時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

https://youtu.be/iuz7NBFBnQ8
必須看這視頻

其實在上週五前,即係環球時報過來香港實地報道831時間前,路透社和環球時報都有一段消息稱,林鄭試圖問中央能否回應撤回和設立獨立調查會,但被中央否決了,這消息被環球時報總編輯胡錫進否定,胡總和陶傑對話中說是假新聞,這次環球時報過來香港實地採訪和這個對話的視頻,都是破天荒直播給中國內地人民觀看的,可謂史無前例,當然引起國內很大迴響啦。
胡陶對話中胡總說這新聞是假的,他沒有收到任何關於林鄭咨詢中央問題的消息,和他也沒有收到任何中央高層否決的任何消息,他的意思是說林鄭講大話,或者新聞來源不正確,知道這個前提下,再看看以上蕭若元的youtube視頻才會明白很多。
真相大白了,但蕭生最後講到話現時香港警察是直接中央指揮的,不聽命于林鄭的,關於這點我給點意見,當然我一早就知道警察不聽林鄭或政府指令,但現在的中央有起碼兩個以上的司令部,習派根本無能力插手香港事務,甚至大灣區這已至福建省,這些地方都是江派的,即係說現在的警察聽命於江派中央勢力,甚至連習大大都無權干涉,林鄭有可能夾在中間,所以這次大膽爆料,林女士確係需要點勇氣才可以的,這次我佩服她了,其實想一想,上次與年輕人對話錄音就出來,這應該是她所為,講到如果設立獨立調查會,警察會引起極大迴響,已經有意想跟大家講她有難處了,我能理解她所在位置,我可以原諒她。

hungng    發表於 19-9-3 09:25

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kenstin 發表於 19-9-3 01:52
必須看這視頻

已經爆過好多次,一d都唔機密,你爆得太遲

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

這次是經林鄭把口作實,等你地明白現在的警察,您們還怎麼撐得落手。
盲撐國家會有咩後果?現今是什麼世代?居然橫蠻至此,半點都不讓步,作為香港人的香港警察以前都有出聲,宜家?成班死狗一樣,自己人打自己人,打得落手嗎?醒下啦,明白局勢的就不要聽命,或者唔好太落力,按章辦事,即係做返警察應該要做的事,不要做多,按良心辦事,出學堂時你們的誓言去了哪裡?咩叫為市民服務?希望你地不要受別人利用。
馬上把你們的委任證重新掛在胸口,不要同流合污,人地林鄭都有勇氣,堂堂男子漢都比不上一個小女人?

大宅

老蕭九 up 都好信?
佢次次 Up, 有邊次唔登?

認真重申:自己諗,佢有邊次係無燈嘅

第二,無話盲唔盲撑,而係審時度世,撐得過,定反得起,所有係以香港福祉為依歸

第三,如果共產同黄絲暴徒對香港有害,兩害取其輕,我會揀共產,拒絶黄絲。呢個係為整體香港人好嘅良知

平衡現實同理想,為香港人長遠著想,先係良知,黄絲暴徒陀衰家,拖香港人去死,係無良知

請求你,不要為我擋子彈,你為我自首同消失就可以,i won't miss u

YouNeverKnow    發表於 19-9-3 19:35
大米愛老鼠    發表於 19-9-3 13:35
blackberry    發表於 19-9-3 12:20
小菜豆    發表於 19-9-3 09:41

大宅

成日系度自欺欺人話軍隊幾個司令部,話習大大指揮唔到,話江派點點點,如果真係唔得,早幾年咁難搞的軍隊改革就唔會搞成功咗啦,你以為重新分幾個戰區好簡單啊?全部都要權利重新分配噶。仲有之前修憲,你以為講一句就得?手上冇控制權,點做到啊?
係香港,特首想為市民生活而搞一下土地政策,起多啲樓,都被地產商同埋既得利益者搞到冇一個做得耐啦,你以為內地搞改革,少啲權利都可以?睇少啲洗腦嘅嘢,成九點啦,仲未醒啊??

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

又自我陶醉中

珍珠宮

必須看這視頻

曱甴又文宣

大宅

小肥兔 發表於 19-9-3 09:17
又自我陶醉中

係喎,佢地成日九唔搭八喎

理得邊個話事啫,暴徒暴力,5大掃球無理,呢啲係事實

邊個話事關咩事?

珍珠宮

回覆樓主:

Any 肥,撐警隊,香港警隊是最好的
邪不能勝正

子爵府

回覆樓主:

今次修例風波對中國是好事,第一對香港加強介心,民主進逞應該更加收緊。第二,修例風波好似照妖境將D二五仔賣國賊(例如兩兄弟,賓x鐘,等)全部照晒出來,將來找誰人制定國策更得心應手。

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

樓主以為中國仍停留在國共派系鬥爭中, 如果中國還是派系鬥爭中,能走到今日嘅局面嗎? 不如擔心下你嘅主子 老尾 幾時爆煲 忠心嘅,留定d錢 捐獻比尾國, 不過漢奸都係 見利忘義多

侯爵府

小肥兔 發表於 19-9-3 09:21
樓主以為中國仍停留在國共派系鬥爭中, 如果中國還是派系鬥爭中,能走到今日嘅局面嗎? 不如擔心下你嘅主子 ...

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

侯爵府

曱甴文宣開工啦post

大宅

MMVV 發表於 19-9-3 09:21
今次修例風波對中國是好事,第一對香港加強介心,民主進逞應該更加收緊。第二,修例風波好似照妖境將D二五 ...

對,長遠是好事。更可為中國同胞上這“民主自由”的一课,現更團結了中國青年,一齊支持佢地嘅偶像"阿中哥哥”!

侯爵府

回覆樓主:

大佬呀!蕭若如、陶傑都係鬼嚟嘅!漢姦嚟㗎!你唔係聽佢講嘢呀嘛?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我講個絕密消息你知:我地呢班c6, 真係好憎d 曱甴架

補充內容 (19-9-3 09:32):
C6=C9

別墅

樓主以為講100次就會係事實

侯爵府

文宣又作古

侯爵府

支持香港警察嚴正執法
支持香港政府强勢整頓

大宅

必須看這視頻

睇樓主之前開post就知道自己一直呃緊自己。被洗腦洗得好嚴重!

首頁

尾頁

跳至