時政擂台

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

嘉德莉澳 發表於 19-9-6 15:47
相信警察,支持警察,就算點傳警察點衰都好,我都係唔讚成,冇人衰得過暴徒
...

其實我敢肯定,大部分警察都係好好、好專業。

調查係查整件事既來龍去脈,不是只針對警方,而是查所有持份者,我相信調查可還警方公道。

支持警察,更要支持調查。

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

syyysc 發表於 19-9-6 15:45
本世纪真係無讀過書,上世纪已經讀完。不過學歷不代表甚麼,首富學歷雖然不高,但很有智慧。

我咁樣寫就 ...

佢哋中毒太深!仇恨太深!唔會利用時間思考、探究邊個係幕後黑手、最大得益者!讀咁多書都只是跟著叫口號!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

男爵府

bbc2018 發表於 19-9-6 15:51
經過三個月,好多人已經看到唔少毒媒,黄媒報導失實,唔少有力的證據都给暴徒破壞,怎樣查?

而且今次好 ...

612基金已經有排查啦。點解會係背後個幾個人?真係有咁多錢係捐?還是有組織一次或分幾次捐成7千幾萬出嚟

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

睇下啲牛鬼蛇神泛民議員,一直都搞亂香港,暴亂幕後推手,佢哋咁堅持要成立獨立調查委員會就知啦! 好多人唔明, 仲畀機會泛民持續搞亂香港

大宅

tester5 發表於 19-9-6 15:55
其實我敢肯定,大部分警察都係好好、好專業。

調查係查整件事既來龍去脈,不是只針對警方,而是查所有持 ...

咪玩啦,查案警察點都會查唔需要返立多一個會?支持得警察,就相信,唔相信,設立咩會都冇用,明唔明?公道有監警會,支持警察反對設獨立委員會

子爵府

sinchui 發表於 19-9-6 15:52
如果對黃蓄無利, 佢地會唔會咁積極? 留返啖氣掟多幾個氣油彈唔好

正解!

簡單D講,敵人想你做的你最好就唔好做!敵人怕你做的即是你做得對。

你睇下一話可能行緊急法班泛民暴徒即刻撲出來制止,又乜又七,最好笑話影響經濟,乜而家佢地做嘅嘢刺激經濟?

男爵府

畀面勳章

點解啲暴徒話要點做就要聽佢講?佢哋已經自high緊要解散警隊,咁係咪又要聽佢哋講?
願我會查火箭 帶你到天空去 在太空中兩人住 活到一千歲 都一般心醉 有你在身邊多樂趣

翡翠宮

嘉德莉澳 發表於 19-9-6 16:06
咪玩啦,查案警察點都會查唔需要返立多一個會?支持得警察,就相信,唔相信,設立咩會都冇用,明唔明?公道 ...

其實你知唔知警監會,唔係由查案警察查架?

而且,現在香港市民唔係要針對警員,我地係要成件事既「真相」,係去查所有「持份者」。

而警監會,卻只容許查警員,對警員絕對不公道。

大宅

tester5 發表於 19-9-6 16:28
其實你知唔知警監會,唔係由查案警察查架?

而且,現在香港市民唔係要針對警員,我地係要成件事既「真相 ...

警監會系未發生依次活動己經設立,我都冇辦法,警察做錯事一向警監會處罰,唔駛設立獨立委員,對學生唔係最公平時候,學生講到明5太訴求缺一不可,成功既話即會特赦唔追究,冇學生,警察左活動中做第幾者?不如捉哂暴徒之後,警察會調查前因後果,先問學生想點先

大宅

heiheiada 發表於 19-9-6 14:27
成立獨立調查委員會就等同特赦暴徒,因為放上委員會嘅証據係唔可以再用嚟提告。所以暴徒咁堅持! ...

根本目的就係咁,如果唔係犯民點會咬住唔放。

子爵府

木土土 發表於 19-9-6 14:47
你呢個係抹黑獨立調查委員會的資訊

以下係全文,比識中/英文既人睇:

乜呢個唔係話佢比假證供會比人吿,其他就唔會嗎?咁佢一定唔會比假證供啦,橫掂供咗出黎就唔可以再攞黎起訴佢

珊瑚宮

回覆樓主:

要成證立就全面查, 警方, 班曱甴, 班垃圾議員, 記者, 醫護, 社工, 公務員。
委員會會員唔可以同泛民有關連, 係獨立人士。
要查就要公平, 所有都查

琥珀宮

shmom 發表於 19-9-6 17:09
乜呢個唔係話佢比假證供會比人吿,其他就唔會嗎?咁佢一定唔會比假證供啦,橫掂供咗出黎就唔可 ...

我quote 原人,係比識中/英文(有基本閲讀理解能力)既人睇

琥珀宮

shmom 發表於 19-9-6 17:09
乜呢個唔係話佢比假證供會比人吿,其他就唔會嗎?咁佢一定唔會比假證供啦,橫掂供咗出黎就唔可 ...

我quote 原本,係比識中/英文(有基本閲讀理解能力)既人睇

子爵府

木土土 發表於 19-9-6 17:17
我quote 原本,係比識中/英文(有基本閲讀理解能力)既人睇

我嘅理解係比假證供會比人吿,其他罪就唔可以攞黎告佢,乜唔係咩?

大宅

fdfk 發表於 19-9-6 14:48
從來顏色革命都是攻擊警察和軍人,,如果成立獨立調查警察,警察會點做 ,盡忠識守 ,為香港人賣命 ,换來 ...

同意, 暴徒咁想成立獨立調查委員會, 就知有問題,係陷阱。

大宅

kt1 發表於 19-9-6 16:08
正解!

簡單D講,敵人想你做的你最好就唔好做!敵人怕你做的即是你做得對。

同意

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cbeyond 發表於 19-9-6 17:12
要成證立就全面查, 警方, 班曱甴, 班垃圾議員, 記者, 醫護, 社工, 公務員。
委員會會員唔可以同泛民有關連, ...

除咗中央委任人黎查,好難證明唔同犯民有關,就算建制我都唔係好信,法官更加唔信,既然香港冇一個人可以令兩邊都覺得佢會公平公正,設立黎咗乜?

珊瑚宮

kittylam 發表於 19-9-6 18:00
除咗中央委任人黎查,好難證明唔同犯民有關,就算建制我都唔係好信,法官更加唔信,既然香港冇一個人可以 ...

明呀, 係曱甴盲的, 扮緊唔明

翡翠宮

嘉德莉澳 發表於 19-9-6 17:06
警監會系未發生依次活動己經設立,我都冇辦法,警察做錯事一向警監會處罰,唔駛設立獨立委員,對學生唔係 ...

其實你明唔明現在廣泛既市民,唔係想查警察,唔係想查警察,唔係想查警察(重要事要講3次)

我地係想知真相、真相、真相。(重要事要講3次)

我地希望查所有持份者,包括示威者、議員、官員。

我地要還原事件的真相,不可讓香港重蹈覆轍。

首頁

尾頁

跳至