時事熱話

跳至

首頁
12345...6

尾頁

洋房

S_F 發表於 19-9-1 02:41
我咪話你地只睇到阿伯俾人打囉。
我有講錯?

係班暴徒不停甘挑釁阿伯先哦(emoji)你聽把口,不停粗口

男爵府

推,等多些人睇晒成段
個記者都幫晒黑衣人啦,又唔見影住黑衣人手上拎住咩

男爵府

JessicaSS 發表於 19-9-1 01:37
https://www.facebook.com/1414904585471966/posts/2174654022830348?sfns=mo

各位睇完點諗?

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=538710733567980&id=373841920054863

男爵府

BK Milk勳章

S_F 發表於 19-9-1 01:50
佢地唔會信架,只會咬住打阿伯先,又點會睇到係阿伯拎鐵鎚打人所以俾人打
...

係呀!果阿伯係董伯伯扮架,咁都比你看得出。

男爵府

BK Milk勳章

ddbb0099 發表於 19-9-1 09:00
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=538710733567980&id=373841920054863

原來爭取民主自由係要四處破壞,放火,打人。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

點解黑衣人唔敢單獨入車廂,成日叫伯伯出嚟?
講嚟講去,佢哋自己都係冇膽,成日靠人多蝦人少,仲要蝦老弱婦孺。
無恥!
支持警方,唔用適當暴力又點拉到暴徒?唔通大紅花橋請你哋去警局協助調查咩?
一定要强硬!拉!

珍珠宮

橫睇掂睇都係班暴徒恐嚇人先,個阿伯自衞。

男爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

loved 發表於 19-9-1 09:35
橫睇掂睇都係班暴徒恐嚇人先,個阿伯自衞。

出於自衞情有可原。

男爵府

BK Milk勳章

hellowinn 發表於 19-9-1 09:41
出於自衞情有可原。

幾十個年青人話個亞伯打佢哋,真係道德倫亡

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

我看到的,只是群黑衣人欺凌一班伯伯,除了出言攻擊、搵雨傘插人、掉水樽之外,我仲見到大家原本好克制,藍衣伯伯只係拿出搥仔自衛。
.........................................

男爵府

開心吸收勳章 我的育兒心得勳章

人多蝦人少

伯爵府

黑衣人,香港係文明社會,當你地用片中行為入車廂就須要負上以下責任,你地記著,你地係一班暴徒,係比外國更衰格既暴徒,外國有呢事都冇你地咁衰格,一方面知啲吾知啲扮守法,一方面怕受傷,一方面野事生非。所以我覺得無謂再討論什麼,呢啲片誰對誰錯法官好易判,黑衣吾好再扮專業係呢個討論到說三道四,因為你地冇資格,連坐車咁小學雞嘅野都要人教要人罰,學咩人講民主,不如落地獄啦

如果在鐵路處所使用粗言穢語的話,可罰款5,000元。

根據《香港鐵路附例》第28H條,任何人不得使用任何「威脅性、粗穢、淫褻或使人反感的言語」。同時,條文亦禁止包括鬧事、損壞鐵路處所的任何部分及騷擾他人等行為;適用於輕鐵的《香港鐵路(西北鐵路)附例》亦有相關規定。

過往亦曾有乘客因「講粗口」而被票控。在2007年曾有人因在地鐵用電話交談時夾雜粗口而被罰600元。

值得留意的是,根據第28H條,若未獲港鐵公司書面同意並依其條款下,任何人不得在港鐵內拍片。

大宅

https://www.facebook.com/1414904585471966/posts/2174654022830348?sfns=mo

各位睇完點諗?

曱甴打市民果時,又唔見啲記者幫手拉開

水晶宮

soso3509 發表於 19-9-1 04:09
原來呢度仲有好人架!
我一入來以為去左微博呀。
藍到呀...

好人壞人都分唔到

nanalum    發表於 19-9-1 12:34

大宅

回覆樓主:

去到今日已經唔需要再同黃絲爭拗。嘥氣。

我淨係想講我要為呢班阿伯鼓掌,喺地鐵要出手對呢班暴民要有好大勇氣,啲暴民全部凶神惡煞,又full gear。

香港人真係唔好再做弱者,要齊心反抗暴徒。

點解啲暴徒到今日可以咁囂張惡霸,就係一路以來我地保持沉默怕事,咁樣就會助長佢哋更加惡霸,覺得無人可對抗佢哋。如果地鐵當時得一個阿伯同暴徒對抗,實唔夠力量,但係有得第二第三四個路人加入,咁先至對暴民有抗衡作用。

再次對呢班阿伯嘅勇氣大大力鼓掌

大宅

回覆 JessicaSS 的帖子

再次再次對呢班阿伯嘅勇氣大大力鼓掌

大宅

回覆樓主:

多謝樓主 post 段片,讓我看到真相!暴徒無法無天,仲惡過黑社會,不過人頭豬腦,比警察一網打盡,大快人心

大宅

Think_Thank 發表於 19-9-1 02:48
你有沒真係認真看過成條片?
定係你只係看黃絲group那幅圖?

點解一個吖伯背囊有錘仔?

伯爵府

各位睇完點諗?

阿伯是英雄!

大宅

KDZR111 發表於 19-9-1 11:26
點解一個吖伯背囊有錘仔?

好似有次封路唔車行,有個阿叔唔拎斧頭出來,比班暴徒溶左個人同架車 啦!就來人人要拎刀出街自保啦!

首頁
12345...6

尾頁

跳至