夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

PTMCYS 發表於 19-10-30 08:20
欣賞妳的幫助別人之心.

但做好人要睇情況, 有時要恨心只做途人, 因為壞人和預計不到的事情特別多, 會令自 ...
多謝!我會好好記住你這翻說話。本來想領取了回鄉證後跟親戚回去尋根,但現在聽你一提,我還是選擇不去的好,因為我自覺還未有那種「文化免疫力」。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

子爵府

858D 發表於 19-10-30 17:48
多謝!我會好好記住你這翻說話。本來想領取了回鄉證後跟親戚回去尋根,但現在聽你一提,我還是選擇不去的好 ...

妳即係說妳D親戚信唔過?

做人唔做壞人就行了, 唔一定成日要做好人, 有時要恨心D, 跟本無可能滿足所有人, 有時會好心做壞事, 寧願不做, 保留實力.

珍珠宮

PTMCYS 發表於 19-10-30 22:14
妳即係說妳D親戚信唔過?

做人唔做壞人就行了, 唔一定成日要做好人, 有時要恨心D, 跟本無可能滿足所有人, ...
我意思唔係我D親戚信唔過。而係我D親戚未必保護到我,當我奶嘢吃虧後,會令到佢地心唔安樂,我唔想搞到佢地唔開心或者因為我而恐慌。

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

瑪瑙宮

858D 發表於 19-10-18 15:49
咁既情況下遇靚女,我先生都唔受啦。我先生響party中,商界party中遇果D靚女擺明係美貌,氣質與智慧並重既 ...

如果唔係貴, 買比佢食都無所謂. 我同事都試過番工買早餐有個呀婆問佢拿錢食野, 佢買多一份比佢囉. 錢就唔會比喇.

我唔同你, 問我攞錢我唔會比架. 試過等小巴, 有個女人行過黎問我攞 4 蚊, 我無比, 佢企响度鬧我囉

別墅

想搵佬襯多d

珍珠宮

Nancy20090615 發表於 19-11-6 15:51
如果唔係貴, 買比佢食都無所謂. 我同事都試過番工買早餐有個呀婆問佢拿錢食野, 佢買多一份比佢囉. 錢就 ...
如果我有其他更重要的事情辦緊,冇時間帶佢買飯同搭巴士,我都唔會直接畀錢佢。一分錢我都唔直接過佢手。畀佢鬧我都唔會畀。我幫人都有原則。

首頁

尾頁

跳至