時事熱話

跳至

首頁
34567...8

尾頁

大宅

BK Milk勳章

小茂 發表於 19-9-4 11:42
你講得啱。我完全認同你。謝謝

唔需要多謝大家都係憑良心發聲,理性討論,唔似係fb咁,要鬥到至死方休!

男爵府

peony_only 發表於 19-9-4 10:36
Sorry!冇爬晒你篇文,因為你share嗰條「賣豬肉」link,我真係冇眼睇落去因為我覺得你根本唔清楚 ...

淨係特赦義士已經無可能答應啦!佢地知咁樣係好大罪,所以咪話要特赦囉。如果今次義士有呢個先例,以後香港仲成世界?佢地成日話法治,但呢點根本就係人治。學生可悲在被人利用,媒體利用警察的錯黎無限放大,然後煽動人上街係可恥!平心問成日話警察唔好果班人,暴徒真係打正旗號話爭取民主,到處破壞公共設施同打擾平民日常生活什至返工又好啱?!原來當地鐵站係遊樂場,自出自入,打爛晒d野就走左去,咩責任都唔駛付先係正常,呢個係令人最不解的地方。

涅而不緇    發表於 19-9-4 19:59

大宅

wspencer 發表於 19-9-3 20:03
https://www.youtube.com/watch?v=UmMhgVBueiA&has_verified=1
我一向嘜都唔理,過好自己生活就算,睇完呢個 ...

咁都可以扮盲,呢班人真係#**#

大宅

mannok媽咪 發表於 19-9-4 04:52
其實,仲仍然用細路嚟形容牠們已經知咩事

拉左果d好多都係無業遊民

公爵府

crazykyk 發表於 19-9-3 19:22
放低所有政見,用良心問下自己,警察係呢場運動所做嘅一切,真係對得住天地咩?
即使係十惡不赦嘅林過雲, ...

所謂記者,鏡頭永遠對住警察,警察打暴徒一棍都俾人無限放大。相反暴徒嘅惡行好多媒體都冇實在報導,就算有都只是輕輕帶過。
暴徒俾警察打,都係佢哋犯法在先,警察執法在後,佢哋犯左法俾人用武力制服只能說是罪有應得。係街俾暴徒打嘅真市民真係孛正無辜,佢哋做過咩?可能係影左暴徒個衰樣。,或者講左佢走啦唔好阻住晒!咁就要俾人打?
你接受唔到警察嘅暴力,但就可以接受暴徒嘅暴力?咁樣好明顯係你嘅標準有問題囉!

男爵府

回覆 LionPoPo 的帖子

因為你寫得太長, 所以無乜心機睇. 我想問林過雲殺咁多入都唔洗死全家, 但D警察就要死全家. 呢D係乜野理論? 你可唔可以答下我. 我都係因為咁而變色!

侯爵府

放低所有政見,用良心問下自己,警察係呢場運動所做嘅一切,真係對得住天地咩?

早抖

公爵府

maww 發表於 19-9-3 21:05
我無睇連登,吾知連登係點,只係知呢度只要吾認同,就會不斷追擊你,根本就係講都曬氣,我都講得太多,大 ...

你咁攪笑嘅!原來唔同意見嘅回post就係追擊 討論區唔可以討論?出post唔可以回覆?
結論: 全部討論區都應該摺埋!

男爵府

其實你都已有既定立場
再講都係無謂了
即使點樣我都不能忘記示威者既破壞
設施係死物你毀壞都算喇
扔野落路軌企圖攪炒
究竟係咩人先會做得出呢?
大家根本都唔同路
算吧啦

珍珠宮

littledot 發表於 19-9-4 14:15
所謂記者,鏡頭永遠對住警察,警察打暴徒一棍都俾人無限放大。相反暴徒嘅惡行好多媒體都冇實在報導,就算 ...

極端雙重標準……
幸福肥師奶

珍珠宮

aurora2011 發表於 19-9-4 14:11
拉左果d好多都係無業遊民

無業“細路”……

仍然大把盲人用小朋友形容添
睇到真心想吐
幸福肥師奶

珍珠宮

littleyan 發表於 19-9-4 14:16
回覆 LionPoPo 的帖子

因為你寫得太長, 所以無乜心機睇. 我想問林過雲殺咁多入都唔洗死全家, 但D警察就要 ...

牠們理論是禍必及妻兒
襯父/母返工,搞人地屋企人,無恥
幸福肥師奶

珍珠宮

calbee_2014 發表於 19-9-4 14:56
其實你都已有既定立場
再講都係無謂了
即使點樣我都不能忘記示威者既破壞

咩人!?

已經唔可以用人黎形容喇
幸福肥師奶

侯爵府

只是希望知道
為什麼戴口罩,,如果不舒服希望留在家好好休息

大宅

施主,回頭是岸,林鄭已撤回,唔好再搵籍口支持暴徒,放低仇恨啦,香港先會幸福

大宅

littledot 發表於 19-9-4 14:15
所謂記者,鏡頭永遠對住警察,警察打暴徒一棍都俾人無限放大。相反暴徒嘅惡行好多媒體都冇實在報導,就算 ...

算啦,佢地不單眼盲,連心都盲,係佢地心中黑衣永遠對,police 永遠錯

大宅

littledot 發表於 19-9-4 14:24
你咁攪笑嘅!原來唔同意見嘅回post就係追擊 討論區唔可以討論?出post唔可以回覆?
結論: 全部討 ...

吾可以覆你係豬隊友講,你咪同佢講囉,吾關我事!

大宅

littledot 發表於 19-9-4 14:24
結論: 全部討 ...

公爵府

maww 發表於 19-9-4 18:29

話呢度啲人唔認同就會不斷追擊你唔係你自己講咩?算,可能我見

侯爵府

對付暴徒(講緊扔燃燒弾丶蹤火丶強力丫义丶鐵通......破壞鐵路丶破壞紅綠燈等等嚴重影響市民大眾生命安全的行為),香港警察太手軟了!

首頁
34567...8

尾頁

跳至