時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1580521/
即時新聞港聞

選擇分類

【逃犯條例】警指遭仁濟醫院醫護呼喝禁用椅子 醫管局:正跟進個案

2019-08-30 19:12 文字大小

醫管局指正跟進仁濟醫院醫護不禮貌對待警員事件。資料圖片

反修例示威令警方與醫護關係緊張,荃灣警區指揮官發出內部通告,指有警員25及26日在仁濟醫院遭到醫護人員不禮貌及不公平對待,荃灣警區管理層已於27日向院方反映,並承諾會即時防止有關情況發生。醫管局回應指,有關個案已透過「兩層溝通平台」跟進及協調。

通告指,警員在病床旁看守時,被醫護無理呼喝;有警員被醫護禁止使用椅子而要站立看守被捕者;在急症室的醫護知道其中一名被捕者有傳染病,帶到隔離病房時未有通知看守警員有關情況,令該警員未能適時自我保護。

警察公共關係科高級警司(媒體聯絡及傳訊)江永祥今日在警方每日記者會上說,警員不時需在醫院工作,看守被捕者,有責任確保其安全及醫院保安。

醫管局指,已與警方建立「兩層溝通平台」,若醫護人員與警務人員就醫院內的工作安排有任何意見,雙方會透過該平台反映及跟進。

醫管局: 1. 未交出爆眼女子醫療報告

2. 縱容職員仇警行為

即是你表立埸: 醫管局,撑暴徒!仇警!請管理班子問責下台!嚴惩暴徒帮凶,炒黄醫護!

男爵府

唔該快d引入外國醫護。香港d醫護越來越冇人性

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

賤醫護

公爵府

呀爺應該好快點做野

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

有冇搞錯呀!

子爵府

醫管局嚴正跟進呀,醫護草菅人命

子爵府

呢間醫院本身已經渣㗎啦!其他嘢唔見佢咁叻衰嘢就做咁多!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

記得認真跟進、唔好得過講字!唔好要阿爺出聲至做野

大宅

回覆樓主:

太過份

大宅

基本人性都冇,唔配做醫護,有傳染病唔通知警察,想散播病毒到社區呀?醫管局要跟進!黑心到暈

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

醫管局冇鬼用,任由黑醫護胡作非為

男爵府

睛靈勳章

上次又係呢間,賤格仁濟醫院

珍珠宮

回覆樓主:

不知所謂

大宅

ificould 發表於 19-8-30 23:36
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1580521/
即時新聞港聞

一定要清理門戶!

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

好賎姐!咁黑點配做護士!望你地好快被人炒!

若要人不知 唔好咁低B !  : P

男爵府

不知所謂的黑醫護!

子爵府

想爆粗!!
支持快速引入醫護!!炒晒班曱甴醫護!

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

renewdanny 發表於 19-8-31 00:00
唔該快d引入外國醫護。香港d醫護越來越冇人性

同意!呢個係好方法!

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

唔係第一次

首頁

尾頁

跳至