懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

現今有IVF ,為何唔去試試?
時間唔等人(卵子質素)

呢3年用過什麼方法去增加受孕機率?

大宅

回覆 WanLauLau 的帖子

你有冇檢查過係因為咩問題?

伯爵府

WanLauLau 發表於 19-8-26 03:12
求方法,已經同老公試到心灰意冷

請問你有無試過晒以下方法:

1. 雙方生殖系統檢查
2. 排卵試紙/排卵棒+每朝睡醒用小數後2位體溫計量基礎體溫去了解自己生理pattern
3. 排卵日前後隔日do(不要日日),大約前2次後1次
4. 交功課後最少平瞓15至30分鐘
5. 戒凍野/寒性食品

如果樣樣野做晒都唔bingo,盡快睇不育科應該要做iui/ ivf。

複式洋房

老生常談
Relax d 同埋調理下身體啦

男爵府

*body check>人工受孕>祈福求神

複式洋房

樓主,唔好灰心。我同老公結婚三年幾都唔中。中間仲要有調理身體1年,但都係食白果。後來當我地放棄再執著呢樣嘢,跟住同老公一齊出trip 。反而咁就中咗,宜家大b已經2歲啦。

禁止訪問

別墅

Paiken123 發表於 19-8-26 09:12
樓主,唔好灰心。我同老公結婚三年幾都唔中。中間仲要有調理身體1年,但都係食白果。後來當我地放棄再執著 ...

我都等左四年幾, 當放棄時候就bingo 左, 現時懷孕中

複式洋房

eggfaika 發表於 19-8-27 07:56
我都等左四年幾, 當放棄時候就bingo 左, 現時懷孕中

好多時候應該係太緊張啦,所以越想有b就越唔會bingo 。但當兩個人唔再執著既時候,個天就會突然送份禮物俾你!我宜家都係懷孕中,宜家第二胎,都係意外有㗎。

大宅

回覆樓主:

照下輸卵管有無通

複式洋房

不如去做一次thorough嘅生殖檢查吖?因為根據醫生講,連續一年有正常性生活而無避孕,都有機會屬於不孕。咁又有好多唔同嘅可能性,有機會喺男方有機會喺女方,早啲睇左醫生知道咩事可快啲對症下藥!

別墅

我們都是努力了兩年半才成功,用IVF。加油!不要灰心!!

別墅

我們都是努力了兩年半才成功,用IVF。不要放棄!

別墅

回覆 vcjbb 的帖子

想問下你試左几多次ivf?係边度做?揾边个医生?
我宮多孕!刚完成手術,伤心又擔心!
好驚!

別墅

Doublecove 發表於 19-9-4 17:47

想問下你試左几多次ivf?係边度做?揾边个医生?

老實說我本來試一個比較年輕的醫生。兩個cycle,11個杯胎9個放入都沒有成功。 後來轉了蘇偉基醫生。第三次放杯胎終於初步成功。當然還有很多test要過才會有健康的BB,但已經比以前好。

因為我們希望有兩個BB,所以我們多做了一個cycle,目前還有6個好的杯胎。

別墅

謝謝你的回覆!
暫時对ivf仍末夠理解。

想問下蘇偉基医生收費如何?
1个cycle 要几多錢?

別墅

Doublecove 發表於 19-9-5 14:31

謝謝你的回覆!

收費跟其他中環醫生差唔多,要看你的身體狀況同對藥的反應。 我再PM你。

大宅

**** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ****

會唔會宮寒問題?我有朋友去左做養宮療程調理返之後就bingo左,佢係去紫玥堂做,你有興趣可以試下

大宅

vcjbb 發表於 19-9-4 21:12
老實說我本來試一個比較年輕的醫生。兩個cycle,11個杯胎9個放入都沒有成功。 後來轉了蘇偉基醫生。第三次 ...

11個胚胎放左9個係一次過放定分幾次放?

得有個朋友上年做左ivf都失敗! 蘇偉基係出名? 求指教

首頁

尾頁

跳至