想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我已經有2個小朋友,細既13歲,我上年2月有左好開心,因為我好想生第3個但c6唔配合,終於都比我搞掂左。但係開心既日子只係維持左6周,bb冇心跳,做藥流,我好傷心,之前檢查仲話可能孖胎...真係好傷心即刻係醫生前喊左出黎,c6都不知所措
事情過左一年,c6依然唔想再生,但又比我搞掂左,係今年4月又中左....

待續...趕收工

伯爵府

yuiyui82 發表於 19-8-26 19:19
我已經有2個小朋友,細既13歲,我上年2月有左好開心,因為我好想生第3個但c6唔配合,終於都比我搞掂左。但 ...

你點搞掂你老公㗎?

大宅

我已經有2個小朋友,細既13歲,我上年2月有左好開心,因為我好想生第3個但c6唔配合,終於都比我搞掂左。但 ...

今次真係覺得個天比返我,今次平安心因爲係比返我,好開心,c6都開心,係第6周醫生話健康睇到閃閃,去到第7周返去睇第二個醫生,佢又同我講聽到心跳但睇唔到閃閃,叫我一周後返去再睇。
個刻既心情開始好緊張,同自己講唔會再後黎既,再同bb講你生生性性,媽媽好想你.....

大宅

ipcs 發表於 19-8-26 19:32
你點搞掂你老公㗎?

日日煩佢,日日同佢講好想要bb,日講夜講,跟住發脾氣講我仲有幾年就40,宜家再唔生就唔駛生,一係就講佢唔同我我搵第2個生

大宅

yuiyui82 發表於 19-8-26 19:35
今次真係覺得個天比返我,今次平安心因爲係比返我,好開心,c6都開心,係第6周醫生話健康睇到閃閃,去到第 ...

係呢個第7周我同自己講唔好諗唔好諗,到第8周返去醫生到,今次我冇帶c6去,覺得佢克住我,我訓醒用好輕鬆既心情去,到檢查時我同bb講你生生性性呀今日一定要見到閃閃,仲諗住睇完約埋ts21, 點知醫生照左好耐再用陰照,我心諗唔係呀⋯⋯突然醫生同我講話胎冇心跳,個刻我呆左...我呆左,醫生話寫2星期假比我如果又事就入急症....個刻我冇哂知覺咁行症去廁所跟住勁爆喊....
係呢個時候99打黎問我睇完未去邊到飲茶,我忍住喊同佢講冇左,bb冇左就收左佢線
然後佢係咁打黎,我冇聽因爲我要喊....
待續

男爵府

之後呢?有奇蹟出現?

大宅

太平公主 發表於 19-10-4 15:28
之後呢?有奇蹟出現?

之後過左一星期我去左醫院做藥流,而藥流完病到7彩

男爵府

我都同你差不多經歷,說服左c6生第二個,上年用左半年時間,終於有,點知18wk發現遺傳左我地既病,要引產,之後等左7個月,又有左,心諗個天一定俾番我,兩個月孕期,冇嘔冇胃口差,心情仲好輕鬆,點知去到醫院照....空心胎,簡直跌左落地獄,即爆喊......上星期已經自然流產,琴日仲因為未清哂,要塞藥......

大宅

wingwing515 發表於 19-10-4 21:41
我都同你差不多經歷,說服左c6生第二個,上年用左半年時間,終於有,點知18wk發現遺傳左我地既病,要引產, ...

你要小心,好好補返,我藥流完星期發燒一星期唔退,睇醫生只話感覺,我半個月唔行得唔訓得唔郁得,因為背痛到死,我以為自己就死,之後睇左次中醫好好多,我仲好早前買定機票同c6去泰國,咁就再去多次睇中醫開一星期藥帶埋去旅行,臨上機前食埋退燒藥,點知一到泰國第2日成個人好返哂

洋房

你地好叻好勇敢呀, 一定要好好調理身體呀...

別墅

我情況同你一樣,大既8歲,細既3歲,舊年、今年都小產左,明明見到有心跳,隔兩日就流血。 (emoji)(emoji)(emoji)都同自己講,媽媽真係好鐘意你架,吾好走啦

大宅

etyuet 發表於 19-10-23 15:41
我情況同你一樣,大既8歲,細既3歲,舊年、今年都小產左,明明見到有心跳,隔兩日就流血。 (emoji)(emoji) ...

所以我決定唔生,最開心係c6
但見到朋友d bb係咁出世又會諗點解生唔到

別墅

yuiyui82 發表於 19-10-23 19:35
...

我都仲15/16緊,其實最開頭我都心足既,點知舊年無啦啦有左,就挑起條筋,先想生多個都幾好(emoji)(emoji)(emoji)

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

...

我同你好似呀。我有2個小朋友想生第三個。但一年內連續兩次小產。然後隔兩個月又中左 ,依家8週... 我都戰戰兢兢... 我同老公都好想生第三個。我上胎仲要19週先無心跳。真係喊到失控...

別墅

...

希望你唔好再難過,最緊要保養好身體,因為你傷左兩次,做女人真係好慘

首頁

尾頁

跳至