時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

bibi2013 發表於 19-9-1 19:46
Sorry! 我真係支持佢唔落。自從佢答有機會會去探盲眼女暴徒,呢個時候係應該強硬應對,對佢好失望。我只係 ...

探佢只係一個借口

男爵府

Sorry! 我真係支持佢唔落。自從佢答有機會會去探盲眼女暴徒,呢個時候係應該強硬應對,對佢好失望。我只係 ...

贊成,林鄭太軟弱,不斷向暴徒示弱,暴徒亂港理應受罰,點解唔比前線警察強硬執法止暴?

男爵府

cassie0025 發表於 19-9-1 20:12
如果佢真係肯立法都叫做做到野,但而家佢地成班官員一直龜縮,都唔知想點
...

好像有個post是叫人簽名,收集簽名去信要求立法禁止戴口罩,不過我找唔返

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

小肥兔 發表於 19-9-1 20:12
咁你會等唔到,阿爺等民心歸向,民意唔轉,阿爺唔會出手,你可以繼續鬧林鄭,暴徒亦繼續破壞

政治問題, ...

表態唔一定去林鄭fb講或電郵佢。而且我唔覺佢有幾重視民意。

珍珠宮

畀面勳章

bibi2013 發表於 19-9-1 20:19
表態唔一定去林鄭fb講或電郵佢。而且我唔覺佢有幾重視民意。

咁你繼續鬧, 繼續睇直播,繼續見住香港破壞下去, 阿爺講咗, 香港人自己埋單,唔阻你

珍珠宮

cassie0025 發表於 19-9-1 20:14
我都懷疑佢先係終極黃屍

雖然好多人咁話佢,但相信中央係睇得佢好緊的。

男爵府

係,真係好嬲

珍珠宮

小肥兔 發表於 19-9-1 19:40
咁你又可唔可以齊心d? 與其鬧,不如send電郵比林鄭支持下佢,等佢知道市民支持佢,令佢可以放心出力打曱甴 ...

琥珀宮

bibi2013 發表於 19-9-1 18:52
暴徒玩咗大半日,破壞完散咗,警察先到。明知機鐵係目標,東涌站和青衣站都冇人守。我覺得今日好似立法會咁 ...

中央一定唔會再好似64咁暴力陣壓,唔要有傷亡,其他嘅閣下自理。

珍珠宮

小肥兔 發表於 19-9-1 20:21
咁你繼續鬧, 繼續睇直播,繼續見住香港破壞下去, 阿爺講咗, 香港人自己埋單,唔阻你
...

而家係一起埋單無錯。但理性咁講,林鄭政府係無能,呢樣係事實。憎曱甴,都可以鬧政府無能,做人唔可以太盲目。

珍珠宮

kittychau1023 發表於 19-9-1 20:19
好像有個post是叫人簽名,收集簽名去信要求立法禁止戴口罩,不過我找唔返
...

過左期了,簽署好似昨天截止

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeSBkc5rjZkPFsOeJRDkth2xnvwwaVsAaDL-oF8LI7JCGaAXg/closedform

男爵府

武警快d入嚟啦

男爵府

kittychau1023 發表於 19-9-1 20:19
...

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeSBkc5rjZkPFsOeJRDkth2xnvwwaVsAaDL-oF8LI7JCGaAXg/viewform?fbzx=7895058530876593608

珍珠宮

bibi2013 發表於 19-9-1 20:27
而家係一起埋單無錯。但理性咁講,林鄭政府係無能,呢樣係事實。憎曱甴,都可以鬧政府無能,做人唔可以太 ...

就算俾你坐佢位也不能pleased 全世界。。。你講就輕易

珍珠宮

我都覺怪怪地,林鄭好似冇去過拖探受傷警員
我同事一開始已估佢係黃屍臥底

珍珠宮

LokYauYau 發表於 19-9-1 20:29
就算俾你坐佢位也不能pleased 全世界。。。你講就輕易

但你睇下佢嘅班底,張建宗、鄭若嬅和陳茂波,邊個係有能力?全部問責的龜縮。

侯爵府

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

用戶要求終止服務

回覆樓主:

同感,好悲哀

珍珠宮

畀面勳章

bibi2013 發表於 19-9-1 20:27
而家係一起埋單無錯。但理性咁講,林鄭政府係無能,呢樣係事實。憎曱甴,都可以鬧政府無能,做人唔可以太 ...

對於你既回應,我只有冷笑, 我想講既已講哂,你覺得我盲目, 還是你仍不懂, 看不清? 民意唔夠,政府咩都做唔到,阿爺都出唔到手, 你以為自己有見地,還是愚不可及? 現在係政治問題, 就係用政治方法,民意正正就政治關鍵

男爵府

回覆樓主:

政府要果斷,否則市民受苦

首頁

尾頁

跳至