自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

子恩 發表於 19-9-17 13:06
平日3點幾會撞正放學,多車多人

仲要好多死車,條路超窄

大宅

Joey8 發表於 19-9-17 13:29
你唔要再抽係咪每次七百幾呀?

我排正常期,唔係抽快期,所以只係$5xx。 同埋我第一次已經合格咗乙部,所以排正常期唔駛排好耐。

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 Poo得好勳章

Joey8 發表於 19-9-17 09:21
我想問駕駛學院考官係咪唔同?泊位同路試分開考?你老公考街三次同一條路,學院考邊間?
...

我地係沙田考,路政署派幾個考官嚟,泊位同路試分開考㗎,泊位同斜路開車係駕院考,出街路線得幾線,考嗰日考官會話你知點行,我老公考幾次都唔同㗎,唔pass錢其次,有損男人自尊事大

伯爵府

衝勁BB 發表於 19-9-17 13:32
我排正常期,唔係抽快期,所以只係$5xx。 同埋我第一次已經合格咗乙部,所以排正常期唔駛排好耐。
...

明白!唔該曬

伯爵府

hayley_leung 發表於 19-9-17 14:35
我地係沙田考,路政署派幾個考官嚟,泊位同路試分開考㗎,泊位同斜路開車係駕院考,出街路線得幾線,考嗰 ...

你老公最後考左幾多次?再咁考去考馬爾代夫錢都考晒

男爵府

考車真係要講運, 我考棍波貨VAN
第1次考阿SIR話我實PASS硬, 考個時都好順,
自己都以為掂硬, 渣左大半程又無車又無人,
就係差唔多埋尾有人個衝左出黎比官快過我踩BREAK,
因為我大肚, 即刻叫阿SIR幫我排快期,
差唔多1個月內就排到, 補鐘我都係補左1,2堂到
個日勁多車, 又多死車,
自己都渣到驚驚地, 但個次反而PASS左
我老公話考牌個時多車好過少車,
多車個人會警剔D會周圍留意路面, 個官就係想睇你呢樣野,
反而少車個人鬆懈左無咁警剔

伯爵府

laalalla 發表於 19-9-17 15:02
考車真係要講運, 我考棍波貨VAN
第1次考阿SIR話我實PASS硬, 考個時都好順,
自己都以為掂硬, 渣左大半程又無 ...

我都覺得除左技術,運氣都好緊要!
我都唔知叫佢報街再試定駕駛學院

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Joey8 發表於 19-9-17 15:22
...

放鬆喇,邊有誇張呢⋯⋯

伯爵府

1928mickey 發表於 19-9-17 15:23
放鬆喇,邊有誇張呢⋯⋯

就係咁誇張

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Joey8 發表於 19-9-17 16:16
就係咁誇張

你honey 本身識揸麻,嚇壞自己喇

伯爵府

1928mickey 發表於 19-9-17 16:32
你honey 本身識揸麻,嚇壞自己喇

考二次失敗後,佢話已唔想考第三次

大宅

Joey8 發表於 19-9-17 13:29
你唔要再抽係咪每次七百幾呀?

係邊度抽七百幾咁貴?一般約三百多四百

寶石宮

Joey8 發表於 19-9-17 16:46
考二次失敗後,佢話已唔想考第三次

駕院考

伯爵府

思澄爸爸 發表於 19-9-17 17:55
係邊度抽七百幾咁貴?一般約三百多四百

A1,加埋路票

大宅

Joey8 發表於 19-9-17 18:01
A1,加埋路票

自己抽快期$510。想減成本又揀時間就自己攪啦。我最快試過一抽到10日後就考。

大宅

Joey8 發表於 19-9-17 15:22
...

我都有struggle再跟街師傅定駕院。
鴨駕等最少大半年期又唔近我。沙駕仲遠,又有機會考三條不同路。而且駕院聽說而家都唔會咁易1 take pass 人(鴨駕外)

大宅

Joey8 發表於 19-9-17 18:01
A1,加埋路票

如果計埋路票,咁又唔算貴喎

伯爵府

KILW 發表於 19-9-17 18:25
自己抽快期$510。想減成本又揀時間就自己攪啦。我最快試過一抽到10日後就考。
...

即佢地收我手續費啦

伯爵府

思澄爸爸 發表於 19-9-17 18:44
我都有struggle再跟街師傅定駕院。
鴨駕等最少大半年期又唔近我。沙駕仲遠,又有機會考三條不同路。而且駕 ...

但鴨駕對我黎講都好遠

大宅

Joey8 發表於 19-9-17 19:54
但鴨駕對我黎講都好遠

心理壓力太大可以專攻左乙部先。我第一次考車前都係,我同師傅都估到我路線大機會唔合格,所以考前佢都叫我最緊要係乙部合格咗先。
結果第二次考前只係專心路試,壓力真係細好多。起碼唔使記咁多步驟先。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊