夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

昨晚下班回家, 收到太太order, 要買盒雞蛋. 從車站行去商場, 人不多, 見約二十米前, 有個OL 斯文又幾靚的女仔迎面行來, 帶著個Longchamp 開工手袋, 十分典型香港女仔款, 約30歲, 像去車站搭車似的, 那我scan 一下, 靚係幾靚, 天然樣, 但奇怪的是, 個狀態都是上班look, 我意思是衣服延直, 妝和狀態不像下班, 感覺有點奇怪, 晚上七點去上班是什麼人呢?

不要諗人太壞吧, 轉為視線直望, 近距離見她仍然望我, 我不理, 擦肩過後她叫我, "先生", 我轉頭望她, 以為她問路, 那就沒所為, 原來她是說國語的, 但外型不像大陸人, 然後她問"可不可以", 她說了這4個字, 我後退了2步, 她微笑說叫我不要反應咁大, 她沒惡意的, 那我問她那有什麼幫到她, 她說"能否買點東西給她吃", 我聽了說"不", 頭也不回.... 恨心地走......

當買完蛋, 回到我住的商場, 見到這女仔重施故技, 見有位男人受, 帶這女仔入了KFC, 本想八掛一陣看是否騙徒的手法, 但心想若此男人衰咸濕, 都無辦法, 都是回家吧, 我只是過路人甲....

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

PTMCYS 發表於 19-9-5 09:21
昨晚下班回家, 收到太太order, 要買盒雞蛋. 從車站行去商場, 人不多, 見約二十米前, 有個OL 斯文又幾靚的女 ...

去轉上海街睇吓
而家有d開工look斯斯文文,似OL。我相信唔係個個人都會跟佢去,雖然呢度講10個,10個都會……
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

PTMCYS 發表於 19-9-5 09:21
昨晚下班回家, 收到太太order, 要買盒雞蛋. 從車站行去商場, 人不多, 見約二十米前, 有個OL 斯文又幾靚的女 ...
大把呢D人啦...而家轉哂型了...

哈哈..

子爵府

crystal媽咪 發表於 19-9-5 10:04
去轉上海街睇吓
而家有d開工look斯斯文文,似OL。我相信唔係個個人都會跟佢去,雖然呢度講10個,10個都會 ...

去轉上海街睇吓 ---> 咪玩, 之前係個邊返過幾堂學, 個D質素差很遠.... 唔係穿OL 衫就叫OL look..., 要有氣質的......

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

PTMCYS 發表於 19-9-5 10:51
去轉上海街睇吓 ---> 咪玩, 之前係個邊返過幾堂學, 個D質素差很遠.... 唔係穿OL 衫就叫OL look..., 要有氣 ...

睇吓啫,冇話叫你去玩。
有個別真係有氣質,的確唔似。
都係果句未必一定係怕污糟/要比錢。
有d人係會對自己婚姻負責任、堅守承諾

子爵府

crystal媽咪 發表於 19-9-5 10:58
睇吓啫,冇話叫你去玩。
有個別真係有氣質,的確唔似。
都係果句未必一定係怕污糟/要比錢。

我假設個女仔應該再跟此男取電話之類聯絡掛..... 係桃色還是騙錢就唔知, 幕後有沒有其她人都唔知. 我個到係屋村屋苑堆來, 應該唔會即時上樓交易個D 來...

不過見衣服光鮮, 斯斯文文, 點會餓一餐就要隨街搵人買野食? 唔係局才怪....

子爵府

Macusmama 發表於 19-9-5 10:21
大把呢D人啦...而家轉哂型了...

哈哈..

係咪真架, 我見好多女仔著到斯斯文文, 叫人買基金就多..... 我個到第一次遇到依D.....

珍珠宮

PTMCYS 發表於 19-9-5 11:33
係咪真架, 我見好多女仔著到斯斯文文, 叫人基金就多..... 我個到第一次遇到依D.....
...
有D只揾一餐好的DINNER食下姐...大把呢D女, 離婚女人仲多..

珍珠宮

小心比人食左你...哈哈..

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

騙徒手法, 層出不窮

寶石宮

PTMCYS 發表於 19-9-5 11:31
我假設個女仔應該再跟此男取電話之類聯絡掛..... 係桃色還是騙錢就唔知, 幕後有沒有其她人都唔知. 我個到 ...

KFC可能只係藉口
未必騙錢或桃色,可能搵長期飯票?

子爵府

Macusmama 發表於 19-9-5 11:35
有D只揾一餐好的DINNER食下姐...大把呢D女, 離婚女人仲多..

我覺得重點唔係一餐, KFC 亦不是什麼大餐, 買完比佢之後才是關鍵......

不過如果玩開個D 人, 見靚靚咁就手, 同佢玩下睇下佢想點玩, 會有人有興趣.

子爵府

Macusmama 發表於 19-9-5 11:36
小心比人食左你...哈哈..

老朋友評我理性得做人沒有樂趣, 無咁易的....

珍珠宮

PTMCYS 發表於 19-9-5 11:52
我覺得重點唔係一餐, KFC 亦不是什麼大餐, 買完比佢之後才是關鍵......

不過如果玩開個D 人, 見靚靚咁就 ...
其實無野的,各有所取姐..

子爵府

Reema 發表於 19-9-5 11:44
騙徒手法, 層出不窮

所以我曾有興趣多留一刻, 看看騙徙出咩招, 不過你情我願, 男的如果不會衰咸濕交換電話, 應該會無事, 所以都係唔好晒時間, 快快帶雞蛋回家..... 老婆在家等候....

子爵府

Macusmama 發表於 19-9-5 11:56
其實無野的,各有所取姐..

是的, 只係借個位放放, 大家像做一場運動, 一個小時左右, 運動完訓覺又好訓D, 推理上係無野的.

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

回覆 PTMCYS 的帖子

荒張西望...報導過D靚仔呃人去做美容既
我都有試過....真可惜....我呃番佢一個TEA
又試過大肚時...俾人係街叫我做...大碼模特兒....(其實我大肚)
跟住....話我個膚色唔好同埋要化妝....去隔離間美容買PACKAGE....
我上左去..... 話生得....加走人

珍珠宮

PTMCYS 發表於 19-9-5 12:03
是的, 只係借個位放放, 大家像做一場運動, 一個小時左右, 運動完訓覺又好訓D, 推理上係無野的.
...

大宅

回覆 crystal媽咪 的帖子

你話十個有十個都會去係唔啱嘅,正常應該係十個有九個都想去,但係實質會有幾多個真係去呢?就好難講了!

寶石宮

yau2012 發表於 19-9-5 12:47
回覆 crystal媽咪 的帖子

你話十個有十個都會去係唔啱嘅,正常應該係十個有九個都想去,但係實質會有幾多個 ...

10個有10個都會去,唔係我講架。係呢度啲人之前講,佢地話冇,係我地未發現,唔係無去
不過我相信真係有人係冇去

首頁

尾頁

跳至