自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

大宅

係仔嘅咪生第三個囉

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

29XX86 發表於 19-9-4 18:57
可能阿囝學人舉中指呢?
我識一個男人, 佢2胎照都話係囝, 但2個都係女呀.

仔女都一樣,健康就好

大宅

同性別啱玩啱傾啲, 我兩個仔越大感情越好, 有困難時會互相安慰架.

大宅

12週照醫生話可能係仔,兩腿之間有d野我同c6有少少失望,反應平淡,驗完t21同結構都話係女,最終都係女,開心死

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

唔好唔開心, 只要聽教聽話又健康已經好好啦仔女又有咩所謂呢~

大宅

shrimpy 發表於 19-9-5 09:52
11週,男女都會有條野嘅,等多個星期出血報告先準。我自己一仔一女,雖然話仔女都無所謂,但去到十幾歲已經 ...

分別係咩,可以分享下嗎

男爵府

我知道第二個係仔時都有過少少唔開心,但細仔到而家三歲都好嗲好識氹人,又女仔樣仲會間中比人當係女仔,重點係男生女相所以好靚仔,有時望下佢個樣都開心,又可以拖住靚仔出街 (老公唔靚仔)

男爵府

仔女都係自己嘅.點解會有人唔開心嘅?奇怪啦,點解唔希望個小朋友健健康康快快樂樂咁成長呢?...點解生個女一定係好呢?

珍珠宮

開心吸收勳章

patpat234 發表於 19-9-4 20:21

我細女28週前照2次都係仔
之後係女

咁得意既,咁醫生之前睇到疑似的咕咕仔係咩黎?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

仔女都係自己的

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

唔好唔開心啦,雖然我明你,但我想話你知,我係大仔加細女,但個細女嘅性格同男仔根本無分別!我同生左2個仔根本無咩分別,個女仲要勞氣好多!

男爵府

回覆樓主:

我都兩個仔,初時知道第二個係仔都同你一樣唔開心,但之後講嘢會氹死你,令我冧到爆,當想罸佢時宜家8歲細仔,都會講你生得我咁可愛又點會舍得打我呀!我扮小飛象比你睇呀!之後拉住兩隻耳仔,前後郁再扮聲,見到咁又真係打唔落,仔女都會最緊要身體健康!

伯爵府

Siusiuren 發表於 19-9-4 18:55
今日11週 做nifty照超聲波照到兩隻腳中間有條野突出黎
短既 但真係好明顯有條野突左出黎
因為本身已經有個 ...

我又係兩個仔,收到nifty報告後失落左一陣,而家接受晒現實。
仔女都係上天安排

水晶宮

好媽媽勳章

cloudwingwing 發表於 19-9-5 12:52
咁得意既,咁醫生之前睇到疑似的咕咕仔係咩黎?

唔知,仲要2個醫生都話係仔
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

翡翠宮

回覆樓主:

你知唔知好多人想生一個都好難

男爵府

Siusiuren 發表於 19-9-4 18:55
今日11週 做nifty照超聲波照到兩隻腳中間有條野突出黎
短既 但真係好明顯有條野突左出黎
因為本身已經有個 ...

我明白你心情,我第一個係仔,第二個緊係想要個女喇,有次去私家照,醫生同我講,有支嘢wor,有啲失望,當時好想醫生照錯,不過點都好,最緊要健康

侯爵府

iamcute_lala 發表於 19-9-4 22:57
男人?照?仲要兩胎?

佢老婆(因我唔識佢老婆),所以話識個男人,佢係爸爸身份。

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

29XX86 發表於 19-9-3 22:57
可能阿囝學人舉中指呢?
我識一個男人, 佢2胎照都話係囝, 但2個都係女呀.

你朋友2個女咁頑皮

侯爵府

其實, 唸真, 2個性別相同更好, 你生2個都係想佢地第日有照應, 如同性別, 會照應多D, 如一仔一女, 做父母就開心D, 感覺好完美.

我家姐第一個係女, 第二個好恨仔, 結果2個女, 初時唔開心, 但大左覺得好彩2個女, 因大大下佢地好FD, 好安慰, 同埋佢家得2房, 佢話2個女都好, 可以一間房住晒.

男爵府

TWINSTARSBB 發表於 19-9-4 19:55
其實一仔一女都唔係想像中咁好

絕對同意

首頁
45678...9

尾頁

跳至