時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

香港已經係嚴峻的關口,經過兩個多月被暴徒的滋擾,大家心中有怨是可以理解的。暴徒只有一個目的就係奪權,政府失去市民支持就係暴徒想要的結果,希望大家理性一點,不要中計,係大事大非上先把對政府的不滿放下,讓香港重回正軌,相信這個是大家樂見的,市民要齊心支持政府,亦算是為警察做點事,事件早日平息警察就不會再做磨心,助長暴徒只會令事件沒有完結的一天。

大米愛老鼠    發表於 19-9-2 10:46

大宅

回覆樓主:

一致槍口對向,支持政府

水晶宮

回覆樓主:

支持香港政府
支持香港警察

子爵府

回覆樓主:

我支持警察,但對政府愈來愈失望

象牙宮

回覆樓主:

仲點理性,家下班友大破壞,警察又唔拉,有槍都無用

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

支持

大宅

ChuChu0808 發表於 19-9-1 22:52

只支持警察。
政府同其他部門,淨係識龜縮。廢柴

男爵府

回覆樓主:

政府可否講比我地知佢想點解決?日日係咁唔係辦法。唔係平平淡淡出篇新聞稿就算。可唔可以比信心我地?而家直頭無政府狀態,你叫我地無論精神上同生活上受到影響既真正市民可以點忍落去?我支持時,你都比啲信心我比啲理據我丫,我覺得只有單方面支持,總都會有心淡既一日。

大宅

414928 發表於 19-9-1 22:46
香港已經係嚴峻的關口,經過兩個多月被暴徒的滋擾,大家心中有怨是可以理解的。暴徒只有一個目的就係奪權, ...

支持政府,支持警隊!

大宅

回覆樓主:

我好想支持林鄭,但政府除左識講“譴責”,為我們小市民做過啲乜?!
我覺得“好打得”嘅係香港警察,唔係林鄭囉。

我絕對支持香港警察!!!但都“唯有”繼續支持政府,希望在明天

男爵府

回覆樓主:

雖然政府都有好多不足地方, 但呢個時候,大家團結起來,一致對付咗公敵--班暴徒先,解決咗最重要嘅事先,其他遲d先處理

珍珠宮

wing614 發表於 19-9-1 22:56
只支持警察。

Agree

子爵府

x2

侯爵府

Me too

侯爵府

回覆樓主:

其實有邊個比政府更加想打爆啲暴徒, 但香港不是新加坡, 不可以學李光耀咁強硬, 不可以學美國用真槍射殺示威者, 因為香港行一國兩制, 如果證明沒有辦法控制政局, 萬一搞到死人只會激起更多民憤, 更難以控制, 或要中國出手, 將會受到嚴峻的挑戰. 市民做的只能忍耐, 等政府以法治的方法制裁暴徒, 目前我的感覺是這樣 而家佢哋搞咁多嘢就係想迫警察開槍殺人, 令社會完全失控, 所以絕對不能中計. 你見佢哋嚟嚟去去都係講警察幾咁暴力, 就係想令到啲人發怒支持佢哋, 令社會失控, 令香港變成烏克蘭

414928    發表於 19-9-1 23:19

子爵府

414928 發表於 19-9-1 22:46
香港已經係嚴峻的關口,經過兩個多月被暴徒的滋擾,大家心中有怨是可以理解的。暴徒只有一個目的就係奪權, ...

支持香港警察嚴正執法

別墅

支持香港政府
支持香港警察
支持香港政府
支持香港警察
清潔香港,人人有責。

子爵府

同意。大家忍耐一下,圑結就是力量!

大宅

wing614 發表於 19-9-1 22:56
只支持警察。

政府點解會弱成咁㗎,俾佢權力,資源都唔識善用,睇暴徒新聞都睇到攰

男爵府

tp-windy 發表於 19-9-1 22:57
雖然政府都有好多不足地方, 但呢個時候,大家團結起來,一致對付咗公敵--班暴徒先,解決咗最重要嘅事先, ...

對丫,現在搞掂班暴徒先,政府政策係長遠的事,要給些時間

首頁

尾頁

跳至