跳至

首頁

尾頁

別墅

klcat 發表於 19-11-16 18:03
“經濟位是長43cm, 闊38cm, 高21cm”

呢個尺寸既袋實在好難揾,請問邊到會有呢?我上網揾到個但size係闊 ...

你上淘(煲),有一個黑色的寵物袋,可以擴展加闊的,呢個袋可以上加航客艙(經濟艙)。

複式洋房

appleshop 發表於 19-11-16 18:54
你上淘(煲),有一個黑色的寵物袋,可以擴展加闊的,呢個袋可以上加航客艙(經濟艙)。

非常感謝(emoji)(emoji) 宜家即刻去揾下先!

複式洋房

想請問下瘋狗症針,香港有效期係3年。 未過期就可以了嗎? 例如我隻狗2019年11月打左瘋狗症針,2022年11月前過去就可以了嗎?

別墅

szecw 發表於 19-11-17 00:26
想請問下瘋狗症針,香港有效期係3年。 未過期就可以了嗎? 例如我隻狗2019年11月打左瘋狗症針,2022年11月 ...

我無記錯的話,我曾經看過加拿大都係三年,即使你夠期未打,入境時提供針紙,佢會比個限期你去補打的。

子爵府

2020勳章

klcat 發表於 19-11-16 18:03
“經濟位是長43cm, 闊38cm, 高21cm”

呢個尺寸既袋實在好難揾,請問邊到會有呢?我上網揾到個但size係闊 ...

Amazon 有
你可以試試

複式洋房

Tebing 發表於 19-11-18 22:01
Amazon 有
你可以試試

係咪呢個呢?

https://www.amazon.com/Smiling-Paws-Pets-Expandable-Collapsible/dp/B07M7C95QS/ref=sr_1_2_sspa?crid=20FWZG24FQI18&keywords=air+pet+carrier&qid=1574099411&sprefix=Air+pet%2Caps%2C332&sr=8-2-spons&psc=1&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUFCMk9NR0Q2Uk9TV04mZW5jcnlwdGVkSWQ9QTA1Mjk0MTkzQTE1NFBPOEk4ODRIJmVuY3J5cHRlZEFkSWQ9QTA5MzMxNDkxOFQzNDZPQ1FORUxCJndpZGdldE5hbWU9c3BfYXRmJmFjdGlvbj1jbGlja1JlZGlyZWN0JmRvTm90TG9nQ2xpY2s9dHJ1ZQ==

子爵府

2020勳章

klcat 發表於 19-11-19 02:00
係咪呢個呢?

https://www.amazon.com/Smiling-Paws-Pets-Expandable-Collapsible/dp/B07M7C95QS/ref=sr_ ...

17x11x9 L/W/H

耍check measurement 喎!

同你要check business 同econ 的size 有少少唔同!

其它post 話淘寶都有, 最緊要meet 佢的requirement

別墅

12月17日,我照常帶狗狗到機場check in. 航空公司職員會幫狗狗磅重和量度寵物袋的大小,之後如常上機。

到達多倫多機場後,我先辦理入境和Landing 手續,取行李後便去排隊幫狗狗清關,其實清關好簡單,只要提供健康證明書和瘋狗針紙,加上狗狗活躍,付了CAD 34便走得。

大宅

appleshop 發表於 19-12-24 11:24
12月17日,我照常帶狗狗到機場check in. 航空公司職員會幫狗狗磅重和量度寵物袋的大小,之後如常上機。

到 ...

唔好意思!唔明瘋狗針果part,針未到期,是否需要重打?我問個獸醫,佢要我抽血驗狗狗有冇瘋狗針抗體,份報告要send去英國驗,收$1600

別墅

chankki127 發表於 19-12-25 03:09
唔好意思!唔明瘋狗針果part,針未到期,是否需要重打?我問個獸醫,佢要我抽血驗狗狗有冇瘋狗針抗體,份報 ...

加拿大好寬松的,不用抽血,有針紙便可以,我聽過,即使過了期,佢最多比個限期你帶狗狗補打。

洋房

appleshop 發表於 19-8-28 19:26
我在淘寶買到一個

請問有無邊間店推薦?

洋房

appleshop 發表於 19-8-28 12:39
健康證明,打針和機票費都好睇你搵邊間診所做,同埋出發的日子。你知啦!機票向來是海鮮價,都好難講。

不 ...

請問下你有無香港哩邊既獸醫診所推薦,因為狗狗岩移民來香港,未清楚邊間獸醫診所好

子爵府

2020勳章

HKAbb 發表於 20-1-13 16:58
請問下你有無香港哩邊既獸醫診所推薦,因為狗狗岩移民來香港,未清楚邊間獸醫診所好
...

你耍邊區的?

複式洋房

appleshop 發表於 19-12-26 20:42
加拿大好寬松的,不用抽血,有針紙便可以,我聽過,即使過了期,佢最多比個限期你帶狗狗補打。

另外,我想問狗狗上飛機15 個鐘,再加上機前d時間,成20 個鐘無得去vee vee咁點算,要著尿片嗎

別墅

chongrenee 發表於 20-1-21 21:44
另外,我想問狗狗上飛機15 個鐘,再加上機前d時間,成20 個鐘無得去vee vee咁點算,要著尿片嗎
...

我隻是小狗,上機前先叫他VV,一次,之後跟我上客艙,全程帶住尿片。不過他一直忍到抵達多倫多機場先再V。

別墅

在客艙期間,機組人員幾好,比我攬住狗狗,可惜機師只比我打開拉鍊連袋黎攬佢。因為怕被其他人投訴。

大宅

appleshop 發表於 20-1-22 07:55
我隻是小狗,上機前先叫他VV,一次,之後跟我上客艙,全程帶住尿片。不過他一直忍到抵達多倫多機場先再V。
...

寵物店有無D專門強力吸尿用既墊放入寵物袋?

別墅

wrymoep 發表於 20-1-22 20:15
寵物店有無D專門強力吸尿用既墊放入寵物袋?

我只是用狗尿片。有'淘'尿墊,用黎帶狗狗入去洗手間時用,不過最終都係用唔著。

大宅

appleshop 發表於 20-1-23 07:47
我只是用狗尿片。有'淘'尿墊,用黎帶狗狗入去洗手間時用,不過最終都係用唔著。

請問你帶狗狗離港上機前,除左要向加航出示 health cert,過海關時亦需要出示嗎?

別墅

wrymoep 發表於 20-2-7 12:29
請問你帶狗狗離港上機前,除左要向加航出示 health cert,過海關時亦需要出示嗎?

不用,直至到達多倫多清關時才出示Health Certificate.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊