興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

最近想平平買架車比老公代步, 見28CAR好多二手TESLA,但我吾知道值吾值得買,所以想請教各. THX!

Love and Kindness are never wasted.

子爵府

babycam 發表於 19-9-4 14:24
最近想平平買架車比老公代步, 見28CAR好多二手TESLA,但我吾知道值吾值得買,所以想請教各. THX! ...

俾少少意見你, 買純電動車,記住係講緊二手, 個折讓係非常之高, 唔信你自己走去問新車行sales, 電動車始終都係 ,因為電池高度損耗問題,所以好多人, 都唔會買車齡三年以上嘅電動車,就算買個價錢都係折養得非常嚴重, 雖然原廠 有八年保養,但係亦都有限里數, 買二手車 上手車主隨時出古惑 ,換個個里數錶 ,扮低里數賣出, 到你一返原廠check,先知原來架車已經因為高損耗,而失去保養,咁你就傻仔呀

所以既然model 3價錢唔係太貴,其實強烈建議你出保全新, 如果買二手車,強烈勸喻你買混能車會比較有保障

珍珠宮

baby668 發表於 19-9-5 23:41
俾少少意見你, 買純電動車,記住係講緊二手, 個折讓係非常之高, 唔信你自己走去問新車行sales, 電動車 ...

謝謝你,請問你有混能車可有介紹嗎?Thx!

Love and Kindness are never wasted.

子爵府

babycam 發表於 19-9-6 08:23
謝謝你,請問你有混能車可有介紹嗎?Thx!

混能車大把款式, 唔知你 budget幾多同埋鍾意咩車款,所以好難畀意見你

珍珠宮

baby668 發表於 19-9-7 08:55
混能車大把款式, 唔知你 budget幾多同埋鍾意咩車款,所以好難畀意見你

Thx!

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

kaikungwww 發表於 19-10-18 22:49
依個牌子好似好多問題

嗯,好多關於電池問題,謝謝你提醒(emoji)(emoji)

子爵府

babycam 發表於 19-10-18 22:57
嗯,好多關於電池問題,謝謝你提醒(emoji)(emoji)

其實廠方提供八年電池保養,我又唔係覺得太大問題, 反而我唔鍾意佢嘅做工粗糙

珍珠宮

baby668 發表於 20-4-24 23:14
其實廠方提供八年電池保養,我又唔係覺得太大問題, 反而我唔鍾意佢嘅做工粗糙
...

我最後買咗掃把佬forester,無考慮Tesla 。謝謝你嘅意見

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

baby668 發表於 19-9-5 23:41
俾少少意見你, 買純電動車,記住係講緊二手, 個折讓係非常之高, 唔信你自己走去問新車行sales, 電動車 ...
如果甘就有錢回番喇,之不過車保險都係問題,呢個品牌車保唔係人人都比得起

大宅

自己係Tesla車主 啲電非常差

珍珠宮

peachpeach99 發表於 20-7-5 01:15

謝謝你嘅分享,我吾考慮買Tesla

子爵府

peachpeach99 發表於 20-7-5 01:15

可否詳細分享下

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

babycam 發表於 19-9-4 14:24
最近想平平買架車比老公代步, 見28CAR好多二手TESLA,但我吾知道值吾值得買,所以想請教各. THX! ...
呢個品牌修理要排好長時間,同修理貴到.......................你唔信

珍珠宮

20150618bb 發表於 20-8-4 15:37
呢個品牌修理要排好長時間,同修理貴到.......................你唔信

珊瑚宮

babycam 發表於 20-8-4 18:33

子爵府

20150618bb 發表於 20-8-4 15:37

願聞其詳, 可否分享下

珊瑚宮

baby668 發表於 20-10-19 19:09
願聞其詳, 可否分享下
修理邊個部份?

子爵府

20150618bb 發表於 20-10-20 11:39
修理邊個部份?

請問你係咪車主, 如果係請問可否分享下用家心得

珊瑚宮

baby668 發表於 20-10-20 14:15
請問你係咪車主, 如果係請問可否分享下用家心得
係車主,但唔係呢個牌子,我再買保險時佢地保險員講有關呢個牌子的野,你出左呢個[T]牌子車?

首頁

尾頁

跳至