懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

invalidity 發表於 19-9-10 15:05
我自己爸爸媽媽屋企人都知道,老爺奶奶個邊,老公就話想照完結構先通知,廢事佢地轟炸式關懷我,怕壓力大。 ...

甘又係,最緊要頭三個月安安靜靜地渡過,2位媽媽知,起碼識煲湯水俾自己,哈哈

洋房

xanexane 發表於 19-9-10 13:34
我其實都係得5weeks
不過工作關係已換咗孕婦制服
(唔換嘅話要做粗重功夫,所以一定要換)

甘岩嘅,其實我工作都要制服,不過好彩之前條裙大大2吋,被我縫起左,而家放番果2时腰,同事我吾太想比佢地知住

洋房

SzeNgaiW 發表於 19-9-10 13:13
琴日check到bingo

Congratulations (emoji),我去染髮前,心癢癢覺得可能有,點知真係中,女人直覺好準

洋房

剛7週...就算唔洗著制服返工,平時著開既裙都著唔落了~ 6週既時候照過閃閃,聽日再去照多次。

洋房

Hannahbaby18 發表於 19-9-10 09:15
回覆 pohivy2004 的帖子

報到!!

Happy happy

洋房

ilovesthblue 發表於 19-9-10 22:14
剛7週...就算唔洗著制服返工,平時著開既裙都著唔落了~ 6週既時候照過閃閃,聽日再去照多次。
...

我尋日照8week5,開始要着d彈性/鬆身裙,個肚感覺大得好快,我要等多2weeks今個月尾check T21,你應該未check 得住

別墅

Kathyhkhkhk 發表於 19-9-10 22:20
Happy happy

我今星期五先應該6 week,而家又未知照唔照到閃閃,好緊張

洋房

Kathyhkhkhk 發表於 19-9-10 22:23
我尋日照8week5,開始要着d彈性/鬆身裙,個肚感覺大得好快,我要等多2weeks今個月尾check T21,你應該未che ...

係呀,我未有耐check T21,過左8週穩定d先。個人好緊張驚bb突然無左心跳。

洋房

ilovesthblue 發表於 19-9-11 08:02
係呀,我未有耐check T21,過左8週穩定d先。個人好緊張驚bb突然無左心跳。

放鬆d,時間好快過埋三個月就進入穩定期,我都係第一胎,覺得擔心吾到太多順奇自然

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我而家都5 week,但個左下腹間唔中會淵住痛,上網睇話孕婦有時會肌肉痛係正常既,想問其他人有無試過咁?

民房

回覆樓主:

我岩岩6 week..第一胎,好緊張呀 (emoji)(emoji)
大家會食d 咩 supplement ?

別墅

mamabread 發表於 19-9-11 19:10
我岩岩6 week..第一胎,好緊張呀 (emoji)(emoji)

我睇開個婦產科醫生話淨係食葉酸已經夠,
唔使再食其他supplement。
我原本食開vit b complex佢都話可以停藥~~

頭3個月我食800mcg,之後會食400mcg
我都係第一胎

洋房

葉酸400,牛奶,新鮮蒸魚,蛋...重覆

洋房

xanexane 發表於 19-9-11 19:21
我睇開個婦產科醫生話淨係食葉酸已經夠,
唔使再食其他supplement。
我原本食開vit b complex佢都話可以停 ...

認同,好足夠,只留意吾健康飲食(炸/海鮮/人造/刺激性食品)

洋房

yvonne_hk 發表於 19-9-11 10:07
我而家都5 week,但個左下腹間唔中會淵住痛,上網睇話孕婦有時會肌肉痛係正常既,想問其他人有無試過咁?
...

我都係咁! 勁似m痛 今日睇醫生,醫生話正常

洋房

Hannahbaby18 發表於 19-9-10 22:29
我今星期五先應該6 week,而家又未知照唔照到閃閃,好緊張

醫生叫我8week 先搵私家產檢會睇到好d

洋房

頭三個月葉酸先:)

大宅

2019新春慶豚圓

Galgal625 發表於 19-9-11 20:38
我都係咁! 勁似m痛 今日睇醫生,醫生話正常

咁都好啲,以為自己唔正常添

洋房

第一胎咩都唔識,有無產檢醫生介紹:)(emoji)

洋房

Kathyhkhkhk 發表於 19-8-27 00:05
有無媽媽剛發現有baby,又吾俾得人知,因為怕小氣,過埋尼三個月先..不過又想問多d有經驗人意見

...

11週,就講得!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊