興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

喜歡丁墨的讀者有新書睇啦!本身鍾意「美人為餡」「他來了,請閉眼」「如果蝸牛有愛情」的讀者應該都會鍾意此新作品。不過本書真係好燒腦,睇咗幾日,好傷神,但好好睇

大宅

回覆樓主:

睇呢度jm推介,睇咗莫負寒夏&傾城時光,鍾意咗丁墨。
另外想請教下,因為佢啲人物有關連,下一本睇邊本會順啲?

大宅

lizlia 發表於 19-9-23 22:07
睇呢度jm推介,睇咗莫負寒夏&傾城時光,鍾意咗丁墨。
另外想請教下,因為佢啲人物有關連 ...

其實都唔係太多有關連,係傾城同莫負夏寒講完妹、再講阿哥。其他都可以獨立睇

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我近年都好鍾意睇丁墨嘅書,「美人為餡」、「他來了,請閉眼」、「如果蝸牛有愛情」我全部有睇,他來了我睇到毛管棟,電視劇版霍建華做得幾似,但女主角唔得,而且有D改咗差少少。蝸牛電視劇其實唔錯,但衰在改咗季白救許翊變許救季,個結果太偶像劇。美人電視版麻麻,個個智商下線。

我仲有睇「莫負寒夏」、「你和我的傾城時光」、「慈悲城」,我暫時最鍾意莫負寒夏同他來了,而家睇緊兩本早期嘅,一本叫「梟寵」,一本「叫烏雲遇皎月」,新書遲D等我睇完呢兩本再睇。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

Iris-Lo 發表於 19-8-27 10:31
喜歡丁墨的讀者有新書睇啦!本身鍾意「美人為餡」「他來了,請閉眼」「如果蝸牛有愛情」的讀者應該都會鍾意 ...

剛看完,好看,同前三本的男主設定好不同,女强,刑警,super girl,男主,犯罪心理專家,初出場以为係男配,反為男配出場仲出彩,案中有案又有案。

公爵府

回覆樓主:

終於等到出書喇~

大宅

mymarigold 發表於 19-12-6 14:01
終於等到出書喇~

伯爵府

Iris-Lo 發表於 19-8-27 10:31
喜歡丁墨的讀者有新書睇啦!本身鍾意「美人為餡」「他來了,請閉眼」「如果蝸牛有愛情」的讀者應該都會鍾意 ...
哈哈哈哈!黑土邊本唔傷腦?新書打算遲d開,休息下補下先

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 beauty 的帖子

暗鄰我還沒有勇氣去看, 因男二會死的, 這個男二我很喜歡的.

大宅

睇啲書名都覺得會有心理負擔 有冇啲睇完唔會喊唔覺得遺憾最好主角好勁譬如超人/主角好醒譬如理性偵破犯罪/譬如科幻改變歷史或者衝出地球...之類

首頁

尾頁

跳至