婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019新春慶豚圓

yanmylove 發表於 19-9-5 07:52
我開頭都覺得係你太緊張, 但親身經歷過一件事之後又覺得其實緊張bb都好正常...

我前兩日同老公出街食飯, ...

你明白我!係啊就係呢種感覺!
會自動波聽到bb喊就會放底手上不太重要的事,睇左呀b先。食飯/玩手機/洗碗呢啲野咪轉頭再做

我都試過出街見到大人唔理bb喊到拆天我都會心痛果個b同好驚訝

複式洋房

2019新春慶豚圓

做個靚太 發表於 19-9-6 00:39
雖然我都會覺得樓主係太緊張,不過我都覺,樓主嘅屋企人都幾冷淡,唔知係咪你地慣常嘅相處方式呢?
我諗起 ...

呢方面我判斷唔到/唔知點講,我媽係鍾意同呀b玩但唔願照顧,會理左自己先,例如佢會搽面/食生果/聽電話/覆訊息先,佢有時間再同呀b玩,如眼訓亦會拒絕幫忙。但佢又好錫呀b打左個大金豬牌比bb慶祝百日,成日買野比bb,對b絕不孤寒! 但係唔會照顧~

呀妹就都係繼續打機啦,幫我抱過幾次佢大恩大德我已沒齒難忘⋯⋯

我爸仲緊張過我~我已經夠緊張佢仲緊張過我,好多謝我爸!佢果日無即飛埋去睇因爲佢在廚房開左抽油煙機蓋過bb喊聲聽唔到所以無飛出黎,平時佢係會飛出黎~好正,好放心呀b交比佢睇住!

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Wongbbbbbbbb 發表於 19-9-6 00:48

我唔想比負擔佢都係我愛佢既一種方式,因為呀妹鍾意打 ...

未做父母淨係同bb玩,唔想湊bb係好正常,甚至好多人做咗父母都唔想湊b/唔識湊b

咁呀妹想同你bb玩,呀妹掂唔掂得bb呀?

大宅

2019新春慶豚圓

秋天與楓葉 發表於 19-9-6 09:14
未做父母淨係同bb玩,唔想湊bb係好正常,甚至好多人做咗父母都唔想湊b/唔識湊b

咁呀妹想同你bb ...

當然唔得,呢個係佢愛佢妹嘅一種方式呢㗎

洋房

2019勳章

回覆樓主:

反而我覺得6299見到我個仔嗌一兩下就氹佢令我覺得佢地好煩

複式洋房

2019新春慶豚圓

秋天與楓葉 發表於 19-9-6 09:14

咁呀妹想同你bb ...

得呀

複式洋房

2019新春慶豚圓

Pianocake 發表於 19-9-6 09:24
當然唔得,呢個係佢愛佢妹嘅一種方式呢㗎

要撩交嗌去第二個post呀喂

大宅

Wongbbbbbbbb 發表於 19-8-31 14:50
我Bb7個半月大,住娘家,我是full time mum自己照顧bb,只有準備bb食物/洗澡/去比較久廁所/我食飯時才會找 ...

咁又唔可以憑單一事件,覺得佢地唔理bb架。其他時候,呀妹同婆婆對bb點架?

男爵府

2019新春慶豚圓 親子王國15週年勳章

Wongbbbbbbbb 發表於 19-9-4 13:51
奉勸各位黑心好想睇我仆底既人

「萬般帶不走,唯有孽隨身」
應該係唯有業隨身,大家都唔認識你,係你投訴家人先會引起討論。

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

5秒都唔喊得,小心你過份保護個b第時乜都唔識做。屋企人亦係無責任幫你照顧你個b,唔好期望人哋做到你要求嘅標準,佢哋角度係「幫你」,幫到就幫果隻

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊