自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

細佬幫我申請時填錯我地址佢E+叫我寫張聲明書一
可以點寫呀唔該

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

簡單的typo定係完全另一個地址? 解釋唔同,因為要小心你入申請時嘅簽署聲明,有法律効力所有資料為正確

子爵府

同意樓上jm
如果寫錯部分資料,只要係封信寫返正確地址,連埋本身都要交嘅正本住址證明,就得啦
我試過,BNO護照已經成功續領

大宅

回覆 MM2H 的帖子

我細佬填左佢住址

大宅

PandaRabbitttt 發表於 19-9-6 08:56
同意樓上jm
如果寫錯部分資料,只要係封信寫返正確地址,連埋本身都要交嘅正本住址證明,就得啦
我試過,BN ...

填個地址錯晒

伯爵府

lokying 發表於 19-9-6 08:39
細佬幫我申請時填錯我地址佢E+叫我寫張聲明書一
可以點寫呀唔該

直接寫老闆的國內地址就可以,不可作假

大宅

唔該 有冇人可以寫個範本俾我參考下
我上網揾唔到

子爵府

lokying 發表於 19-9-6 08:59
填個地址錯晒

我俾你參考一下HMPO之前點覆我,因為我需要副署,所以佢提議我朋友幫我簽名時更改,但當時我朋友已幫我簽好份表俾返我,所以我選擇自己寫封信去改,但我只係部份填錯,同你情況唔同,建議你email問問HMPO

(因為字數限制,我下面再續)

子爵府

PandaRabbitttt 發表於 19-9-6 10:18
我俾你參考一下HMPO之前點覆我,因為我需要副署,所以佢提議我朋友幫我簽名時更改,但當時我朋友已幫我簽 ...

“Once you have submitted your application online you are unable to change any details.
However when your friend is confirming your identity they can advise of the address being incorrect and note the correct address on the form or separate piece of paper.
I would also advise for you to send in a cover letter with your correct address and proof of your address with your supporting documents.
If you require any further information, please contact us via e-mail: Liverpool@hmpo. gov.uk or call us on +44 (0)300 222 0000, Text Relay Prefix 18001”

大宅

好媽媽勳章

PandaRabbitttt 發表於 19-9-6 10:18
“Once you have submitted your application online you are unable to change any details.
However whe ...

其實佢應該只叫你比住址証明, 好似稅單, 一d有效的政府信(3個月內), 然後寫封信話之前寫錯左

wcpcelia    發表於 19-9-6 11:55

子爵府

KCHK 發表於 19-9-6 11:15
其實佢應該只叫你比住址証明, 好似稅單, 一d有效的政府信(3個月內), 然後寫封信話之前寫錯左
...

係呀,我最後就係寫左封信,再附上正本嘅住址證明,已經成功續領

大宅

PandaRabbitttt 發表於 19-9-6 12:24
係呀,我最後就係寫左封信,再附上正本嘅住址證明,已經成功續領
...

請問你可唔可以畀我參考下應該點寫
我係應該開頭點寫 bno哪個部門
唔該你

大宅

我唔知要唔要好 formal
我唔知開頭應該點打
可唔可以幫我執執
開頭:
內容:The address i filled in online before was incorrect, now i attach the correct address.
唔該

子爵府

lokying 發表於 19-9-6 17:05
請問你可唔可以畀我參考下應該點寫
我係應該開頭點寫 bno哪個部門
唔該你

Pm

洋房

回覆 PandaRabbitttt 的帖子

你好啊~
我係申請BNO既時候都係填寫左地址啊,請問可唔可以比畀我參考下應該點寫?

子爵府

YHHO5 發表於 19-10-29 09:46

你好啊~

好,已pm

大宅

lokying 發表於 19-9-6 17:26
我唔知要唔要好 formal
我唔知開頭應該點打
可唔可以幫我執執

你好,想問你最後如何處理?成功申請嗎?怎樣寫你的cover letter?因為我現在正遇到這個問題謝謝!

大宅

PandaRabbitttt 發表於 19-10-30 00:22
好,已pm

你好!我現在也遇到填錯地址問題,可以pm我你如何做?謝謝

子爵府

augustlala 發表於 19-11-7 08:37
你好!我現在也遇到填錯地址問題,可以pm我你如何做?謝謝

已pm

複式洋房

Hi我有差不多的問題出現,可否pm 給我

首頁

尾頁

跳至