想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

陶淵明 發表於 19-8-29 17:30
之前諗住睇幾個月中醫再去做ivf,
點知食完三個幾月中藥,喺好輕鬆嘅狀態之下XX,咁就自然有咗。 所以我相 ...

我相信中醫同埋輕鬆XX,都係好有用---認同, 同埋做完之後要墊高個pat pat

大宅

Stephanie332 發表於 19-8-28 23:18
我都身同感受,我今年二月小產左,依家都過左半年了,中醫叫我要半年後先好試,因為我本身身體較虛弱,我仲 ...

人夫話你知,首先男同女生理構造唔同, 我哋男士根本唔會知道陀住一個小生命係幾咁辛苦。 呢個辛苦係包括體力透支, 食慾不振,荷爾蒙失調,從而影響情緒甚至有抑鬱情況。
當小產後情況就更加差,有機會諗埋一邊,而且日日係咁喊,喊到隻眼有後遺症,我老婆对眼就係咁樣差咗。

所以呢後我話齋自己定一個時間, 過咗嗰個時間就以後唔好諗之前嘅唔開心嘢。

大宅

Jadmamama 發表於 19-8-30 00:34
我相信中醫同埋輕鬆XX,都係好有用---認同, 同埋做完之後要墊高個pat pat
...

呃你㗎,墊高pat pat作用不大㗎,
試諗下如果你先生活動力夠,在發射後會自己遊到子宮裏面。
相反如果活動力差第一次射唔到去, 咁就真係要墊高啦

大宅

cc0926 發表於 19-8-28 22:57
Lovebb 2018

我好記得你吖 我之前都有見過你出post,恭喜你吖 囡囡已經9個月,我個小天使仲未返來我身邊 ...

我同我老婆試咗七年 阿b仔先至到

大宅

陶淵明 發表於 19-8-30 00:43
我同我老婆試咗七年 阿b仔先至到

我15年小產完 到宜家足足都試左成三年喇 好希望小天使會知道我同爸爸等緊佢返來喇

大宅

Jadmamama 發表於 19-8-29 00:21
加油……我自己都經歷過,我仲要係得一邊輸X管,後來我唔死心,睇左半年中醫先再試IVF,最後都得左 ...

大宅

cc0926 發表於 19-8-30 00:52
我15年小產完 到宜家足足都試左成三年喇 好希望小天使會知道我同爸爸等緊佢返來喇
...

有冇睇中医調理?
有冇試人工?
頭尾小產左几次?
正所謂時間唔等人,要做乜嘢檢查乜嘢方法快啲試咗先。

大宅

陶淵明 發表於 19-8-30 00:59

有冇睇中医調理?

有中醫調理吖
未試過人工,但係政府排左,因醫生話我肥要減左磅先可以開始療程。

小產左一次,但之後一直唔成功,同埋我有多囊。

檢查做過晒 先生冇問題,問題出係我身上(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

cc0926 發表於 19-8-30 01:03
有中醫調理吖
未試過人工,但係政府排左,因醫生話我肥要減左磅先可以開始療程。

如果經濟許可就唔好排政府啦,有排你等。 唔好以為等幾年,輪到你之後可以即刻做, 都係要再等安排時間做手術, 而且政府有年齡限制。
至於中醫方面唔啱就一定要轉, 我同我老婆轉咗五六個醫生, 因為我同佢都唔係喺同一個醫生,是各有各睇, 所以效果唔好。

大宅

陶淵明 發表於 19-8-30 01:08

如果經濟許可就唔好排政府啦,有排你等。 唔好以為等幾年, ...

經濟方面估只容許第得一 兩次咋,所以我宜家努力減肥,希望再明天喇

大宅

cc0926 發表於 19-8-30 01:10
經濟方面估只容許第得一 兩次咋,所以我宜家努力減肥,希望再明天喇

加油,世上沒有肥的女人,只有懶的女人, 但我老婆係後者

大宅

2019勳章

我曾經小產過3次,但努力找原因後,成功生到兩個了:
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=1846785

我好明白你小產後嘅感覺,
係好難受,好心痛
我第一次,係最傷心的
可能係第一個,滿心歡喜以為會當媽媽...
而且失去了的那幾個
並不是生返個就彌補到的...
有時候,心,還是會隱隱痛
但你要加油,保重
太大壓力,對事情無幫助的

複式洋房

加油...有多人都陪著你架

複式洋房

marysiuwai 發表於 19-8-30 10:05

(emoji)

複式洋房

marysiuwai 發表於 19-8-30 10:05

Thank you

別墅

jackydaisy1110 發表於 19-8-30 01:35
我曾經小產過3次,但努力找原因後,成功生到兩個了:
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthre ...

“並不是生返個就彌補到的...
“有時候,心,還是會隱隱痛

只有女人先會明.......我宜家間中都仍然會諗起我對twins,真係唔係抱住宜家個囡就會忘記.....

但堅信雨後會有陽光,曾經既經歷,令我更珍惜宜家既一切

複式洋房

Jadmamama 發表於 19-8-29 00:21
加油……我自己都經歷過,我仲要係得一邊輸X管,後來我唔死心,睇左半年中醫先再試IVF,最後都得左 ...

想知你係邊睇中醫?

複式洋房

Yankat 發表於 19-9-1 01:52
想知你係邊睇中醫?
.

我睇開既呂中醫師好串~~個陣我第一次睇, 已經話要收 $800,不過佢真係有功力既

民房

GigiLi_FB 發表於 19-8-28 00:03
流產後到而家差不多半年了,每個月都努力備孕然後每個月都失望
心情無好過,一直唸住失去阿B呢件事,成日都 ...

试下中医调理,然后行房之后半小时不下地,臀部垫高半个小时

洋房

Jadmamama 發表於 19-9-1 22:51
.

主力係睇不育嗎?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊