婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

bigbigbcpc 發表於 19-9-5 22:27
可以去邊度搵社工??

社會福利署

伯爵府

bigbigbcpc 發表於 19-9-5 22:27
可以去邊度搵社工??

也可以去住所附近揾家庭服務中心,講出情況,佢哋會幫到你

複式洋房

回覆樓主:

同路人,好在我不係同佢一起住。但我嗰隻係香港人,佢完全無危險意識,停咗係50年代

複式洋房

Mirabun 發表於 19-9-6 00:10
同路人,好在我不係同佢一起住。但我嗰隻係香港人,佢完全無危險意識,停咗係50年代
...

我嗰個唔會關門架 就咁用紙皮擋住 基本上擰開啲紙皮就入到屋 分分鐘有賊入屋都唔知 你嗰個會唔會咁?

複式洋房

bigbigbcpc 發表於 19-9-6 00:12
我嗰個唔會關門架 就咁用紙皮擋住 基本上擰開啲紙皮就入到屋 分分鐘有賊入屋都唔知 你嗰個會唔會咁?
...

咁又不會,佢係無煤氣,無洗衣機,無熱水爐,無冷氣機,但日日諗住搶B 湊姐。你嗰個住慣大6, 不鎖門不奇。我住私樓,都遇過好多鄰居不關鐵閘,又不關門,好奇怪...

複式洋房

Mirabun 發表於 19-9-6 00:17
咁又不會,佢係無煤氣,無洗衣機,無熱水爐,無冷氣機,但日日諗住搶B 湊姐。你嗰個住慣大6, 不鎖門不奇。 ...

我嗰個有洗衣機 但唔用架呢 堅持用手洗 洗衣機買反嚟成年用得嗰三四次
無熱水爐同冷氣 點頂呀 唔好咁痴線啦大佬

複式洋房

bigbigbcpc 發表於 19-9-6 00:21
我嗰個有洗衣機 但唔用架呢 堅持用手洗 洗衣機買反嚟成年用得嗰三四次
無熱水爐同冷氣 點頂呀 ...

不用一起住,理不到咁多。同佢講,佢都只會話你 D 後生浪費金錢,完全無安全衛生意識。我 69,99 知我有咗,返去食晚飯,佢哋中午前買定D 街邊煮好嘅雞,燒用,自己中午食完不放雪櫃,夜晚 D 仔孫返嚟 都七八點,話不用加熱逼你食,你話驚不驚吖,三十幾度天氣喎。
樓上 D 媽媽講得對,你可以找社工勸導佢...

子爵府

親子王國15週年勳章

唔好同佢住

複式洋房

Mirabun 發表於 19-9-6 09:58
不用一起住,理不到咁多。同佢講,佢都只會話你 D 後生浪費金錢,完全無安全衛生意識。我 69,99 知我有咗 ...

點解同我嗰個咁鬼似 咁你啲仔有無照食啲雞??

複式洋房

bigbigbcpc 發表於 19-9-6 17:13
點解同我嗰個咁鬼似 咁你啲仔有無照食啲雞??

係佢 D 仔,無人食,佢煮親都倒一半,見到都無人想食。

男爵府

bigbigbcpc 發表於 19-9-1 16:46
99大陸落嚟 估計七十幾歲 到今日仲用緊火水爐煲湯 成間屋都好大陣味 同佢講唔好用火水爐 一陣唔覺意打瀉曬 ...

佢可能用開有感情定話佢根本唔識用其他爐?你有無問過佢

複式洋房

Chikane123 發表於 19-9-7 22:38
佢可能用開有感情定話佢根本唔識用其他爐?你有無問過佢

佢炒菜會用其他爐架

複式洋房

Mirabun 發表於 19-9-7 21:36
係佢 D 仔,無人食,佢煮親都倒一半,見到都無人想食。

成日倒真係好浪費 我嗰個成日都話我做乜食咁少 佢本身煮飯都唔好食 又成日隔夜送 搵鬼食咩

複式洋房

bigbigbcpc 發表於 19-9-7 22:44
成日倒真係好浪費 我嗰個成日都話我做乜食咁少 佢本身煮飯都唔好食 又成日隔夜送 搵鬼食咩
...

基本上佢煮完都倒一半,三家人返去都十個人,但永遠枱面D 送都剩,大家筷子插牙。我次次番去一係食定 Tea , 一係食完佢碗白飯去食 mc don ,佢係都要煮煮完無人食都無辦法,又油又難食,book 好枱係外面食又不鐘意,罵我們徙錢,要去就自己去,佢一個人係屋企食

大宅

試下扮隔離屋報警或報消防,話聞到咩咩單位好大陣燃料味,唔知有冇事。等警察/消防上嚟,話有鄰居報案,睇下佢仲敢唔敢用。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至