時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家睇吓呢段片!
啲記者團團圍住個車長唔俾佢走!!!
公然犯法到咁嘅地步?連記者都做到出晒面!香港已經唔可以人住嘅地方嗎?

其中一個傳媒嘅直播片段:
https://youtu.be/MiZGccS-9WM

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

2018父親節勳章

佢算唔算非法禁錮呢?

男爵府

呢段

https://youtu.be/MiZGccS-9WM

補充內容 (19-9-5 23:33):
睇完真是好嬲

大宅

baofankan 發表於 19-9-5 23:29
佢算唔算非法禁錮呢?

呢個都係我成日問緊嘅問題,好想知答案!!!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我見到有"記者"批完佢之後係度偷笑

公爵府

2024年龍年勳章

你告佢人地又話無新聞自由啦,「記者」以為自己大𠃊曬嫁

大宅

GeArBe 發表於 19-9-5 23:27
大家睇吓呢段片!
公然犯法到咁嘅地步?連記者都做到出晒面!香港已經 ...

假黑記多D囉

別墅

暴徒是由黑記助長而成的

大宅

同埋我每次都好唔明白,啲記者拍攝新聞,次次都將個鏡頭放喺與當事人不足一尺距離,咁樣都仍然叫做拍攝咩????影到人地鼻上面有幾多粒黑頭啊???啲記者仲要癲到咩程度?點樣可以先至褫奪佢哋嘅記者資格???

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

陪月勳章

大家睇吓呢段片!

可以報警拉班垃圾嗎?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

是否真記者都成疑問,我係車長會告佢禁錮,雖然最後黃官都會放人,但都要拉左佢地去警局坐下先。

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

車長被打,fb 啲人選擇性失明,唔會有人提暴徒惡行,只咬著警署圍港鐵,亂拉人

子爵府

大家睇吓呢段片!

係,我都睇到。超賤。

男爵府

D..D 發表於 19-9-5 23:32
我見到有"記者"批完佢之後係度偷笑

賤記,阿伯都蝦佢無親人架

男爵府

睇TVB, 係幾個超高大既黑衣人圍佢, 仲推趺佢, 我極度懷疑係警察. 無論是警察定係示威者, 呢幾個一定要拉. 個車長應該盡力扯走佢地D口罩.

大宅

回覆 funlulu 的帖子

+1
god bless you

男爵府

2018父親節勳章

所以我覺得記者要先向警方登記晒所有記者資料,先可發一件印有編號嘅反光衣,而記者應該要有資料公開於網上查核,因為佢有採訪自由,但我地有知情權,公開資料包括記者編號、名、所屬報社。

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

大家睇吓呢段片!

啲記者無人性到一絕。
我朋友話每次見到警察拉乞衣都有人在場歡呼叫好 或者有人會幫手。但係記者真係唔會影啲歡呼人群。
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

首頁

尾頁

跳至