懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位媽媽知唔知沙田威院 有無笑氣?

男爵府

lulu1420 發表於 19-8-30 09:54

水晶宮

回覆樓主:

有,但我覺得無用
痛到反艇

伯爵府

有,你第一胎應該會畀用,我第二胎時催左佢地好耐都唔開,話我好快生完。

複式洋房

ipcs 發表於 19-8-30 10:31
有,你第一胎應該會畀用,我第二胎時催左佢地好耐都唔開,話我好快生完。
...

我果時都係第一胎,他地唔肯開俾我喎,話要落到去生果度先有,又話要排隊要排好耐。我止痛針都係痛左勁耐真係堅難頂叫左勁多次先極唔願意同我打

伯爵府

ms_silly 發表於 19-8-30 10:36
我果時都係第一胎,他地唔肯開俾我喎,話要落到去生果度先有,又話要排隊要排好耐。我止痛針都係痛左勁耐 ...

我第一胎都係喺產房先有笑氣,果陣3度畀我落去,我一問笑氣已經畀,但個護士就叮囑開左就要用,因支野好貴。
第二胎就4度先畀我落去,但我點叫痛都唔開畀我囉

伯爵府

ms_silly 發表於 19-8-30 10:36
我果時都係第一胎,他地唔肯開俾我喎,話要落到去生果度先有,又話要排隊要排好耐。我止痛針都係痛左勁耐 ...

咁即係睇下遇到哪個護士,有d手鬆,有d手緊。
我見過有媽媽話第二胎喺威院生都畀用笑氣。

複式洋房

ipcs 發表於 19-8-30 10:38
我第一胎都係喺產房先有笑氣,果陣3度畀我落去,我一問笑氣已經畀,但個護士就叮囑開左就要用,因支野好貴 ...

可能我生果日真係好忙同埋好似裝修緊

大宅

我8月岩岩生完 威院話無哂笑氣.

男爵府

有,我6月生第二胎有笑氣,第一胎6年前無痛分娩

男爵府

威爾斯裝修緊 ,所以朋友係呢兩個月前生仔冇笑氣, 我想講當你陣痛時痛到開咗六七度笑氣已經冇用,開頭幾度都work,之後點吸都好痛,我一直罵姑娘係咪樽笑氣無氣嫁,吸極d氣都咁痛既?!後來索性將笑氣個面罩拋走左 個種痛唔係人咁品。。。。

夢雪雪媽    發表於 19-8-31 12:08

大宅

kissapplegirl 發表於 19-8-30 18:52
威爾斯裝修緊 ,所以朋友係呢兩個月前生仔冇笑氣, 我想講當你陣痛時痛到開咗六七度笑氣已經冇用,開頭幾 ...

我問既時候已經開左6度 個姑娘話檢查完先 之後就無見過 好快就生埋

大宅

而家部機維修緊唔齊配件所以冇笑氣架
到你生果時如果整好就會有既

大宅

有,但助產士講過存貨用晒就冇,要睇會唔會唔好彩被其他人用晒喎

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

jwingbb 發表於 19-8-30 22:25
有,但助產士講過存貨用晒就冇,要睇會唔會唔好彩被其他人用晒喎

間醫院窮到咁?連正常的醫療設備都唔夠配及

大宅

我8月頭生,無笑氣啊

大宅

jenniferzhu 發表於 19-8-31 01:11
間醫院窮到咁?連正常的醫療設備都唔夠配及

我問個助產士,係因為有人喺我預產期前兩個月喺威院生,話當時冇笑氣供應,所以上講座時咪問下囉。不過最後我3年前生係有笑氣提供既,對我嚟講仲好有用。

別墅

jwingbb 發表於 19-8-31 10:06
我問個助產士,係因為有人喺我預產期前兩個月喺威院生,話當時冇笑氣供應,所以上講座時咪問下囉。不過最 ...

我6月係威記生 開2度就俾我落產房啦,同醫生講好痛頂唔順可唔可以打無痛,醫生話盡量安排啦 以家俾住笑氣你先,之後吸左2啖笑氣,麻醉師就黎幫我落無痛啦喔 所以應該係要問醫生好啲

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

terry9013 發表於 19-8-31 10:24
我6月係威記生 開2度就俾我落產房啦,同醫生講好痛頂唔順可唔可以打無痛,醫生話盡量安排啦 以家俾住笑氣 ...

你好好運

複式洋房

有我上年生第一胎 做咗三大樽 (emoji)

首頁

尾頁

跳至