家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

想開Citibank Singapore 戶口

最近有冇JM成功新開Citibank戶口及已成功開到離岸新加坡citibank 戶口?
邊間Citibank 分行得?

剛剛問過Citibank staff 話最近好多人開,但呢個月冇人試過成功開到。

謝謝

珍珠宮

Chuwongbb 發表於 19-9-2 13:18

最近有冇JM成功新開Citibank戶口及已成功開到離岸新加坡citibank 戶口?

可以出新加坡 credit card嗎?

用戶要求終止服務

回覆 Chuwongbb 的帖子

點解會唔成功?

已刪除用户

回覆樓主:

男爵府

無知問, 請問點解要開離岸戶口? 有嘜好處? 請指教

大宅

filicity 發表於 19-9-2 14:17

點解會唔成功?

其實都係聽啲職員講唔成功,所以問下有無JM 近排開到

用戶要求終止服務

THANKS

大宅

Chuwongbb 發表於 19-9-2 19:59

其實都係聽啲職員講唔成功,所以問下有無JM 近排開到

我早2個月問過開戶staff.
佢話不能在香港開,要去星加玻一轉。
我無開到。

上2星期,個staff 聯絡我,話現在不用去星加坡一轉,可在香港send文件。
我問佢是否一定得,佢話吾係佢地決定...他只是轉交文件。 在香港要keep 150萬,如星加坡開到,好似又要keep 200萬左右,吾記得。 我都無開。

之後我上fb 睇過,有人都話,hk office講d野好吾肯定。

用戶要求終止服務

回覆 靚媽媽 的帖子

HSBC 會唔會好D?

大宅

filicity 發表於 19-9-2 23:13
回覆 靚媽媽 的帖子

HSBC 會唔會好D?
如果從「成本」嘅角度出發, 大貓一定係好啲, 譬如要 park 嚿錢去新加坡大貓 Premier 要 SGD 200,000 (大概係十四萬幾美元), 香港呢邊個 Premier 留低一蚊已經 OK, 同埋大貓個 portfolio 係全球計, 一個 login 可以將唔同國家嘅錢轉嚟轉去.

大宅

靚媽媽 發表於 19-9-2 21:45
我早2個月問過開戶staff.
佢話不能在香港開,要去星加玻一轉。
我無開到。
我開新加坡 CITI IPB 嗰陣都冇去到嗰邊, 全部通訊都係靠 phone/fax/email, 而嗰陣我喺香港都冇任何 CITI account, 所以冇必要對香港 CITI 投放太多希望, 同埋開 IPB 都唔一定一開就 citigold, 開咗個 IPB 先, run 兩三個月覺得 OK 至 upgrade 都未遲, 就算有兩三球美元開基本 IPB 都冇問題

用戶要求終止服務

回覆 StiltonCheese 的帖子

thanks!

大宅

StiltonCheese 發表於 19-9-3 05:44
如果從「成本」嘅角度出發, 大貓一定係好啲, 譬如要 park 嚿錢去新加坡大貓 Premier 要 SGD 200,000 (大概 ...

我上次去hsbc 留低左資料,總行職員覆返我,話現在要證明所以唔畀開,利申我hsbc 係普通戶口

伯爵府

两邊都要放最低存款額,唔抵玩除非你果幾佰萬係碎纸。放定期佢利息又低。我係佢客戶我都唔揾佢開離岸。

首頁

尾頁

跳至