自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

旅行期間,每晚洗完一大機衫,跟住放落乾衣機,聽朝就可以收拾着得落身,真係爽!

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

乾完啲衫係機度放過夜唔縐咩?

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

方便在唔洗遂件掛起,慳左時間

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我有乾衣機,去完旅行我都唔會洗衫囉!我拎去樓下洗衣鋪,阿姐都嘩一聲,21 磅,洗到何年何月?

珍珠宮

chkkkkk567 發表於 19-9-1 11:39
我有乾衣機,去完旅行我都唔會洗衫囉!我拎去樓下洗衣鋪,阿姐都嘩一聲,21 磅,洗到何年何月?
...

call 埋上嚟收送先係王道

子爵府

我家自從有乾衣機後對我來說洗衫變得好輕鬆,以往我係好憎掠衫,我寧願洗地、洗碗都唔想掠衫

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

係!上次住果間APARTMENT有洗衣乾衣機, 每日都洗一機, 爽爆
放下自在

珍珠宮

chkkkkk567 發表於 19-9-1 11:39
...

我上次70磅(今年三月)⋯之前自己洗,洗完無地方浪先C,今次都係5好咁笨拎去磅洗

男爵府

通常去完旅行番嚟,我通常攞去磅洗!

子爵府

請問d衫有無縮水同好皺?

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

乾衣機由我結婚day 1就已經有,真係不可或缺既家電之一。

水晶宮

Jasber 發表於 19-9-1 11:20
旅行期間,每晚洗完一大機衫,跟住放落乾衣機,聽朝就可以收拾着得落身,真係爽! ...

乾衣機好正架

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

旅行期間,每晚洗完一大機衫,跟住放落乾衣機,聽朝就可以收拾着得落身,真係爽! ...

自從去旅行用過酒店的洗/乾衣機後, 每次都盡量訂返有這個設備的酒店, 日本最方便, 自己房已經有, 不用去其他樓層

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

如果多嘅,拎落洗衣舖,半日就有得著

男爵府

我黎緊都諗住轉用洗衣乾衣二合一,暫時心儀西門子,請問大家有冇用過?

如果乾衣出嚟嘅衫會唔會容易wear/易皺/縮水?

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

住在香港乾衣機、抽濕機必要

大宅

買啦買啦買啦

公爵府

yaumuimui 發表於 19-9-1 12:35
我家自從有乾衣機後對我來說洗衫變得好輕鬆,以往我係好憎掠衫,我寧願洗地、洗碗都唔想掠衫
...

我考慮緊西門子定LG?
你用緊邊款洗衣乾衣機?

公爵府

skyyyjun 發表於 19-9-1 13:16
我黎緊都諗住轉用洗衣乾衣二合一,暫時心儀西門子,請問大家有冇用過?

如果乾衣出嚟嘅衫會唔會容易wear/ ...

我去旅行用過西門子,乾完唔會皺,無水氣,好正。我依家用緊LG洗衣機,多年來相安無事,所以我都考慮緊西門子定LG?

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

自從我個女中左腸病毒,我就下定決心買左洗衣乾衣機。
果個星期佢又屙又嘔,床單被單衣服洗都洗唔切!有細菌放陣唔洗住又唔得!

首頁

尾頁

跳至