想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

放day 3 胎,放胎後
day 15 HCG 32 ( P4 44.8) 開始流血,
day 16 HCG 57 ( P4 77.9 ) 血似 mc 第1 日多,照ultrasound 見到子宮有胎 ,有食小白球及塞快孕隆,請問各位JM有冇人試過咁樣流血但HCG 升少少?究竟是甚麼原因會流血?可以止血嗎?

取卵7 次先難得可以放三個grade A肧胎,我已超高齢,真係好傷心難過,可有經驗的JM 好心回覆我嗎?

PS : 棒棒有加深,同對照線差不多

大宅

Nmon 發表於 19-8-31 23:00
day 15 HCG 32 ( P4 44.8) 開始流血,
day 16 HCG 57 ( P4 77.9 ) 血似 mc 第1 日 ...

hcg 太低了

大宅

只可以訓多d
飲奶,食蛋 etc
加油💪🏻

大宅

day 16 HCG 57 ( P4 77.9 ) 血似 mc 第1 日 ...

有無聯絡診所,他們有甚麼指示,有無叫你打油針

介唔介意透露邊度ivf

大宅

回覆 yhyeung 的帖子

台灣老劉到做,香港醫生話睇p4 黃體足夠無需要打針,有冇jm試過好似我咁流m?

大宅

Nmon 發表於 19-9-1 09:44

台灣老劉到做,香港醫生話睇p4 黃體足夠無需要打針,有冇jm試過好似我咁流m? ...

隔日驗翻倍,同自已做比較就得,祝好孕

別墅

Nmon 發表於 19-9-1 09:44

台灣老劉到做,香港醫生話睇p4 黃體足夠無需要打針,有冇jm試過好似我咁流m? ...

你介唔介意講情況如何?希望係好消息

複式洋房

之前聽過有人ivf飲蔗汁有助hcg升高,不過我唔知適唔適合你體質。你都係休息多啲唔好諗咁多啦,休息放鬆心情最重要

複式洋房

放鬆,緊張易引起宮縮,去找醫生打支HCG及長效黄體針,孫醫生,希望幫到妳,等你好消息,抽血check下DDIMER ,有D媽媽懷孕後血栓才升高,所以要快D去check,而且一日有報告,找Gallus check

別墅

睇中醫飲中藥 同休息

加油(emoji)(emoji)同痴實d

大宅

回覆樓主:

單純睇數字暫時係未完全著床,或者講係無著床。但要隔日驗先準喎。但照到有機會只係遲著床但唔穩定而流血,我估係咁,要打針訓床,放鬆心情。
我係你會打完針訓一星期床再去驗,但當中流好多血就去急症。

首頁

尾頁

跳至