自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

水晶宮

Catcatlove 發表於 19-8-27 09:22
我已經推咗好多食飯局

我地生活如常。照樣會間中出街晚飯。

有啲人就係想嚇驚普羅市民。Sorry,我唔會被嚇到。

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

星期六日晚真係冇

水晶宮

Alex123 發表於 19-8-27 12:56
我無影響,只是選點上會先查是否有遊行示威。
唔通明知北角會有無差別打人,還選擇約去北角食飯咩?咪改去 ...

哈哈,我真情住北角呢,咪又係一樣咁生活、出街。

當然都會留意新聞,有基本警覺,但亦唔會話成日都怕咗啲咩而自己斬腳趾。

大宅

taktakjar 發表於 19-8-27 13:07
最慘係商戶,正常市民都可以喺屋企避開暴動,但商戶每日都要計租金成本,所以暴徒究竟想摧毀幾多人生計:an ...

係,睇見真係眼火爆、我昨天經過俾暴徒摧殘過的街道,滿地狼藉,磚頭,垃圾,幾個很老的清潔工人,吃力咁搬起打掃....埸面令人心酸,人地謀生本來就不易,而家更加重工作量

水晶宮

我已經推咗好多食飯局

主要係無心情、講講下有人意見不合就好煩

伯爵府

我已經推咗好多食飯局

改左北上消費,起碼冇曱甴先,感覺好安全。而且上面收吾到wts,Fb, 好放鬆

上星期上去皇庭廣場食太二,前后枱都系香港人 ,商場內亦眼見好多香港人帶住小朋友行街。

男爵府

TAKTAKB 發表於 19-8-27 13:28
改左北上消費,起碼冇曱甴先,感覺好安全。而且上面收吾到wts,Fb, 好放鬆

上星期上去皇庭廣場食太二,前 ...

大家身體最誠實,邊度安全就去邊度玩

wcpcelia    發表於 19-8-30 15:34

大宅

唔會,亦無需要

公爵府

以前暑假就會揀星期五丶六晚上約一班朋友,但今年已經沒有了,因為大家住不同地區,會擔心大家返屋企問題。
初初都諗八、九點走都仲得,現在暴徒攪事的時間越推越前

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

甚少出去,有時同朋友或自己帶住阿女一齊出去,婆婆未天黑就叫我地快D返屋企!

公爵府

KK20010609 發表於 19-8-27 09:23
以前 夜晚 出街, 從來冇擔心過, 現在又要查 曱甴 路線 , 又擔心佢哋玩 地鐵。 叫人怎安心出夜街 ...
X2

珍珠宮

回覆樓主:

長征如鯉魚門西貢流浮山就無去
短途如有突發散水快

珍珠宮

星期日下午去左荃灣,去到商場一陣,職員叫我們要離開,商場好快關門,我就估到咩事,最衰自己出門前冇查下佢地路線,

子爵府

係,即使約佐!見有有“行動”都取消,而且8點前返到屋企,以免誤中“行動”

侯爵府

回覆 Catcatlove 的帖子

暑假有幾個family 反港,我地盡量約平日晚上,而且揀小發生暴動地方食晚飯。

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 熱血勳章 畀面勳章

回覆樓主:

無啦,同唔敢同小朋友去科學館玩,本來可巴士點到點回家,怕了突然封路,唔去了

子爵府

星期五六日晚上盡量留家,平日夜晚睇睇時間表,仲要避開黑衣集中的商場地鐵。

子爵府

少左約飯局,約都約閒日同避左高危地方,留意曱甴日程表,早食早散,假期六日,邊度都唔去,係屋企食⋯⋯
我係bearbeardo

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

已經好耐無出夜街了, 一路食一查路線發展, 食到心驚驚!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

之前有個幾個聚會都取消,因為政見唔同,費事反面

首頁
34567...8

尾頁

跳至