婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

niel 發表於 19-8-31 23:29
你奶奶真係好好

係呀

複式洋房

honeybid2 發表於 19-8-29 15:51
奶奶個人唔鍾意大龍鳳,結婚擺酒,旅行,做節,生日飯,拜年,全部免除、冇催過生仔、冇需要同住。尊重我 ...

呢啲奶奶去邊搵 單單唔搞擺酒已經拍爛手掌

男爵府

bigbigbcpc 發表於 19-9-1 16:32
呢啲奶奶去邊搵 單單唔搞擺酒已經拍爛手掌

係,但偏偏我媽係節日感好重既老一輩(端午節都要食飯),成日叫我送禮送錢俾奶奶,我話佢唔要架,搞到我好似唔識做人新抱咁... 教左好耐先明。
我同老公年初二已經唔使拜年,做冬可以出去食西餐。

翡翠宮

回覆樓主:

生左我老公出黎無做瓜佢無餓死佢

大宅

我99幾好。互相尊重互不來往雖然以前成日係背後話我咩咩(emoji)⋯⋯但自从這幾年冇交流,個個都知我們吾妥。所以冇野再可以講

大宅

我嗰個冇樣好
應承左又反口
心地唔好 唔識野又中意串人

子爵府

回覆樓主:

我99幾好,100分好阿媽90分好99。
唔關佢嘅事唔會多咀
理唔到嘅野唔會理
有需要幫忙會盡力幫
唯一唔好係太理智,有時某啲位都幾不近人情。

男爵府

回覆樓主:

老爺、奶奶對我、兩個小朋友很好、很疼錫。太多好的。可能我們的性格也大家遷就。相處15年都是很好。

洋房

我同奶奶相處都無咩,比較少見,相敬如賓甘客客氣氣, 不過我成日都有同佢地好唔熟既感覺

仲有佢有時好鐘意同一問題問好多次

別墅

cpycpyhelen 發表於 19-8-28 17:02
我奶奶其實唔錯
結婚第二年就有bb,本身都商量左係佢唔做湊孫
不過佢再三問左姐我好多次係咪真係佢唔做湊

我同你差唔多。咁噶99真係唔錯。但我呢個太痴身。成日搵孫。日日中上黎屋企。最唔好係呢樣

別墅

新手靚太 發表於 19-9-13 10:36
我同奶奶相處都無咩,比較少見,相敬如賓甘客客氣氣, 不過我成日都有同佢地好唔熟既感覺

仲有佢 ...

同埋好容易無話題,好尷尬。我都係咁

男爵府

林小lily 發表於 19-9-13 19:19
我同你差唔多。咁噶99真係唔錯。但我呢個太痴身。成日搵孫。日日中上黎屋企。最唔好係呢樣
...

我地同住,所以冇你呢個問題,等建議你可以叫你c6講下,如果日日甘樣妹難有自己生活

複式洋房

新手靚太 發表於 19-8-28 15:04
好似人人都同99唔岩, 有無例外?
不如大家Share下自己99有咩好...

除咗好事,曲乖奶奶所有事都做

大宅

新手靚太 發表於 19-8-28 15:04
好似人人都同99唔岩, 有無例外?
不如大家Share下自己99有咩好...

我99有好多問題我係唔鍾意,但都有好既一邊。佢好錫佢個仔,咩都幫佢做曬,其實咁仲好,我做小好多。佢係鍾意食自己鍾意煮既,我煮既就食都唔食下,所以多數佢自己煮,咁其實咪仲好有人煮埋比自己食。

珍珠宮

回覆樓主:

有,雖然我99無乜好,但要數最好嘅,就係佢唔會重男輕女,一味要生仔,而且仲支持生女,因為我生左兩個女

禁止訪問

大宅

回覆 stephaniechen 的帖子

62未走都仲正常的,62走咗之後開始變得好情緒化,講嘢又勁刻薄,又有骨,成日哦我仲乜唔同阿仔戒片(阿仔2歲),又話啲飯餸要用個大碟攤到凍先俾阿仔食驚佢6親嘴,每次見親都講煩到嘔。
而家唯一好在……住得遠

禁止訪問

別墅

最近病左,住左成個月醫院,奶奶要番工,但佢同太奶奶兩個人倫住隔日黎探,煲粥煲湯咁黎,而且老公個姑姐又係放工或者有時間就煲埋飯上黎探,好感恩嫁到比老公,佢成個家族啲人都好好。

cathngai    發表於 19-12-24 08:34

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至