6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

民房

tangonna 發表於 19-8-31 16:44
有冇 2018 11月bb?一齊分享bb狀況吖

11月2 早產架 爬又唔識 坐又坐唔穩 你地果個點樣架?

別墅

11月25B女仲未出牙仔(emoji)(emoji)‍♀️,識坐會扶住d嘢企下,開始分到同叫papa,mama ,特別肚餓嘅時候不停叫mamama,夜晚可訓到10-11個鐘
唔鍾意玩自己嘅玩具 鍾意玩d奇奇怪怪嘅嘢濕紙巾啊,零食盒啊

別墅

lkwk54 發表於 19-9-3 11:05
我仔出左4隻牙, 限制佢晚上10點訓, 要抱住飲住奶氹訓覺, 晚晚都要大喊先訓到...唔明點解

3固3奶, 食固唔專 ...

我女都係 喂距食餐固都會郁黎郁去 唔專心 比手指餅菜心莖就肯自己坐係到咬下

禁止訪問

禁止訪問

民房

tangonna 發表於 19-9-3 20:10
回覆 ych40 的帖子

阿b生長線ok ma?早產要更加有耐性照顧,有媽媽教飲 s26可以谷肥 d bb,我女8個半先肯爬 ...

生長線OK 肥肥白白 好重手 鐘意翻身 就係未識爬 坐係識坐 但坐唔定 唔知係唔鐘意坐定真係坐唔到 試過搵野引佢 佢又夠力由訓係我大脾到坐返起身

別墅

tangonna 發表於 19-9-3 20:03
回覆 火腿の母 的帖子

可以瞓到10粒鐘羨慕我女女瞓好小,通常2.3粒鐘 窄 醒,一教瞓到6個 ...

可能我陀距嘅時候經常訓覺 所以距都幾訓得下

民房

tangonna 發表於 19-9-3 13:22
回覆 lkwk54 的帖子

可以令佢10點訓已經好乖,我女夜晚嗰餐幾早飲完都要hea 到12點半先訓,都係喪喊喪扭計 ...

我老婆七點半開始幫個女抺身 沖奶 最盡九點前訓 因為我返夜 如果返黎唔吵到佢 佢就三四點左右會醒黎飲次奶 緊住訓到8點左右

大宅

yung129 發表於 19-9-2 11:55
11月bb係度,厭奶由5個月厭到而家,所以只係2奶2固,食粥還可以,但食勁慢。
...

我個女都係11月,都係2奶2固

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

回覆 tangonna 的帖子

我係ftm, 都係邊學邊做,我跌過個bb落床,整損個鼻流血添,仲有撞過佢頭仔幾次 做ftm開心好多,可以每日見到bb真係有唔同架,比d信心自己

洋房

我都係11月26b 依家都係2奶2固 6個月之前好好訓 唔係係咪依家出牙仔 晚晚都鬼打咁精神

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

我仔仔都係11月bb呀!依家出緊第4隻牙仔,每日都係2奶2固。每次飲9安奶

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

首頁

尾頁

跳至