0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

青鳥dogcom 發表於 19-9-9 13:05
食玩訓 唔係時時做到 但要盡力依從 慢慢就得
就算阿B訓左 您唱歌 陪佢做運動(郁手郁腳) 佢都有意識 只是 ...

哦,原來瞓左都做得ga

複式洋房

ealy 發表於 19-9-9 14:46
但我個B一平瞓,唔洗15分鐘就醒,一係要抱住!
佢又瞓唔淋,一扎醒就爆喊扭抱,我自己一個喺屋企湊,連食 ...

全日抱住真係做乜都唔得。。。
我有買10度斜嘅三角枕,本身係驚嘔奶用,但當bb抱住瞓到好淋時,放落三角枕竟然好好瞓
但其實都會驚長期瞓會傷腰骨

我b由出世到現在,除左沖涼,都係開住冷氣喇,而且好早已經不要包被,踢走晒

別墅

你地BB飲緊邊隻奶粉呀?便便ok 嗎?

別墅

2019勳章

kt197010 發表於 19-9-10 13:14
有時真係要抱好耐,一係就放床仔喪喊完一輪瞓著,大家都辛苦

我個仔有時抱住都喊喊下先訓著
都唔怕佢地喊一陣呀
佢地慣左再大啲就喊幾聲都識自己訓著

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
kwan0830 發表於 19-9-10 13:38
你地BB飲緊邊隻奶粉呀?便便ok 嗎?
我b食能恩,暫時三日一次便便

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
fafaryry 發表於 19-9-10 14:17
我個仔有時抱住都喊喊下先訓著
都唔怕佢地喊一陣呀
佢地慣左再大啲就喊幾聲都識自己訓著
希望可以甘喇,感覺可以輕鬆好多

民房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
我 BB 10 星期大,食緊 180,點解我仔咁大食(emoji)滿月自己戒左夜奶,由佢朝早起身起隔三小時一餐,有時兩個半鐘會叫
不過食完奶唔訓,掛住玩,所以唔算好大隻

複式洋房

好奇,大家bb識笑未?

男爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

kt197010 發表於 19-9-12 15:00
好奇,大家bb識笑未?

個半月嗰時已經識笑,依家兩個幾月個咀笑的好大,有時會聊你傾計

洋房

kt197010 發表於 19-9-12 15:00
好奇,大家bb識笑未?

一個月左右識笑。個半月開始講咀仔。而家瞓醒起身就會撩人傾計。好可愛!

洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
7月3日出世BB的媽媽可以入以下Group, 一齊傾下BB 野:

https://chat.whatsapp.com/HduQBGDtf94BmoINjc63zo

別墅

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
佢哋一識笑時真係好可愛呀見到佢哋笑果時就算已經自己攰到傻又未訓醒都好我都會由心笑出嚟

複式洋房

發表於 前天 08:04 |顯示全部帖子
bb笑真係好可愛,不過我b好少笑,2個月大了,所以問下大家bb係點

別墅

發表於 前天 10:37 |顯示全部帖子
有冇708 BB group

民房

發表於 4 小時前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

我b 女食Atapmil, 每日食6到7餐,110ml, 近排成日都有肚痛咁既喊聲,仲有放屁,成日痛醒, 2到3日先有大便, 有無咩辦法舒緩?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊