自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

其實個位置系邊? K11個到?
我想去試個間日本拉麵

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

近排見fb不停賣廣告,重唸住搵日去添

男爵府

2019新春慶豚圓

尋日去左,好多人,因為商場設計覺得有d壓迫感。入到去好迷失唔知邊度打邊度。行左一陣就過番去海港城。唔抗拒再去但會等熱潮過左先。

伯爵府

IHateSummer 發表於 19-9-1 12:03
好唔好行 多唔多人?

星期六行完,地底果層賣小朋友野果個度,可能裝修未未清,行左一陣已經流眼水,頭暈暈,所以盡量唔好帶小朋友去,地面果幾層就好d ,設計都將得意

侯爵府

2019新春慶豚圓

IHateSummer 發表於 19-9-1 12:03
好唔好行 多唔多人?

幾混亂下,入車排好耐,(emoji)等好耐,無數字無燈,以為壞左 人好多,食店太少,好多未開,間間都排長龍,imax 戲院唔錯

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

星期六兩點左右去,停車場未full,有職員係度話比人聽邊度有位泊
頂嗰幾層有啲細,去返B2賣小朋友嘢嗰層行都ok,唔太多人,有買到嘢

大宅

2019新春慶豚圓

好多人, 好迫...

伯爵府

睇介紹好多野食,好想去

大宅

2019新春慶豚圓

莫失莫忘 發表於 19-9-1 13:37
尋日去左,好多人,因為商場設計覺得有d壓迫感。入到去好迷失唔知邊度打邊度。行左一陣就過番去海港城。唔 ...

我都覺得設計有壓迫感,樓底矮,天花木飾令人眼花撩亂。本來對MoMA shop有期待,但原來好細,貨品普通(同MoMA NY 和 TATE Modern差太遠了

商場偏暗,指示牌不清楚,覺得唔好行。貪新鮮去咗,暫時冇意欲再再去了

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

好多食店都未開唒!

伯爵府

ckfamily 發表於 19-9-1 14:24
星期六行完,地底果層賣小朋友野果個度,可能裝修未未清,行左一陣已經流眼水,頭暈暈,所以盡量唔好帶小 ...

星期日去左, 小朋友果邊仲有裝修味, 商場咁大相對foodcourt太細, 其他食店暫時唔多覺, 行過啲名店果邊有啲似酒店feel, 可惜樓底太矮。
當日落雨空中花園無開, 陳豪咖啡店大排長龍, 但唔見陳豪。
我諗遲啲再來就唔好揀假日, 太多人

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

洋房

回覆 goo_littlebb 的帖子

K11 係起商場既集團公司名,大陸都有k11

洋房

回覆 Joey8 的帖子

有咩好食?

侯爵府

我淨係覺得呢個商場好凍

公爵府

回覆樓主:

香港好多地方都係稍為有少少野玩/睇,就會迫到爆,已經少咗旅客但都overloaded

大宅

我去咗睇戲,啲櫈好舒服
我是一隻大草蚊

伯爵府

回覆樓主:

見有youtuber介紹,啲食肆好貴下。間kiki麵碗麵平均都成100蚊碗。

珊瑚宮

女皇陛下 發表於 19-9-1 13:02
其實個位置系邊? K11個到?
我想去試個間日本拉麵

係n年前SOGO未搬之前尖沙嘴海濱的舊鋪,而家新SOGO對面,MTR通道直達

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

ckfamily 發表於 19-9-1 14:24
星期六行完,地底果層賣小朋友野果個度,可能裝修未未清,行左一陣已經流眼水,頭暈暈,所以盡量唔好帶小 ...

但是勁多小朋友

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

purplechung 發表於 19-9-2 23:07
星期日去左, 小朋友果邊仲有裝修味, 商場咁大相對foodcourt太細, 其他食店暫時唔多覺, 行過啲名店果邊 ...

邊有人行

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊