自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有人錫亞女,好事黎喎
就算日後分手或者被分手都係經歷,學習愛同被愛是人生必經階段

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

前排在dse版有人問我想個女出pool咩?我答佢一早拍過拖了
女大女世界,總有一日佢會遇到心儀對象,所以洗腦工程係一早做(而家做都唔遲),教個女要識個男嘅對你好,點樣互相尊重點樣唔蝕底。如果從個女口中得知個男嘅做得到,你亦可以放心
我個女上次最後俾個男嘅飛左(瞞全佢劈腿),又上一課,而家擇偶更謹慎,寧缺毋濫。佢一路想出pool亦一路有人追,但揀唔岩寧願唔要,呢樣我係比較放心。
衰d講句,大學狗公多,同阿女講,慢慢揀,唔好急

子爵府

回覆樓主:

諗清楚你係唔鍾意女拍拖定唔鍾意佢男朋友

伯爵府

bmuimami 發表於 19-9-1 11:50
唔係個男仔差(如果計客觀條件)
只係唔知點解主觀地我唔想個女同呢個
...

因為你覺得你女可以選擇更好的?

上星期去我姨屋企,表妹突然同我講佢有左bb 四個月(表妹已是30多歲),男友係黑人,我姨之前有同我提過這個黑人男友,其實佢係好唔鍾意,話過表妹,但表妹一意孤行,我姨也沒辦法,佢話要是極力反對,怕會無左個女

伯爵府

Charlotte_mom 發表於 19-9-1 12:41
前排在dse版有人問我想個女出pool咩?我答佢一早拍過拖了
女大女世界,總有一日佢會遇到心儀對象,所以洗腦 ...

不好意思,甚麼叫出 pool?

侯爵府

回覆樓主:

初戀通常會散
唔洗太擔心

同埋教下囡囡咩性格為之好男友
唯有係咁

子爵府

熱血勳章 2016畫展勳章

bmuimami 發表於 19-9-1 09:50
都係
不過今次唔係初戀

實有一瓣你唔合心水令你不安。樣衰?格衰?讀個科冇前景?家境複雜?獨仔?大洗?太窮?定太有錢?驚比人食咗隻豬?
大個女無得話,想當年自己有拖拍喎,變得又聾又盲又啞,靜觀其變。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

vanessamom 發表於 19-9-1 13:03
不好意思,甚麼叫出 pool?

出pool=有拖拍,不再是單身狗
(後生仔用語,我都唔明點解)

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

19歲女, 拍拖都好正常, 你見一眼就知個男仔唔好?
我哋宜家要大方D(我唔知輪到我時, 做唔做得到)
襯就快中秋, 叫個男仔上嚟屋企食飯, 多D了解吓男仔的背景, 再講仲唔仲意啦!

宜家D小朋友, 要自由, 唔會听父母講的, 你越反對, 佢越要做.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

bmuimami 發表於 19-9-1 02:29
女19 男係同學
講唔出點解先衰!

第一眼唔順

伯爵府

Charlotte_mom 發表於 19-9-1 13:19
出pool=有拖拍,不再是單身狗
(後生仔用語,我都唔明點解)

謝謝解釋

水晶宮

回覆 bmuimami 的帖子

我都有諗過呢個問題, 暫時未有男友, 我只可以係佢未有前多D同佢傾, 盡量影響佢. 當佢識到又開始左時, 情到濃時, 就好難叫佢地分開

佢有咩你唔喜歡架?

珍珠宮

2024年龍年勳章

bmuimami 發表於 19-9-1 11:32
同U

咁都好啦,同亞女講,唔好搞到畢唔到業。

水晶宮

asweetmom 發表於 19-9-1 12:27
第一印象無法言說,或者人家也不喜歡你呢!

唔知㗎可能㗎
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

水晶宮

bmuimami 發表於 19-9-1 02:17
求開解!

再擴闊佢個朋友圈,等佢再認識多d人

珍珠宮

回覆 bmuimami 的帖子

我也是過來人, 唯有慢慢接受

伯爵府

bmuimami 發表於 19-9-1 02:17
求開解!

用吾開心,眼見很多朋友個女當初都是愛得要生要死,之後都分手,所以千萬要和女反面

首頁

尾頁

跳至