婆媳關係

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

crystal媽咪 發表於 19-9-4 22:12
老公支持就得
少d見奶奶

一齊住,好難少見

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

荔枝玉露 發表於 19-9-4 22:37
一齊住,好難少見

唯有上來呻吓
平時出街或者入房啦!好多都以為生仔好,女都好好,希望佢慢慢會接受
不要從別人的嘴裡去認識我

複式洋房

crystal媽咪 發表於 19-9-4 22:39
唯有上來呻吓
平時出街或者入房啦!好多都以為生仔好,女都好好,希望佢慢慢會接受
...

唯有當佢暫時未接受到

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

荔枝玉露 發表於 19-9-4 22:41
唯有當佢暫時未接受到

不要從別人的嘴裡去認識我

別墅

有B在身, 首先吾好去想呢個問題, 做返你本份就得.

想得多會影響到個B第日既性格. 自己放鬆心情.
個每樣野都會有人鐘意會有人吾鐘意. 冇可能滿足到全世界.

你自己要識調節心情
別回覆文宣帖

男爵府

荔枝玉露 發表於 19-9-4 17:59
我老公係獨仔,奶奶想我傳宗接代生仔
點知我陀女,有啲不知所措
陀仔定女唔到你話事啦! 洗乜不知所措?
99咁多聲氣咪叫佢問返自己個仔囉!...
孩子性別是取決於父親的精子!!!

複式洋房

C.yan110 發表於 19-9-5 10:25
陀仔定女唔到你話事啦! 洗乜不知所措?
99咁多聲氣咪叫佢問返自己個仔囉!...
孩子性別是取決於父親的精子!!! ...

佢琴晚叫我一定要追個仔俾佢好想搬走
我就黎忍吾到爆佢一獲金,女就咁吾矜貴咩

子爵府

如果解決唔到,日日影響你心情,真心建議要諗搬開住先,同老公傾下,請佢幫忙解決

男爵府

荔枝玉露 發表於 19-9-5 11:31
佢琴晚叫我一定要追個仔俾佢好想搬走
我就黎忍吾到爆佢一獲金,女就咁吾矜貴咩
...
有邊個可以擔保下個一定係仔呢? 唔係, 又再追? 沒完沒了?
呢D傳統思想好唔要得! 家下香港幾多女性獨立又聰明...
可以既話, 會否同老公商量下搬出去, 無謂累鬥累吖! 你老公夾係中間不是人咁又慘...

男爵府

你話粒精嘅性別係佢寶貝仔嘅問題

子爵府

回覆 荔枝玉露 的帖子

叫佢問返自己個仔囉,兼同99講,性別唔係個新抱有得選擇,問吓佢個仔點解啲Y精咁懶

伯爵府

荔枝玉露 發表於 19-9-4 18:23
佢對我態度180轉變,晚晚睇面色

拿出勇氣來,人善被人欺。佢點對你,你點對番佢。
如果佢有一日出聲話你,記住大聲回答:生仔生女係精子決定。

男爵府

荔枝玉露 發表於 19-9-4 17:59
我老公係獨仔,奶奶想我傳宗接代生仔
點知我陀女,有啲不知所措

最重要係老公無所謂,洗乜理奶奶鐘唔鐘意。
有能力老公又願意搬走就襯BB未出世好搬,出世先搬好多野搬。
我當年陀住個囡,從來都唔會理6299鐘意乜性別,最好就因為我陀囡勁失望啦,我就係想佢地失望
不過我囡出世就好好笑口,6299見到都好錫佢,無講D貶低女性既說話

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

荔枝玉露 發表於 19-9-4 22:37
奶奶曾經有抑鬱我驚我同我老公搬走左佢會自殺

你唔搬就到你有抑鬱症。
不知所謂的乙陸!!!

男爵府

回覆樓主:

佢成日負能量對你對c6都唔係好事,見得多小心自己都情緒病,你99佢自己當初又唔係生一個唔係就唔洗而家仇啦,不如你返娘家先唔係到時坐月你就煩

男爵府

荔枝玉露 發表於 19-9-4 18:42
本身我奶奶好錫我,當我係佢粒女咁,之後發現有左都仲好緊張,一知道我陀女就好似當我仇人咁我又吾想 ...

而家衝突好過將來衝突。如果你而家唔改變佢觀念將來難保佢唔當孫女係仇人。唔使怕衝突喎,唔啱就要出聲,保護自己同BB。

大宅

咩叫「追個仔比佢」?生左佢供養架??最憎聽到呢啲說話

複式洋房

honeybid2 發表於 19-9-8 11:17
而家衝突好過將來衝突。如果你而家唔改變佢觀念將來難保佢唔當孫女係仇人。唔使怕衝突喎,唔啱就要出聲, ...

有衝動想離婚添,明明奶奶之前對我好好依家態度180變哂我叫左我老公同佢傾,琴晚仲因為我吵大獲,我諗我今晚真係搬一搬番娘家到訓好啲,好尷尬

男爵府

回覆樓主:

其實可以平靜啲唔同佢嘈
但係佢講一次你駁佢一次就得
好似佢話要追個仔,你就話「我鍾意女」
或者「呢啲係老公決定,我唔會特登追」
總之好平靜咁話比佢知,你唔會聽佢講就得!

大宅

樓主你個女第日要佢湊嗎?快啲計劃好
仲有,萬一你第二個生到仔,你個大女點算?萬一第二個又係女,佢一定憎死細女
一定要搬走,否則不建議生第二胎

首頁
12345...6

尾頁

跳至