時政擂台

跳至

首頁
12345...14

尾頁

子爵府

櫻花公主 發表於 19-8-26 11:08
Same.最憎一個post左句黃藍是政見,黑白是良知,即係點?支持黑就係有良知?黃屍極度自我中心
...

贊同,唔知點解覺得佢哋自己好有良知,又要欺凌警察屋企人,警察受傷又好似當佢哋唔係人咁, 意見不同嘅人就比佢哋批鬥欺凌,暴徒又通街打人,覺得佢哋班人先最恐怖

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

暫時無揾朋友了, 免傷感情.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

侯爵府

如果發覺價值觀有好大分歧,再做唔做朋友真的無乜所謂

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

cherriesit 發表於 19-8-26 11:10
一場運動,看清真面目
以後可以將時間留比更加值得嘅人

係呀, 呢樣真, 呢場運動令我知道邊D係真心朋友,

反而好耐無搵我既朋友, 主動大家鼓勵, 要堅持, 反而呢D先係值得珍惜既朋友, 好感恩有佢地

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

伯爵府

Onlok 發表於 19-8-26 10:58
我支持“和而不同“
但其實好難實行。
點解要say sorry ?

因為係我開呢個topic先既,為左息事寧人,所以我主動跪低,唔想無friend做,覺得唔值得,點知對方得勢不饒人,仲係咁不停講,好顛好可怕

子爵府

有,唔覺得可惜

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

wcandtt 發表於 19-8-26 11:03
係,尤其是自卑嗰班,特別激

我個黃同事覺得自己好靚又索讀書又多但都買唔起樓,覺得政府害咗佢,搞到心理極不平衡!

珍珠宮

叻叻勳章 畀面勳章

抺茶雪糕 發表於 19-8-26 10:42
覺得好多黃絲都特別激動同自我中,心,

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

小詠 發表於 19-8-26 10:50
係佢一直同我呻找不到人要, 40幾都嫁唔出, 因為份工時間長, 無乜機會識到人

我介紹左個男人, 至少有樓, ...

你咁似我, 又係會介紹朋友比單身朋友識, 但我發現通常幾十勾都仲一支公嘅都好憤世嫉俗極黃人士

水晶宮

alicemic 發表於 19-8-26 11:19
我個黃同事覺得自己好靚又索讀書又多但都買唔起樓,覺得政府害咗佢,搞到心理極不平衡!
...

我都覺冇樓、成日去旅行,回來又罵政府嗰班,社會好似欠左佢

大宅

回覆樓主:

一定有,算把啦!呢d朋友唔要都把啦!

禁止訪問

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章

回覆樓主:

禁止訪問

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

PaPa 發表於 19-8-26 10:13
如題。

放棄左,嗰啲已唔係朋友。
親戚暫時冇見,暫未放棄
不要從別人的嘴裡去認識我

翡翠宮

wcandtt 發表於 19-8-26 11:23
我都覺冇樓、成日去旅行,回來又罵政府嗰班,社會好似欠左佢!
...

佢哋話我呢啲有樓人士上晒岸講風涼話,佢唔諗下自己買新電話又一萬買個水壺又3000千,仲要走去working holiday 返嚟嗌無樓, 真係人都顛!

男爵府

我都覺得黃屍普遍係d唔識付出既人,淨係怨自己冇呢樣個樣d人,可悲!

翡翠宮

櫻花公主 發表於 19-8-26 11:08
Same.最憎一個post左句黃藍是政見,黑白是良知,即係點?支持黑就係有良知?黃屍極度自我中心
...

良知? 擲氣油彈都撐既真係無良知喇! 親戚有人係呢啲思想,我已經講唔想再見到佢

男爵府

PaPa 發表於 19-8-26 10:13
如題。

小咗出來吃飯

公爵府

回覆樓主:

無問題喎,我班 fd 識咗咁多年都互相尊重,雖有政見不同,但無傷感情。物以類聚人以群分,大家有番咁上下質素、心胸、視野,走埋一齊有咁多年友情, 咁易因政見不同要鬧翻, 經唔起考驗就唔係真友情

首頁
12345...14

尾頁

跳至