3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019勳章

女兒今年報k1,學卷需要另外申請嗎?還是只需選有參加學卷計劃嘅非牟利幼稚園,然後交張入學註冊証比學校就可以呢?

複式洋房

2019勳章

回覆樓主:

我都想知

別墅

2019勳章

MsCherryMAMA 發表於 19-9-7 00:38
我都想知

我今日去報幼稚園,跟住順便問下嗰邊嘅職員,佢話依家冇咗申請學券㗎喇,只要你到時比張入學註冊證學校就可以啦

大宅

2019新春慶豚圓

BBIP830 發表於 19-9-6 02:45
女兒今年報k1,學卷需要另外申請嗎?還是只需選有參加學卷計劃嘅非牟利幼稚園,然後交張入學註冊証比學校就 ...

現在已經可以申請

申請指引
https://www.edb.gov.hk/attachment/tc/edu-system/preprimary-kindergarten/kindergarten-k1-admission-arrangements/RC%20Guidance%20Notes%20(Chi)%20202021FINAL.pdf

申請表格
https://www.edb.gov.hk/attachment/tc/edu-system/preprimary-kindergarten/kindergarten-k1-admission-arrangements/RC%20Application%20Form%20202021%20Chi%20FINAL.pdf

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

2019新春慶豚圓

BBIP830 發表於 19-9-6 02:45
女兒今年報k1,學卷需要另外申請嗎?還是只需選有參加學卷計劃嘅非牟利幼稚園,然後交張入學註冊証比學校就 ...

去郵政局,民政處攞表,填咗寄出就可

別墅

2019勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
littlepiggy_c 發表於 19-9-10 08:38
現在已經可以申請

申請指引

申請咗啦,唔該

別墅

2019勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
lokheibaby 發表於 19-9-10 20:57
去郵政局,民政處攞表,填咗寄出就可

原來有地方可以攞表咁好嫁

首頁

尾頁

跳至