚子無辜

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

家庭教育由 bk 做起,希望大家教好自己仔女,俾佢地知正確價值觀,是非黑白要分清,我信生命影響生命

首頁
12345...6

尾頁

跳至