家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

princessgw 發表於 19-9-6 13:56
中銀 inward 過$500收$60。我過$500

本地銀行轉賬

特快轉賬(RTGS/ CHATS)以特快轉賬(RTGS/CHATS)撥款至其他銀行透過分行辦理每筆港幣180元11
透過網上銀行辦理個人客戶:豁免
企業客戶:每筆港幣25元 (港幣/人民幣)/55元 (美元/歐元)11
經特快轉賬(RTGS/CHATS)撥款到本行賬戶轉賬金額是港幣500元的等值或以下豁免
轉賬金額是港幣500元等值以上個人客戶:豁免
企業客戶:每筆港幣15元

inward chats 冇 charge 嘅

匯入匯款

項目

收費 / 說明

將款項存入本行戶口匯款金額是港幣500元的等值或以下豁免
匯款金額是港幣500元等值以上每筆港幣60元

inward remittance 過 500 要畀 charge 嘅

你係咪將兩樣嘢撈亂咗呢? 或者你可以打中銀嘅 hotline 39982388, 揀咗語言之再撳 5 > 2 > 2 > 1 同佢地啲 staff 溝通吓啦.

大宅

bbainex624 發表於 19-9-6 23:04
知唔知如果過恆生有冇CHARGE?
FPS 去邊間都冇 charge, 如果 chats 恒生舊年五月已經唔收 charge, 即係仲早過中信唔收.

大宅

kaheiboy 發表於 19-9-5 12:06
最多即日20萬,多過要用支票轉走但其他銀行又要一日結算,所以就算見到行率好高都唔可以即日轉去其他銀行 ...

請問中信FPS滙出個上限係app度點樣改呢? 而家得每日3萬要分幾日轉好煩.

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

jcfc 發表於 19-10-3 09:32
請問中信FPS滙出個上限係app度點樣改呢? 而家得每日3萬要分幾日轉好煩.

要去分行簽名改限額,好似最多都係等值港元20萬,每日只可簽一種貨幣(如果想美元、人民幣都想加大轉數金額要分兩日做)。

大宅

kaheiboy 發表於 19-10-3 09:39

要去分行簽名改限額,好似最多都係等值港元20萬,每日只可 ...

Thanks· 唯有去分行搞

男爵府

jcfc 發表於 19-10-3 09:53
Thanks· 唯有去分行搞

我無去分行搞喎,簦入網上户口,去我的網上设定,再揀:设定交易限额,自己轉個每日交易限额就得

大宅

bearking 發表於 19-10-3 12:11
我無去分行搞喎,簦入網上户口,去我的網上设定,再揀:设定交易限额,自己轉個每日交易限额就得
...

謝謝你
但係我連網上户口都無, 只有app 的户口
頭先去分行問, 要帶ID & 住址證明去搞返實體户口, 先可以提高限額

大宅

回覆樓主:

想問到期後,個戶口可唔可以取消?

首頁

尾頁

跳至