時事熱話

跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

j947 發表於 19-9-1 04:02
由元朗事件,已經睇清楚你地係到扮受害者啦,有條片睇到阿大肚婆見有衝突,唔係走,而係企係到食花生,再 ...

我覺得你講得出第一段真係好黑心
都已經確認左係大肚
有大肚婆會拎自己個肚黎較飛嗎??
當日咁多人流血受傷
你怎能沒有一點同情心??

子爵府

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

j947 發表於 19-9-1 04:07
黑衫越攪越大單,到今時今日放火,掉氣油彈,丫义,鐵通,警方set水馬都正常啦,有邊次黑衫係佢地所講「和 ...

721之前黑衫做左咩令元朗鄉黑要出來打人呀?你好似知好多野咁!講來聽下

Set水馬又好正常。答我啦。咁元朗果日做咩唔識安排人手呀?定係你覺得示威者遊行示威完。佢地鄉黑就可以亂打人呀?越搞越大單。係應該叫林鄭出來面對。但佢有無呀?
佢無出來王 擺你地上枱。你都仲覺得佢地咁英勇呀?係蠢呀...丫...唔係。都仲識claim ot!!蠢唔哂!

200萬人遊行一個警察局都無 好和平囉!

其實警察唔出動就會好和平!

你匿係屋企做撐警既就唔好講啦!下次親身行出去撐佢地...你記住有咩事要報警呀。佢地遲到你唔好投訴呀...祝你一生平安呀..

大宅

Think_Thank 發表於 19-9-1 03:41
good!
你都知道未審先判係唔公平?!

我無話721一定係警察同黑社會有關
但721有人被白衫無差別攻擊係事實!
今日也有不少人被無差別攻擊
呢個老人犯左咩錯?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

子爵府

Think_Thank 發表於 19-9-1 04:20
ys 你好正確,我係藍絲~
而我由中立變藍絲係因為反對暴力!

https://www.facebook.com/366243453719070/posts/936197663390310?sfns=mo

警察真係好好人既。好人到見死不救!
根本由頭到尾就唔會有中立!係反送中。一係支持送中.....唔好扮中立啦。藍絲。笑死人呀!

得藍絲先會話自己中立囉

大宅

JessicaSS 發表於 19-9-1 04:25

所以你要問下示威者!

點解成日刻意走去深水埗近民居ge地方挑釁警察,引警察放催淚彈⋯
跟住令到住在深水埗ge居民無辜受害?!

示威者點解要換衫?點解要帶口罩?
點解要在地鐵站內,打唔同意見ge人,用滅火筒射在車廂內!令港鐵報警?而引致警察來執法?!

示威者每一次做尼地違法行為!
都有機會令到無辜市民受傷!

我想講係!6月之前,未出現尼班示威者!
你有日日見到警察出來打人?!
你有見到警察用過催淚彈?!

如果有?我今日唔會反對你!
我同你一起出去示威!

但係示威者刻意去引警察,謾罵,
跟住係刻意想連累到無辜人士⋯
尼地先係最自私同無恥ge⋯

令我不齒!!!!

anita.shu    發表於 19-9-4 14:40
TVb08    發表於 19-9-4 12:17
涅而不緇    發表於 19-9-3 01:08
nanalum    發表於 19-9-3 00:41
pansy888hk    發表於 19-9-2 16:20
waisueman    發表於 19-9-1 11:29

大宅

soso3509 發表於 19-9-1 04:30
https://www.facebook.com/366243453719070/posts/936197663390310?sfns=mo

警察真係好好人既。好人到見 ...

示威者好好人嘅。好人到唔需要遵守法例!
又可以有你地支持,
依家唔鍾意就圍人打人,起人底~

點解唔可以有中立?
藍絲都可以接納中立,
點解黃絲覺得唔可以呢?
你可以喜歡黑色,我喜歡白的,別人喜歡灰色⋯
為什麼不可以中立?

送中條例你真係有完整看過一次嗎?
還是only 懶人包?
如果我agree with some pts,
disagree with some~
甘唔可以稱為中立?

全香港最慘又係示威者,
最偉大又係示威者,
示威者打人肯定係有原因ge,
警察打人肯定係濫權,
警察受傷就係警察自導自演,
示威者受傷就一定係警察⋯

如果你覺得講得出死全家都沒問題⋯
我希望你唔好將尼種仇恨ge心思教你小朋友⋯

joecbobo    發表於 19-9-4 14:23
TVb08    發表於 19-9-4 12:18
涅而不緇    發表於 19-9-3 01:09
CMMa    發表於 19-9-2 22:18

男爵府

JessicaSS 發表於 19-9-1 04:21
我覺得你講得出第一段真係好黑心
都已經確認左係大肚
有大肚婆會拎自己個肚黎較飛嗎??

確認左?你係果位大肚婆?定你當人地未大過肚,入醫唔同醫生講,驚未個肚小氣?依點已經講啦,到有人質疑就話去私家驗,你真係未當人大過肚。下次,做得合理d。但依到bk好多人仲清醒架

男爵府

JessicaSS 發表於 19-9-1 04:25

有片睇,你1唔挑釁,人地係唔會打你,依d就唔係叫無差別打人啦

男爵府

回覆樓主:

https://www.facebook.com/groups/TaipoTaipo/permalink/10162362169940245/

呢單真係離晒譜,警察行過整到人架車,車主討論就要拉

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

唔係應該call白車等救護員嗎?急救員是咩人?示威者?

子爵府

Think_Thank 發表於 19-9-1 05:00
又可以有你地支持,

你地藍絲真係好鐘意屈人!
我幾時講過黑警死全家呀?你妄想症呀?去睇醫生啦..病向淺中醫呀!

https://www.facebook.com/LostDutch/videos/1232159630319881?sfns=mo

1:18 果度個呀叔。推記者個cam先架!

係你地啲人郁手先啊!唔鐘意比人影就打人?
你地無起人底呀?咪講出來引人笑啦!

自打咀巴!!

子爵府

心滿意足 發表於 19-9-1 05:18
唔係應該call白車等救護員嗎?急救員是咩人?示威者?

Call左白車。警察又唔比人落去 又唔比傷者上地面急救車!
急救員係義工。

子爵府

Think_Thank 發表於 19-9-1 05:00
又可以有你地支持,

藍絲接納中立 因為佢地無腦!同埋好多都係大陸人!送唔送中法。對佢地都無影響!
第二,你睇佢地大把有外國護照,visa, 有乜事就閃哂啦!你地慢慢送中啦!

咁點解仲會有中立呢?你中立係支持送中定唔支持呀?呢個係源頭 !一係支持一係唔支持,又點樣可以有中立呀?

你地打人又叫遵守法律呀?唔好搞笑啦!你地啲警察夠膽出示委入証, 比樣人睇先講啦!扮示威者搞事端就入示威者數!

又學你地話唔驚做乜要遮樣呀?做乜唔成立調查委員會呀?一次過查哂兩邊唔公平咩?

複式洋房

soso3509 發表於 19-9-1 05:53
Call左白車。警察又唔比人落去 又唔比傷者上地面急救車!
急救員係義工。
...

我發現呢個人,成日唔正視問題,明明好多人問佢野,佢偏偏答D唔答D。

解釋唔到,定唔識答,你良心還痛嗎?

暴徒,只會破壞,挑釁,盲撐。

大宅

Think_Thank 發表於 19-9-1 04:49
所以你要問下示威者!

點解成日刻意走去深水埗近民居ge地方挑釁警察,引警察放催淚彈⋯

路過....

不過請問香港有邊個地方冇民居?
赤鱲角?南丫島?

換衫?戴口罩?因為著黑衫會比差人或黑社會打,戴口罩因為就算合法遊行,如果比人影到都會過關時比人捉寫悔過書喎。

地鐵係因為亞叔撩事鬥非在先,地鐵成日都有咁事。

6月警察未開始爆粗口同放催淚彈前,示威者未有咁激喎。

男爵府

JessicaSS 發表於 19-9-1 01:33
本住想救人的心 不應分顏色

//油麻地地鐵站落閘,急救員被拒入內救援,痛哭不已。其後有聖約翰救傷隊人員 ...

仲想走?我就係黎睇睇經過琴晚暴力升級 仲有無d 白癡話暴徒好嘢

唔咁捉人 換衫走 你賠? 玻璃幕門 路軌 塗鴉 你賠? 啊英雄 係咪你負責啊
te quiero mucho mi amo

複式洋房

ZTTZ 發表於 19-9-1 06:19
路過....

不過請問香港有邊個地方冇民居?

又盲撐。

無警察,你地咪大肆破壞囉。立法會,地鐵,商場,馬路,禁固,阻遊客....咩都做齊。

你地唔係要人回應呀,係逼人答應呀。

民主好似你地咁獨裁,就死啦。

要用破壞, 攬炒 ,逼人就範。

又要恐嚇,禍及妻兒子女等等

只聽過 民不聊生才革命
未聽過 革命引致民不聊生

漠視法治,犯法等等,去追求所謂民主?

香港係你地班人,自我幻想搞到咁亂炸。

懵炳!!

joecbobo    發表於 19-9-4 14:24
涅而不緇    發表於 19-9-3 01:12

男爵府

牛年勳章

JessicaSS 發表於 19-9-1 01:33
本住想救人的心 不應分顏色

//油麻地地鐵站落閘,急救員被拒入內救援,痛哭不已。其後有聖約翰救傷隊人員 ...

曱甴可恥

子爵府

好心啦,講黎講去仲係講元朗

TVb08    發表於 19-9-4 12:22
pistachio    發表於 19-9-3 10:07
涅而不緇    發表於 19-9-3 01:12
CMMa    發表於 19-9-2 22:23
pansy888hk    發表於 19-9-2 16:23

複式洋房

Think_Thank 發表於 19-9-1 03:01
哦,原來你係文宣?失敬曬!
如果你唔係ge話,
我地可以繼續理性討論~

哦,原來你係警察家屬?失敬曬

首頁
12345...12

尾頁

跳至