時政擂台

跳至

首頁
45678...18

尾頁

伯爵府

香港因爲自由行 開左幾多酒店 藥行 金鋪 名店?

的士司機又揀客

根本扭曲晒成個市場
一無自由行 咪穿晒煲

係時候改變返個生態環境啦

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

麟媽媽 發表於 19-8-29 17:15
係呀!我反而好少坐的士大多數叫Uber,坐十次有九個司機都係鬧爆!佢哋搞到交通情況混亂,道路使用者點會 ...

你支旗應該好好,我近近地3x蚊,點敢用apps,果d的士司機仲成日兜我路添。太子上車去太子道西近啦沙,夠膽死兜到出尖沙咀。
日本の平安を祈ります

子爵府

文宣走啦

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

有d人吾好玩分化!
我反曱甴架!我夠認同食飯、行街係舒服咗!我夠吾鍾意條街咁多 拉喼黨、藥房啦!
呢個世界吾係只有黑同白!
我地吾似黄人咁偏激!
非黑即白!非黄即籃架!

大宅

剛在海景嘉福食自助餐,嚇死人,以為自己包場,從未見過那麼小人,得三分一人食咋。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

kk80400 發表於 19-8-29 17:50
你支旗應該好好,我近近地3x蚊,點敢用apps,果d的士司機仲成日兜我路添。太子上車去太子道西近啦沙,夠膽 ...

我所以都好怕坐的士,我成日鬧的士佬,我爸爸係長期病患者,如果我老公唔得閒車佢,我就叫uber, 多一個選擇。

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

大米愛老鼠 發表於 19-8-29 15:37
無計了,乞衣成過街老鼠,D白癡文宣只好勤力的啦。
不過俚排青山應該極好生意,咁多精神分裂的
...

啱啱新聞話有酒樓結業,70個員工追討欠薪啦。轉頭應該又有人上嚟出post話同啲員工傾過計,講無工返真係好,可以唔洗咁早起身多啲時間陪仔女

大宅

IloveJJ 發表於 19-8-29 16:50
我話你知,好多事唔係咁直接。

我老公做銀行,山頂就開既monopoly 主題樂園,維港海上嗰架船,都係佢既客 ...

同意。我公司都係,全部唔見客,唔洗打的。

大宅

kt1 發表於 19-8-29 17:50
文宣走啦

我都想講:“呢度啲媽媽好精明,文宣無用的“

別墅

syyysc 發表於 19-8-29 13:02
正常的香港?
酒店得三四成入住率,員工放冇薪假,正常?
金舖的Sales 企曬口喺度,正常?

咁你好彩,我之前試過買啲唔太常用,但有百子櫃就會有既藥材,居然係元朗行左差唔多十間藥房先有

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

的士就唔清楚,零售、酒店就必定好大影響,你睇酒店房價都知啦,而且唔止大陸遊客少左,連其實國家遊客都少左,照理唔影響的士又有些d奇怪

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我最近出入都係搭的士
我覺得易左截的士喎, 今日搭左兩轉, 伸手就有, 仲要見幾架都吉
我又無問佢地生意點 不過總有人持別離地

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

[quote]無話可說 發表於 19-8-29 13:04
樓主應該問左個做早更既司機

琥珀宮

畀面勳章

IloveJJ 發表於 19-8-29 16:50
我話你知,好多事唔係咁直接。

我老公做銀行,山頂就開既monopoly 主題樂園,維港海上嗰架船,都係佢既客 ...

入世未深,成日以為呢個世界好簡單,遊行嚇走晒自由行就好美好,又唔知連本地商業或其他活動都影響埋,一環扣一環,影響好多人,有d人仲幸災樂禍心態,有d人唔見棺材唔流眼淚

男爵府

pw_113 發表於 19-8-29 12:06
搭的士多口問句:「呢幾個月生意係咪差左?」
問過兩個都話天氣影響多些,今天夏天好熱反而多人搭短途的士 ...
我以前住得遠,的士佬成日唔想接,呢家爭住接,
About內地人係未必有影響,主要係外國人都小左呢,香港真係做tourist係無容質疑,
唔知呢單野後,香港樓會唔會變返150萬買到?

大宅

有緣相聚 發表於 19-8-29 17:55
剛在海景嘉福食自助餐,嚇死人,以為自己包場,從未見過那麼小人,得三分一人食咋。
...
唔係吧,D高貴jm仲話茶記都要排隊呀

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

佢地唔嚇走遊客都破壞的的士。你無看到架的士俾人打爛曬?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

今日先有報導話有司機圖「跳橋控訴」喎
[星島日報] 示威堵路致生意減 「的哥」圖跳橋控訴
(星島日報報道)近日遊行示威堵路衝突不斷,的士生意大受影響,一名六旬「的哥」疑因收入大減,生活捉襟見肘,昨凌晨駕的士到昂船洲大橋...
http://std.stheadline.com/daily/article/detail/2054822-

琥珀宮

畀面勳章

littlesister 發表於 19-8-29 18:09
的士就唔清楚,零售、酒店就必定好大影響,你睇酒店房價都知啦,而且唔止大陸遊客少左,連其實國家遊客都少 ...

今日午飯時間行香工,同以前人山人海情況,好大落差

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

yomin0718 發表於 19-8-29 13:05
完全同意呀

x2

租金平番D, 多番啲小店

首頁
45678...18

尾頁

跳至