懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

.

男爵府

veggy 發表於 19-9-3 15:34
驗到bingo 後book左廣華今個星期六照,但一直都冇睇過醫生(姑娘話咁早咩都睇唔到所以我乖乖等,但個感覺真 ...

第一胎?子宮擴張緊,正常,唔出血唔駛理,可以的話訓多d

複式洋房

laisausau 發表於 19-9-3 15:57
第一胎?子宮擴張緊,正常,唔出血唔駛理,可以的話訓多d

係呀第一胎咩都唔識...又怕小氣唔問得身邊的媽媽朋友...有反應又擔心...冇反應又擔心咁...上星期好虛弱面無血色咁係咁訓...今個星期又好精神勁好胃口...

所以冇流啡都可以完全唔需要理?thanksss

複式洋房

驗到bingo 後book左廣華今個星期六照,但一直都冇睇過醫生(姑娘話咁早咩都睇唔到所以我乖乖等,但個感覺真 ...

痛就要休息多d!怕就去睇醫生照下最穩陣

複式洋房

veggy 發表於 19-9-3 16:51
係呀第一胎咩都唔識...又怕小氣唔問得身邊的媽媽朋友...有反應又擔心...冇反應又擔心咁...上星期好虛弱面 ...

我記得我果時都有咁 應該只係擴張緊

大宅

回覆樓主:

陰陰痛或突然一下抽痛應該係子宮擴大,但如果持續痛或大痛就一定要去醫院了。

複式洋房

多謝咁多位,今日好似冇咩野,等埋呢兩日先照啦咁><

複式洋房

BB一路大個子宮就不斷擴大先會刺痛 我到左30week都仲痛緊

複式洋房

hoyan1990 發表於 19-9-5 05:11
BB一路大個子宮就不斷擴大先會刺痛 我到左30week都仲痛緊

通常痛得幾頻密架??

複式洋房

係咪單邊痛,如果未照,快d去照,要排除係宮外孕。其實5週就可以照。我當時就等產檢,點知係宮外孕,個時bb已經有心跳,但塞左係輸卵管,最後要做手術。

複式洋房

veggy 發表於 19-9-5 13:04
通常痛得幾頻密架??

通常痛半日就無事 行幾步就痛一下 然後我就會即刻反屋企休息 因為行嘅時候會特別刺痛 訓床會舒服d

複式洋房

Thanks all! 早兩日照左有閃閃暫時一切正常:) 不過原來仲係<6 weeks...想問下大家有冇產檢婦科醫生介紹?

首頁

尾頁

跳至