自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

ilovematthew 發表於 19-10-10 19:53
我食雞蛋 西蘭花 粟米 蕃薯 蝦 已經有好一段時間啦,但都係減唔到

加埋運動,操吓體能即該瘦,我就係咁

水晶宮

littlefunpig 發表於 19-10-10 16:23
羨慕~~
JM你幾高?
我由61開減, 卡左響52-53度

我 158 cm , 一向是 48-50 (50 以下)後來去年突然吃好多變成 53 kg , 所以的起心肝做運動,我介乜介乜都冇乜用,有少少幫助 Ge , 但我哋一定要運動,一吾動又肥返了

大宅

ilovematthew 發表於 19-10-10 19:53
我食雞蛋 西蘭花 粟米 蕃薯 蝦 已經有好一段時間啦,但都係減唔到

食足3餐? 有冇食水果?

伯爵府

2018復活節勳章

mimi005 發表於 19-10-10 22:05
我 158 cm , 一向是 48-50 (50 以下)後來去年突然吃好多變成 53 kg , 所以的起心肝做運動,我介乜介乜都 ...

我都要減下。。又懶

大宅

mssmile 發表於 19-10-10 00:57
我年頭join左6+4,減左30磅,而家係keep期。減緊時磅數有上有落,升左磅,營養師改下餐單,磅數會跌返,初 ...

可否講下6+4要多少費用? 謝謝

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

減 減 減

運動 食少D

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

Catcatlim 發表於 19-10-10 17:13
我剛剛跑完,咁你應該好緊張自己的呼吸,放鬆啲,初頭慢跑先,跟住呼吸順左,再跑快啲,我以前周不時都會 ...
係, 以前細個跑步係最慢, 包尾果D, 天生跑步唔得,
好易就呢度痛果度痛, 想改善下先, 最少俾我可以慢慢跑唔會痛先
一唔注意呼吸無左個節奏/快得濟又會橫隔模痛, 一痛好難繼續跑落去..
抽住扯住, 好痛果陣連個人都企唔直... 好煩
我黎緊都報左個港島10K賽, 希望1個鐘左右完成
全馬好勁, 我唔知有無機會玩到
我淨係報左渣打半馬, 希望3個小時內跑得曬.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

mimi005 發表於 19-10-10 22:05
我 158 cm , 一向是 48-50 (50 以下)後來去年突然吃好多變成 53 kg , 所以的起心肝做運動,我介乜介乜都 ...

我係生B 無郁又係咁食甜野先肥曬,
未生B前係多運動, 咩戒口都無仲食勁多甜野都唔會肥
運動加肌肉幫手燒脂好有效對我黎講
我好怕食野要就呢樣果樣, 要我戒口真係好辛苦
太多限制即刻無曬人生樂趣

男爵府

littlefunpig 發表於 19-10-11 10:21
係, 以前細個跑步係最慢, 包尾果D, 天生跑步唔得,
好易就呢度痛果度痛, 想改善下先, 最少俾我可以慢慢跑唔 ...

如果你經常跑就唔會痛,我好奈冇痛啦,你跑之前唔好食甜野,你好勁呀都諗住報半馬,我唔敢報我覺得太辛苦啦,半馬我自己都周不時跑,可以兩個鐘多啲完成

翡翠宮

Catcatlim 發表於 19-10-11 11:22
如果你經常跑就唔會痛,我好奈冇痛啦,你跑之前唔好食甜野,你好勁呀都諗住報半馬,我唔敢報我覺得太辛苦 ...
無啦, 跑前食野/飲野9成肚痛, 中招太多
你仲勁 @@ 平時都跑半馬, 仲要2個零鐘完,
唔報我係唔會跑 XD 太辛苦真係, 如果報10K又好似平時跑都跑到
渣馬佢又幾好氣氛, 慢慢跑其實唔太辛苦, 我上次無練過半行半跑

男爵府

littlefunpig 發表於 19-10-11 12:02
無啦, 跑前食野/飲野9成肚痛, 中招太多
你仲勁 @@ 平時都跑半馬, 仲要2個零鐘完,
唔報我係唔會跑 XD 太辛 ...

咁又係,當係挑戰自己

大宅

laumuichu 發表於 19-9-4 16:20
請問有冇jm成功分享?我朋友介紹,見佢瘦左好多就join左,用會員號碼有折,我本身為食見餐餐都食得飽噤減都 ...

食生果+做運動
才是最佳方法

別墅

ryanma2 發表於 19-10-10 23:24
可否講下6+4要多少費用? 謝謝

價錢pm 你 :)

翡翠宮

Catcatlim 發表於 19-10-10 17:13
我剛剛跑完,咁你應該好緊張自己的呼吸,放鬆啲,初頭慢跑先,跟住呼吸順左,再跑快啲,我以前周不時都會 ...

尋日去運動場跑,又係跑到3、4k就痛
唔痛應該可以好d

繼續向sub-1(小時)目標進發

伯爵府

2018復活節勳章

呢D天氣涼涼地跑步做運動真舒服!

翡翠宮

gg_candy 發表於 19-10-16 14:51
呢D天氣涼涼地跑步做運動真舒服!

係呀, 好爽, 成個場最少成3個跑班, 勁多人...
一班成30-50個都有

伯爵府

2018復活節勳章

littlefunpig 發表於 19-10-16 16:38
係呀, 好爽, 成個場最少成3個跑班, 勁多人...
一班成30-50個都有

我都係落平台跑下行下..尋晚仲落大雨..都幾涼

翡翠宮

gg_candy 發表於 19-10-16 16:59
我都係落平台跑下行下..尋晚仲落大雨..都幾涼
我放工即去球場跑, 跑完就開始落緊毛毛雨
涼D好丫, 呢個天氣出街好舒服

男爵府

littlefunpig 發表於 19-10-16 13:55
唔痛應該可以好d

加油(emoji)(emoji),習慣左就冇問題啦!

男爵府

littlefunpig 發表於 19-10-16 13:55
唔痛應該可以好d

首頁

尾頁

跳至