自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

我哭了

翡翠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

我相信事件曝光後會有善心人幫忙的

大宅

Mikiwong 發表於 19-9-3 20:38
我諗佢地住慣咗,院社收費又平,又冇雜費,姑娘又好,佢地老人家已經當呢度係自己既家,諗住响呢度安享晚 ...

良心老人院(emoji)希望問題可以盡快解決。

翡翠宮

回覆樓主:

辛苦咗大半世
想安享晚年都咁難

男爵府

請問是邊間老人院?

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

之前有個post話依家d商舖成幾百萬租一個月,d業主點會理良心響邊吖,有錢出高價話之你開藥房定地產公司!

男爵府

政府之前咪話會在市場租D物業做社區服務嘅?可以幫吓佢地呢間嗎?
Pajamama is learning to be a good mama ^o^

伯爵府

好心李+x個d富豪幫下班老人家啦!

大宅

bvbb 發表於 19-9-3 22:56
請問是邊間老人院?

好似係寶星護老中心

男爵府

希望有善人可以幫下手

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

睇下有無其他善心業主有平價地方租俾佢!

珍珠宮

yueching 發表於 19-9-3 20:33
卧床先有排排,政府排4-5年左右啦

我奶奶排4年就有啦, 未排到政府位, 就幫趁私人護理院, 服務真係無, 好污穢, 工作嬸嬸仲偷老人家既奶粉

求其得很一唔幫老人刷牙. 一星期才沖一次涼, 唔會幫佢剪頭髮, 餵食求其, 最後老人家因營養不良唔夠水份, 所以送院, 入了政府位後, 每日有人幫忙轉身, 有物理治療師跟進, 有醫生睇住, 而家老人家肥番, 仲有會每日早晚刷牙, 沖涼, 每個月會定期幫老人家修剪頭髮

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

子爵府

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

琴晚真係睇到眼濕濕, 好難得有後生仔咁有愛心又攪得咁好, 希望有善心人出手相助啦.

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

睇到眼濕濕, 下手承租又係搞老人院, 但又唔要班老人, 都幾離奇下...

希望有善心人幫手

子爵府

stagea 發表於 19-9-4 11:58
睇到眼濕濕, 下手承租又係搞老人院, 但又唔要班老人, 都幾離奇下...
我諗佢就算收班老人家, 收費都會貴LOR...
睇電視話本身舊個間收得比出面平

禁止訪問

子爵府

真心良心企業

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

parrot1208 發表於 19-9-4 12:11
我諗佢就算收班老人家, 收費都會貴LOR...
睇電視話本身舊個間收得比出面平
...

HKD6800一個月, 真係好優惠

首頁

尾頁

跳至