自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

野原美冴 發表於 19-8-25 21:38
我後悔買左,4年前買左Philips, 都睇唔到入面焗嘅情况,好易過燶,一係要不斷拉出來看 :igiveup ...

係囉成日要出出入入咁
總有離別的時候

公爵府

2018復活節勳章

我後悔買左,4年前買左Philips, 都睇唔到入面焗嘅情况,好易過燶,一係要不斷拉出來看 :igiveup ...

我又冇喎,都係第一代用到而家,不過其實都係一部煮食機器,唔明點解咁多人講到地獄廚神都變廚藝高手

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

冇買

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

咁你屎姐!用咁耐時間搞得好準,冇燶.

大宅

ryan_mami 發表於 19-8-25 22:16
我日日用!

菜式:cp雞球,cp麥樂雞,烤鰻魚,煎銀雪魚扒,煎比目魚扒,煎牛仔骨,炸五花腩,炸魚手指,金 ...

請問用邊隻?

大宅

apple_001 發表於 19-8-25 23:37
請問用邊隻?

我地都係日日用,P仔,後悔太遲買,慳油煤氣,最梗要係唔使熱屎人煑飯!基本上我用180度煑肉就較8~10分鐘先,視乎有冇預熱,之後再檢查熟咗幾多成先再加分鐘,好少乾!可能煑完你留返係入面佢會繼續焗熟,我就會即刻拎出來攤2~3分鐘降下溫,都唔熱氣!基本上真係醃得好,出事機會好微,我阿媽75歲,我女7歲都搞得掂!

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我後悔買遲左, 真係好好用

子爵府

回覆樓主:

可能我唔係食開熱氣野
我覺得好熱氣,食完異常地生好多暗倉

煮肉很好
其他嘢食個樣好得,但食落唔得(例如太乾太硬)

我都係鐘意蒸焗爐嘅濕氣多啲

水晶宮

我本身煮野食唔叻,買黎試下,整過三文魚,蕃薯,燒雞(好求其用鹽和胡椒奄過)
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

apple_001 發表於 19-8-25 23:37
請問用邊隻?

飛利浦第二代

珍珠宮

難清潔嗎?驚煩唔敢買

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

我老公買左個!佢仲要係聽佢朋友介紹淘個山本氣炸鍋仲要幾百蚊
用起上黎真係超方便
佢食肉獸黎,最中意就係氣炸雞翼,好正
一d油都唔洗,就炸到個皮少少脆,肉就滑一滑
仲有雞軟骨,今日試完鯖魚,響激安買d有預先葉好,加d檸檬汁,好正
仲有去買d新鮮菠蘿,要燒曬其他肉食再燒,等個架有d油同汁,超正

暫時我最中意就係氣炸菠蘿

大宅

小紅梅 發表於 19-8-26 00:29
難清潔嗎?驚煩唔敢買

你要係唔鍾意洗碗就未必適合!我自己憎抹厨房但ok洗碗,用咗少好多油煙係事實,唔似明火咁大油煙!其實衹係一個細焗爐,但比傳統焗爐快好多!我就算翻熱食物,我用佢都唔用微波爐,感覺健康啲!

大宅

好媽媽勳章

我日日用!

菜式:cp雞球,cp麥樂雞,烤鰻魚,煎銀雪魚扒,煎比目魚扒,煎牛仔骨,炸五花腩,炸魚手指,金 ...

請問買邊隻豆腐同埋要加嘜野調味步驟呀?

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

請問大家用緊幾多L?
& 覺得個size好用嗎?
活在當下,愛得及時

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我日日用!

日日整好熱氣嗎?

男爵府

勁好用,日日都整雞翼腸仔豬扒,又可以返熱麵包蛋撻

水晶宮

https://youtu.be/45ZTQoMa2PM
少奶奶的身份,丫頭的命...

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我日日用!

請問金菇肥牛卷啲金菇駛唔駛烚淋先?

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

stkyo 發表於 19-8-26 06:56
請問金菇肥牛卷啲金菇駛唔駛烚淋先?

不用

首頁

尾頁

跳至