時政擂台

跳至

首頁
12345...6

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我都讚成食午飯,出邊7國咁亂,唔係老公堅持就老人家,我打死都唔想出

翡翠宮

6299 上星期食左

父母今日食左

珊瑚宮

大力大力 發表於 19-9-7 20:41
原本我妹妹一家每年中秋節都會到我家做節吃晚飯,今年因為她們住得遠,怕四處暴亂堵路,所以取消了~ :igive ...

令妹唔嚟府上,咪招呼網友囉……
呢度實有勇者,仲有你數以噸計的鐵粉呢!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

zakumama 發表於 19-9-7 21:06
好多時遊行,我都選擇返大陸,未試過返唔到香港喎

而家返大陸最安全

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

剛剛一家人吃完晚飯,照做節…
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

珍珠宮

回覆 大力大力 的帖子

我女家就好D,全部住同一區,行路十分鐘便到我家,所以可以在我家做節~
但男家人比較多,又住不同區,又唔係個個得閒,可能中秋正日後兩天(星期日)飲過中午茶便算~~

子爵府

我哋喺星期一都同阿媽 喺尖沙咀 食咗生日飯, 食到咁上下就太子地鐵站封咗, 攪到我另外一個家姐要搭的士兜路返屋企, 完全冇諗過 平日都會有事發生,我哋已經特登食平日。

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

其實依家約朋友出黎食飯真係諗吾到邊度可以安全返屋企又大家都方便既地方

子爵府

回覆樓主:

今年我都唔洗去男家度做節,因為我被割蓆

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

mercurycc 發表於 19-9-7 20:51
尋晚食飯,好多人做食做節,
可能怕左星期六日出去返唔到屋企。

我奶奶都改左提前食、年年做節都係正日同係銅記或灣仔食……今年改左係番屋企附近食算

水晶宮

回覆樓主:

有做,都唔算少人,9成滿

子爵府

回覆樓主:

今年我99生日就係怕班暴徒去黃大仙搗亂,在佢屋企附近間茶樓食就算。

侯爵府

2023年兔年勳章

今晚齊人就老人家在大角嘴食左,有家人因太子站封左,由深水埗站行去大角嘴;也有人因為深水埗站都封埋,長沙灣站轉的士;各位食飽即走人,八點半全部返到家了!
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

公爵府

原本我妹妹一家每年中秋節都會到我家做節吃晚飯,今年因為她們住得遠,怕四處暴亂堵路,所以取消了~ :igive ...

提早食

公爵府

我剛做節完,一早出左聲,交通不便在我家留宿,明早再飲茶食食食

水晶宮

各自各精彩

水晶宮

alicego62 發表於 19-9-7 22:14
我剛做節完,一早出左聲,交通不便在我家留宿,明早再飲茶食食食

打個通宵麻將都唔錯

公爵府

20162016 發表於 19-9-7 22:22
打個通宵麻將都唔錯

我捱唔到,年紀大

水晶宮

alicego62 發表於 19-9-7 22:26
我捱唔到,年紀大

咁早d休息,明天食食食完,有心情就打吓牌,個人輕鬆好多

子爵府

回覆樓主:

我都剛剛同老公個邊屋企人食左做節飯, 6點幾開始食, 早點完就快快返屋企。

首頁
12345...6

尾頁

跳至