時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

政府有無想過?警察都會累?市民都會累?最近的情況, 唔只林鄭累, 所有被影響的人都會累!
再係咁落去, 唔係警察的情緒失控,就可能引起警察集體辭工,
仲有好多受影響的市民, 職業司機, 應該都面臨情緒爆煲,
所以近來先咁多和市民衝突的畫面。

希望政府唔好再拖,真係攪唔掂就求救,
真係攪得掂, 就落實去攪。
再係咁落去真係會遲早有大件事發生,
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

天真既政府,真係以為警察打不死,會同政府並肩作戰架
老實,我如果係警嫂,警察家人…真係會叫佢唔好做辭工,太危險啦
佢返工又辛苦又危險,我睇電視真係担心到心臟病發都似,有乜事一個人照顧4大長老同細路
我只係一個女人仔啫,唔superwoman 喎

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

selinako^^ 發表於 19-8-26 09:49
老實,我如果係警嫂,警察家人…真係會叫佢唔好做辭 ...

係, 眼見警察壓力越來越大, 衝動的市民越來越多,
咁樣落去真係才是真正影響香港的核心,平左亂都都無用,
仇恨已經種下。真係攪唔掂,
就求救啦,咁樣落去真係唔係辦法。好多人已經開始爆發!

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

政府無能!只望中央能盡快平亂!

複式洋房

林鄭真係應承五大謬論先再反啦。中央等時機將影響減低先出手,林鄭係咪配合當中仲未知,呢個時候請槍口對准暴民。

男爵府

回覆樓主:

應該話暴徒有冇諗過政府都會累 ?警察都會累?

珍珠宮

2880 發表於 19-8-26 11:37

對班垃圾無要求加無期望。

男爵府

擔心警察

男爵府

2880 發表於 19-8-26 11:37

仲有支持暴徒嘅人,成日叫人聽年青人心聲,(嗰d心聲其實就係大人洗佢地腦而產生),佢哋又冇聽過一班市民同警察嘅心聲???

子爵府

Greentea123 發表於 19-8-26 11:53
仲有支持暴徒嘅人,成日叫人聽年青人心聲,(嗰d心聲其實就係大人洗佢地腦而產生),佢哋又冇聽過一班市民 ...

黃屍只覺曱甴慘,政府唔回應,但從來唔覺得香港除左曱甴外,仲有人類存在的

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好心林鄭唔掂就求救,今時今日仲諗住對話可解決問題!

大宅

raven 發表於 19-8-26 11:58
好心林鄭唔掂就求救,今時今日仲諗住對話可解決問題!
林鄭唔想做醜人,佢一求救,中央武警入城,戒嚴,即等同同全世界講一國兩制失敗,千古罪人呀,佢無論點都要自己拆掂單嘢

水晶宮

2024勳章

宜家輪到我對政府失望透頂!

水晶宮

2024勳章

廢青有樣嘢冇講錯:呢個政府,係廢嘅!

男爵府

veronica1210 發表於 19-8-26 11:58
黃屍只覺曱甴慘,政府唔回應,但從來唔覺得香港除左曱甴外,仲有人類存在的
...

仲要佢地覺得嘅慘,都係自己妄想出來㗎

男爵府

czl115 發表於 19-8-26 12:33
廢青有樣嘢冇講錯:呢個政府,係廢嘅!

珊瑚宮

回覆樓主:

問吓暴徒有無諗過所有香港人會累?

珍珠宮

如果件事快速解決,我相信以我哋嘅警力係可以應付到,但係兩個幾月黎暴徒嘅情況係越嚟越嚴峻,政府唔出嚟阻止,亦唔授權警隊升級行動,一直冷眼旁觀,只係初頭用把口去譴責!好多警員一直被折騰,要佢哋同暴徒埋身肉搏,搞到佢地五勞七傷

莫講話警員,作為旁觀者嘅市民都睇到好氣餒,我哋嘅特首仲要拖到幾時
人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

伯爵府

Greentea123 發表於 19-8-26 11:53
仲有支持暴徒嘅人,成日叫人聽年青人心聲,(嗰d心聲其實就係大人洗佢地腦而產生),佢哋又冇聽過一班市民 ...
Agree

珍珠宮

政府有無諗過警隊一直排除萬難、努力守護香港究竟係為乜野
人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

首頁

尾頁

跳至