時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

有無想過為何變成甘?最大責任是誰?
大家看問題必須看始末,不要只看暴徒衝擊畫面,要明白理解為何他們會這樣,他們的目標和目的是什麼,沒有“對不起”是不可能平息的,誰願意出來說這個“對不起”?

水晶宮

kenstin 發表於 19-8-26 09:48
大家看問題必須看始末,不要只看暴徒衝擊畫面,要明白理解為何他們會 ...

人地成盤計劃早於97前已種下!無毒果,漢奸呢D助燃劑又點會進行得如火如荼!政府當然有責任!一隻手掌拍唔響!
對不起?重要咩?林鄭已經講過啦,又如何?火有熄嗎?

別墅

林鄭到宜家都仲係做縮頭烏龜

次次到嚴厲譴責,但有做過啲咩去平息件事呀?

淨係推警察同市民去衝突,有咩為呀?

子爵府

真係一句對不起就可平息? 暴徒覺得自己代表了全香港人? 為了自己目標及目的, 就用暴力手段來懲罰良好市民, 為什麼暴徒不直接去揾應該講對不起的人?! 而且要挑釁警察, 圍毆意見不合的市民? 凌辱無力反抗市民!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

顏色革命用咗好多錢
多年黎滲透工會/教會/教育/傳媒
向年青人洗腦
再加一堆仇中反共唔認自己係中國人既
令到香港死得好可惜!!

Juho    發表於 19-8-26 11:20

伯爵府

大家看問題必須看始末,不要只看暴徒衝擊畫面,要明白理解為何他們會 ...

如果有人入你屋毒打你,搶哂你屋企D野,你唔好怪佢地,要明白理解為何佢地要咁做,可能係因你樣衰,咁你要講對唔住先可能平息

Juho    發表於 19-8-26 11:21

別墅

回覆 kenstin 的帖子

我建議繼續升級、見一個警察殺一個好無?再去殺埋林鄭。甘就成功啦!

公爵府

無論目標是甚麼,暴亂就係暴亂,犯法就係犯法!
當初出嚟遊行目的係反對修例,宜家例已經唔修,班人仲出嚟做咩?
咩五大訴求,根本就係要脅。
咩時代革命,光復香港,更加係廢話中嘅廢話。
宜家嗰班人根本就係全心搗亂,整衰香港!

FJmom    發表於 19-8-26 10:15

珍珠宮

littlecar 發表於 19-8-26 09:59
顏色革命用咗好多錢
多年黎滲透工會/教會/教育/傳媒
向年青人洗腦
係!金主好多年已種下禍根,只怪漢奸:李\黎、同政棍、黑媒丶黑E黑護、黑教畜丶黑社工、人奸、二五仔公墓員

珍珠宮

除咗暴徒,最大責任就一定係支持同煽動暴行嘅黃畜!

Mnbvcxdsa    發表於 19-8-26 10:21
FJmom    發表於 19-8-26 10:15

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

乜仲有人認為特首出黎道歉就有用?
就算林太跪埋,叩埋頭呀
出面黑衫都唔會停呀
因為佢地目標都唔係乜5大乜求
係借機破壞一國兩制

d人蠢到聽外人講整冧自己頭家呀
自己人"隊冧"自己人呀
可憐到丫…

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

一定背後搞手先啦。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

TingTing 發表於 19-8-26 10:05
係!金主好多年已種下禍根,只怪漢奸:李\黎、同政棍、黑媒丶黑E黑護、黑教畜丶黑社工、人奸、二五仔公墓 ...

香港本來好地地,

年青人係暑假多數顧住玩,

但無啦啦出黎做暴徒,
有D細到得12歲,
根本係D賣國賊好心洗佢地腦,
利用佢地走上前線!

大宅

回覆樓主:

國安局幫到你

大宅

回覆樓主:

所謂和理飛最賤格,自己唔衝唔犯法就係咁覺得班暴徒都正確

成班都係丁蟹 丁蟹 丁蟹 丁蟹 丁蟹 丁蟹

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

特朗普十惡不赦
暴徒必遭天譴,不得好死
林鄭軟弱無能
●▽●●0●●﹏●●︿●

珍珠宮

littlecar 發表於 19-8-26 10:15
香港本來好地地,
年青人係暑假多數顧住玩,

根本咁細個,毛都未出齊,有咩政治理念可言吖?班賤人推啲細路出嚟,萬一出咗事,咪乘機發難,指責政府殺害細路囉,盲嘅都知佢地想點啦

水晶宮

我絕對贊成全體泛民出來道歉並引疚辭職

侯爵府

你太天真!一句對不起可以平息成件事!根本就係一個藉口,藉口搞死香港!

你們只懂說不要提暴力場面!  

男爵府

besuki 發表於 19-8-26 09:58
林鄭到宜家都仲係做縮頭烏龜

次次到嚴厲譴責,但有做過啲咩去平息件事呀?
咁你覺得佢仲有乜可做到?講乜你地班曱甴都
聽唔入腦,淨係識破壞,如果你地可以停暴力,
咁放生香港喇,但你地又想攬抄,好期待解放
軍出黎收服你地

首頁

尾頁

跳至