湊B百科

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

想bb讀N班,爸爸好似唔緊張,又唔穩學校,明明上網可以申請,又要自己去學校問,加上无甘多時間,又唔咪經常放假,祇有我緊張个女,因為我唔咪香港人,好多野唔懂,爸爸竟然話我唔理,其實我都有穩,但我唔知邊點學校唔咪甘貴,咩都要我理,如果我識鬼洗求你,經常話讀唔到就算,都无去穩,就開始講里點,我真的好谷气,次次話上班无時間,一有時間就玩遊戲,都唔穩,時間自己安排,根本就无心去穩,以為自己系小朋友,年紀都有甘大,中甘幼稚!請問九龍附近有咩學校可以申請讀?

大宅

WaiKwanWong 發表於 19-9-6 10:28
想bb讀N班,爸爸好似唔緊張,又唔穩學校,明明上網可以申請,又要自己去學校問,加上无甘多時間,又唔咪經 ...

九龍有冇話邊區?有d幼稚園都開緊學,可能你試下報多一兩間私校先,我岩岩幫我小朋友報埋magart

別墅

Catpigb45 發表於 19-9-6 15:55
九龍有冇話邊區?有d幼稚園都開緊學,可能你試下報多一兩間私校先,我岩岩幫我小朋友報埋magart
...

私校太貴,黃大仙區,里兩日都有穩左幾間,不過我整理資料需要時間!

2019新春慶豚圓

回覆 WaiKwanWong 的帖子

Hi WaiKwanWong, N班為學前預備班, 有助訓練BB的群體和社交能力, BB亦可以提早適應學校生活, 如果平日係屋企, 父母/屋企人都有花充足時間同BB玩/溝通/互動, 都未必係必須, 爸爸/媽媽平日多唔多時間陪BB呢?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

大宅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
回覆 WaiKwanWong 的帖子

其實N班又唔洗太緊張, 搵間近屋企, 小朋友同自己舒服就可以啦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊